18 Film Hakkında Daha Önce Duymadığınız Gerçekler!

Filmleri izlemeden önce yapımla ilgili bütün detayları bilmek isteriz çoğu zaman. Filmin çekim aşamaları, yönetmeni, oyuncuları, kreatif süreçleri ilgi alanımız içerisindedir.

Son dönemlerin favori filmleri hakkında muhtemelen daha önce duymadığınız gerçekleri sizin için listeledik. İşte yönetmenlerin sinemaseverlerle paylaşmaya cesaret edemeyeceği 18 film hakkındaki gerçekler.

1. Dallas Buyers Club


Filmin senaryosu çekilmeden önce 20 yıl beklemek zorunda kaldı. Filmin çekimleri tam 137 kez başladı ve iptal edildi. 6 milyon $’dan az bütçeye sahip olan filmin makyözü sadece 250 $ almıştı. 55 milyon $ gişe hasılatı elde eden film, En İyi Makyaj dalında Oscar’ı kucaklamıştı.

2. A Star Is Born


Lady Gaga, filmle ilgili şunu itiraf etmişti: “Kendimi canlandırdığım için rol benim için kolaydı. Benim ve karakterin farklı yönü şuydu: ben şarkıcı olmak için her şeyi yaptım. Klavyemi aldım ve New York’ta her kapıyı çaldım. Kendime gerçekten inandım.” Şarkıcı çocukluk anılarının da rolü canlandırırken kendisine yardımcı olduğunu söylemişti: “Okuldayken herkes benim hayallerime gülerdi. Bu anılar rolümü iyi oynamak için bana yardımcı oldu.”

Bu arada Lady Gaga, filmin ilk sahnelerinde neredeyse hiç makyaj yapmamış. Bunun sebebi de yeteneğinden ve kendinden emin görünmemesini sağlamaktı.

3. Once Upon a Time in Hollywood


Tarantino, Leonardo DiCaprio‘nun rolünde profesyonel görünmesi için ona profesyonel diyetisyenler eşliğinde sıkı bir diyet uygulanmasını sağladı. DiCaprio, diyet boyunca çok sevdiği makarnayı ve şeker içeren bütün besinleri yemeyi bıraktı. Kişisel koçu her gün yüzlerce şınav çektirdi DiCaprio’ya. Kısacası role hazırlanmakta oldukça zorlandı DiCaprio.

Tarantino, orijinal senaryoya uyulması konusunda oldukça titizdi, ama DiCaprio, iki sahnede doğaçlama yapmayı tercih etti. Sinir krizi geçirdiği sahne tamamen doğaçlamaydı örneğin.

4. Joker


Duygusal bir karakter canlandırmasına rağmen Joaquin Phoenix, birçok farklı gülüş tarzı öğrendi: kıkır gülmek, histerik kahkaha atmak gibi. Bunun için, kontrolsüz gülme krizleri geçiren insanları videolarını izledi.

Bu arada Joker karakterini şimdiye kadar Jack Nicholson, Heath Ledger, ve Jared Leto canlandırdı. Phoenix, dahil karakteri canlandıran herkes Oscar ödülünü kucakladı.

5. The Irishman


Martin Scorsese, The Irishman filmini çekmek için 10 yıl boyunca beklemek zorunda zorunda kaldı. Yapımcılar ya bütçeyi kesmek istediler ya da filmin süresinin kısaltılmasını istediler. Sonunda Scorsese, Netflix ile istediği gibi anlaşma imzaladı. 159 milyon $ bütçeye sahip olan filmin süresi 3 saatten fazla. Bu arada The Irishman, En İyi Film dalında Oscar’a aday oldu ancak ödülü alamadı.

6. Rocketman


Taron Egerton, filmde Elton John’a hayat vermişti. Filmde cast seçimi akla uygundu çünkü, aktör çok iyi şarkı söylüyordu ve Elton John bunu biliyordu. Ayrıca, Egerton, Royal Akademi Dramatik Sanatlar’a girmeye çalıştığında Elton John’ın bir şarkısını söylemeyi denemişti. Egerton rolü aldığında, Elton John onu davet ederek kostümlerini göstermenin yanı sıra, anılarını ve hayatıyla ilgili detyaları paylaştı.

7. Only Lovers Left Alive


Jim Jarmusch’ın vampirler hakkındaki dramı, atmosferi ve ilginç karakterleriyle izleyenlerin kalbini kazanmayı başarmıştı. Filmde vampiri canlandıran bütün oyuncular, keçi ve öküz tüyünden yapılmış peruklar kullanmıştı. Filmin makyözü, karakterlerin daha vahşi görünmesini sağlamak için bu sıra dışı materyalleri kullanmaya karar vermişti.

8. Bohemian Rhapsody


Rami Malek, Freddie Mercury’i başarılı bir şekilde canlandırmış ve performansı aktöre Oscar ödülünü getirmişti. Ancak, rolü kabul etmeden önce Malek, Queen’in şarkılarını bilmiyormuş ve asla bir Queen fanı değilmiş. Ama çekimlerden sonra, gerçek bir Queen fanı olmuş.

Freddie Mercury’e benzemek için özel protez diş takan Malek, çekimlerden sonra taktığı dişleri hatıra olarak almış.

9. Guardians of the Galaxy


“Guardians of the Galaxy” çekimleri devam ederken Chris Pratt, Star-Lord kostümünü izinsiz olarak almış. Amacı ise kostümle hasta çocukları ziyaret edip, onları sevindirmek istemesiymiş: “Diğer aktörlere örnek olmak istedim ve çocukları ziyaret ettim. Bubüyük bir fırsattı. Yaptığım şeyin filmi daha da özel kıldığını düşünüyorum.”

10. The Theory of Everything


“The Theory of Everything” ile ilgili çalışmadan önce Eddie Redmayne, ünlü bilim insanı Stephen Hawking ile bir kez karşılaşmış. 4 ay boyunca bedenini daha iyi kontrol etmek için dans hocasıyla çalışan aktör, motor nöron hastalığından muzdarip 40 insanı ziyaret etmiş.

Hawking filmi izlemiş ve yönetmene bir mektup göndererek, “Eddie’nin oyunculuğunu gerçekten çok sevdim ve kendimi büyük ekranda izliyormuşum gibi hissetttim” ifadelerini kullanmış.

11. Armageddon


NASA, çalışanlarını eğitirken Armageddon filmini izletiyormuş. Filmi izlerken şirketin gelecek uzmanı yapılabilecek birçok hatayı farketmiş. Bazı kaynaklara göre filmde tam 168 hata var. En büyük hatalardan biri de şöyleymiş: NASA profesyonel olmayan birinin asla uzaya gönderilmesine izin vermez çünkü bu oldukça riskli.

12. Elizabeth: The Golden Age


Elizabeth: The Golden Age filminde Kraliçe Elizabeth St. Paul katedraline geldiğinde katedral hala restore ediliyormuş. Filmin çekimleri başladığında restorasyon çalışmaları da başlamış. Bu nedenle yönetmen çalışanlara kostüm ve taş kesme aletleri vermiş. Yani filmde gördüğümüz çalışanlar, gerçek tuğla ustası ve inşaat işçileri.

13. The Imitation Game


The Imitation Game‘in çekimleri bittikten sonra Benedict Cumberbatch hayat verdiği karaktere karşı takıntılı hale gelmiş. Efsane matematikçi Alan Turing‘e hayat veren aktör, Alan’ın trajik kaderini düşününce sürekli ağlamaya başlıyormuş.

Bildiğiniz gibi Turing, 1952 yılında homoseksüel davranışlarından dolayı yargılanmış ve intihar etmeye mecbur bırakılmıştı.

14. It Chapter Two


“It Chapter Two”nun yönetmeni, Pennywise’ı canlandıran Bill Skarsgård‘ın gözlerini farklı yönlere oynatabildiğini bilmiyordu. Çekimlere başlamadan önce Bill, yönetmene ilk filmde hangi efektleri kullandığını sordu ve kostümlerini giyerken gözlerini hareket ettirerek, bunu mu kasediyorsunuz diye sorunca set çalışanlarını gerçekten korkuttu.

15. Three Billboards Outside Ebbing, Missouri


İzleyenlerin çoğu farketmese de film boyunca dekorasyonlarda, kostüm detaylarında, iç mekan ve ışıklarda parlak kırmızı renk hakimdi. Bunun yapılma nedeni ise 3 kırmızı zeminli billboard üzerindeki mesajı izleyenlere hatırlatmaktı.

16. Green Book


Başlangıçta Viggo Mortensen, Tony Lip karakterini oynamak istememiş çünkü Danimarkalı birinin bir İtalyanı gerçekçi şekilde oynayamayacağını düşünüyormuş. İkna edildikten sonra rolü için birkaç kilo alması gereken aktör, kilo almak için sürekli pizza, makarna ve tatlı yemiş.

17. La La Land


Filmin ünlü sahnelerinden biri de gün batımında Mia ve Sebastian’ın dans ettiği sahneydi. Emma Stone‘un giydiği parlak sarı elbise filmin sembolü haline gelmişti. Bu kıyafeti ortaya çıkarması için kostüm tasarımcısına ilham veren Emma’nın kendisiydi. 2014’te Stone, The Amazing Spider-Man’in prömiyerinde sarı bir elbiseyle görünmüştü.

18. Kingsman: The Secret Service


Filmde, kapalı bir odanın beklenmedik bir anda suyla dolma sahnesi var. Bu casusluk akademisinde kalmak isteyen öğrenciler için denenen bir yöntem. Yönetmene göre kısmen su altında kalarak bu sahneyi çekmek kariyerindeki en zor deneyim olmuş. Ve ilk gün trajik bir olay olmuş, bilgisayar hatası nedeniyle tüm set çalışanları ve oyuncuları gerçekten su altında kalmış.

Bu haberleri de beğenebilirsiniz

The Peasants filmi hakkında bilinmeyenler!

‘Dune: Part Two’nun en iyi 10 karakteri!

2024’e damga vuracak filmler yolda!

2023’ün En İyi 10 Film Fragmanı!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir