Al Pacino’nun reddettiği 12 rol

Dünya’nın en büyük aktörlerinden biri de olsanız arada bir yanlış kararlar verebilirsiniz. Al Pacino başarıyla oynadığı büyük roller kadar reddettiği büyük rollerle de ünlü. Reddettiği tüm rollerin o rolü oynayan aktörler için bir dönüm noktası olması da dikkat çekiyor. İyi mi olmuş kötü mü olmuş bilinmez ama Pacino’nun farkında olmadan Dustin Hoffman ve Richard Gere gibilerinin kariyerini etkilediği çok açık.

 

İşte usta aktörün oynamayı reddettiği 12 rol:

 

1. Die Hard (1988) – John Mclane

Al Pacino, Bruce Willis’in en önemli rollerinden olan John Mclane rolünü reddetmesi ile ilgili olarak “O çocuğa kariyer verdim.” demişti.

 

 width=

 

 

2. Pretty Woman (1990) – Edward

Edward rolünü reddeden Pacino, 2010 yılında Larry King‘e şöyle demişti: “Bazen sizin için doğru bir rol olmadığını ve o filme ait olduğunuzu hissetmezsiniz.” Rolü Richard Gere üstlenmişti.

 

 width=

 

 

3. Star Wars (1977) – Han Solo

Han Solo rolünü  reddeden Pacino “Senaryoyu anlamadım.” şeklinde açıklama yapmıştı. Rolü Harrison Ford üstlenmişti.

 

 width=

 

 

4. Taxi Driver (1976) –  Travis Bickle

Dustin Hoffman da  bu rolü geri çevirmişti. Efsane replik “You talkin’ to me?” bu aktörlerin ağzında nasıl dururdu acaba?  Rolü Robert De Niro üstlenmişti.

 

 width=

 

 

5. Days of Heaven (1978) – Bill

Pacino filmde oynamamasına neden olarak “O zamanlar Born on the Fourth of July‘da oynamayı umuyordum.” demişti.  Rolü Richard Gere kabul etmişti.

 

 width=

 

 

6. Apocalypse Now (1979) – Willard

Francis Ford Coppola ile iki başarılı Godfather tecrübesinden sonra Pacino, Apocalypse Now’da oynamamasının sebebi olarak yönetmenin tarzını bildiğini söyledi.“Nasıl olacağını biliyorum. Bir helikopterin üstünde ne yapacağımı söyleyip duracaksın ve ben 5 ay boyunca bataklıkta olacağım.”  Pacino 5 aylık bir çekim öngörmüştü ancak  film 16 ayda tamamlanmıştı. Rolü Martin Sheen üstlenmişti.

 

 width=

 

 

7. Kramer vs Kramer (1979) – Ted

Pacino, Robert Benton’un Oscar ödüllü dramasını reddetmeden önce senaryoyu dahi okumadığını söyledi. “Bazen benim için doğru olmayan bir şeyin kokusunu alabiliyorum… O sırada benim için doğru rol olduğunu hissetmedim.” demişti. Rolü kabul eden Dustin Hoffman ilk Oscar‘ını bu performansıyla kazanmıştı.

 

 width=

 

 

8. Coming Home (1978) – Luke

Pacino filmde oynamamasına neden olarak “O zamanlar Born on the Fourth of July‘da oynamayı umuyordum.” dedi. Jon Voight bu rolle Oscar ödülünü kazanmıştı.

 

 width=

 

 

9. Born on the Fourth of July (1989) – Ron Kovic

Oliver Stone, “Platoon” filmini yönetmeden önce bu filmde Pacino yer alıyordu. Filmin başka bir yönetmenle çekilmesine karar veirlince Pacino da projeden ayrılmak istedi. Rolü, Tom Cruise üstlendi.

 

 width=

 

 

10. First Blood (1982) – Rambo

Bu rolde Pacino’nun yer almamasına neden olarak pek çok kaynakta “Karakterin çok daha deli bir adam olması gerekiyordu” deniliyor. Rolü Sylvester Stallone üstlenmişti.

 

 width=

 

11. Midnight Cowboy (1969) – Ratso

Pacino, filmde oynamamasının nedenini tarihlerinin uymaması olarak açıklamıştı. Rolü Dustin Hoffman üstlenmişti.

 

 width=

12. Crimson Tide (1995) – Ramsey

Al Pacino‘nun reddettiği rolü Gene Hackman üstlenmişti.

 

Crimson Tide (1995) - Ramsey
Crimson Tide (1995) – Ramsey

Bu haberleri de beğenebilirsiniz

The Peasants filmi hakkında bilinmeyenler!

‘Dune: Part Two’nun en iyi 10 karakteri!

2024’e damga vuracak filmler yolda!

2023’ün En İyi 10 Film Fragmanı!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir