Cate Blanchett’ın Unutulmaz 10 Rolü

Her zaman zarif ve muhteşem yeteneğiyle Cate Blanchett’ı izlemek büyük bir keyif. Oscarlı filmlerden gişe rekortmeni filmlere kadar birçok yapımda izledik aktrisi. Çok yönlülüğüyle sinemanın parlayan yıldızı olan Blanchett, her filmde çabasız cool güzelliğiyle karşımıza çıkıyor. Aynı yıl 2 kez Oscar adaylığı ( Elizabeth: The Golden Age (2007), I’m Not There (2007)) elde etmeyi dahi başaran Blanchett, tartışmasız en iyi aktrislerden.

Çifte Oscar’lı yıldız oyuncunun doğum gününe özel unutulmaz en iyi 10 rolünü listeledik.

İşte Cate Blanchett’in unutulmaz 10 rolü

1. Elizabeth (1998)


Blanchett’ın muhteşem performansıyla göz doldurduğu film aktrisin ilk Oscar adaylığını da kazandığı film. Shekhar Kapur imzalı filmin senaryosu Michael Hirst tarafından kaleme alınmıştı. Blanchett’a oyuncu kadrosunda Geoffrey Rush, Joseph Fiennes, Christopher Eccleston, Daniel Craig, Eric Cantona ve Richard Attenborough gibi isimler eşlik etmiştir. İngiltere kraliçesi I. Elizabeth’in hayatını konu edinen filmdeki performansıyla Blanchett, En İyi Kadın Oyuncu dalında BAFTA ve Altın Küre ödülünü kazanmıştır.

2. Blue Jasmine (2013)


Woody Allen imzalı filmde Blanchett, muhteşem bir performans sergiler. Jasmine karakterine hayat veren Blanchett’e filmde Sally Hawkins, Alec Baldwin, Peter Sarsgaard, Louis C.K. ve Andrew Dice Clay eşlik eder. Aktirse En İyi Kadın Oyuncu dalında Oscar’ı getiren film, zenginliğini ve statüsünü kaybettikten sonra hayata sıfırdan başlamak zorunda kalan Jasmine karakterini merkezine alır.

3. Carol (2015)

Patricia Highsmith’in “The Price of Salt” isimli kitabından Todd Haynes tarafından beyaz perdeye uyarlanan yapım, 2015’in en iyi filmleri arasında yer almıştı. Kötü bir evliliğe sahip olan ve boşanma sürecinde olan Carol karakterine odaklanan filmin kadrosunda Rooney Mara, Sarah Paulson ve Kyle Chandler gibi karakterler de rol almaktadır. Blanchett filmdeki rolüyle Akademi Ödülleri, BAFTA ve Altın Küre’de En İyi Kadın Oyuncu dalında aday olmuştu.

4. The Lord of the Rings Üçlemesi (2001 – 2002 – 2003)


John Ronald Reuel Tolkien tarafından kaleme alınan aynı isimli fantastik romandan uyarlanan film serisinin yönetmenliğini Peter Jackson üstlenmiştir. Galadriel karakterindeki performansıyla izleyiciyi büyüleyen Cate Blanchett, unutulmaz rollerinden birine daha imza atmıştır. Film, fantastik bir evrende en güçlü güç yüzüğünün yok edilmesi ve Sauron’un kudretinin sona erdirilmesi için Frodo’nun ve yüzük kardeşlerinin yolculuğunu merkezine alır. Blanchett, Peter Jackson‘ın Hobbit üçlemesinde de aynı role geri dönmüştür.

5. The Talented Mr. Ripley (1999)


Anthony Minghella imzalı filmde Blanchett olağanüstü bir performans sergilemişti. O zamana kadar izlediğimiz karakterlerinden oldukça farklı bir role imza atan Matt Damon’ın performansı da oldukça beğeni toplamıştı. Filminde kadrosunda Jude Law, Philip Seymour Hoffman, Gwyneth Paltrow gibi isimler de yer almıştı. Film, farklı sosyal statüdeki iki arkadaşın gerilim dolu hikayesini konu alıyor.

Patricia Highsmith’in 1955’te yazmış olduğu aynı adlı romanından uyarlanan film BAFTA, BFCA, NBR Awards gibi pek çok yerde “En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu”, “En İyi Yönetmen”, “En İyi Uyarlama Senaryo” ödüllerine sahip olmuş, Akademi Ödülleri için de 5 ayrı kategoride aday gösterilmiştir.

6. I’m Not There (2007)


Todd Haynes imzalı film, Bob Dylan’ın hayatını ele alan benzersiz yapımlardan biri. Blanchett sergilediği unutulmaz performansla ikinci kez Oscar adaylığını elde etmiştir. Ünlü müzisyeni filmde tam 6 oyuncu canlandırmıştır. Dylan’a hayat veren oyuncular arasında yer alan Blanchett’a Marcus Carl Franklin, Ben Whishaw, Heath Ledger, Christian Bale ve Richard Gere eşlik etmiştir.

Blanchett performansıyla Venedik Film Festivali’nde En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’nü, Altın Küre’de ise En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu dalındaki ödülü almıştır.

7. The Aviator (2004)


Martin Scorsese‘in zengin öykü anlatımının yanı sıra ve güçlü yönetmenliğinin yanı sıra Leonardo DiCaprio ve Blanchett’ın unutulmaz performanslarıyla izlenmesi gereken bir film The Aviator. Film yapımcısı Howard Hughes’un (DiCaprio) hayatını ele alan yapım, Hollywood ikonu Katharine Hepburn‘u canlandıran Blanchett’a En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu dalında ilk Oscar’ını da kazanmıştır. Dönem detaylarını muhteşem şekilde ele alan film, görsel açıdan da büyüleyici.

8. The Curious Case of Benjamin Button (2008)


David Fincher’ın zamanın akışını derinlikli bir şekilde ele alan filmde Blanchett, Brad Pitt ile başrolü paylaşıyor. Daisy karakterine hayat veren Blanchett, rolünü başarılı bir şekilde sergilemiştir. 13 dalda Oscar adaylığı elde eden film, 3 Oscar kazanmış, 5 dalda da Altın Küre adaylığı elde etmiştir.

9. Babel (2006)


Guillermo Arriaga tarafından senaryosu kaleme alınan filmin yönetmenliğini senaristle birlikte Alejandro González Iñárritu üstlenmektedir. Blanchett’ın muhteşem performanslarından birine imza attığı film, üç ayrı kıtada dört farklı konuyu ele alır. Filmde Blanchett’a Brad Pitt ve Gael Garcia Bernal eşlik eder.

10. Notes on a Scandal (2006)


Hem Blanchett hem de Judi Dench‘e Oscar adaylığı kazandıran bu film, Richard Eyre imzalı. Sivri dilli, alaycı ve yalnız bir kadın olan Barbara Covett karakterini merkezine alan film, izlenmeye değer bir Blanchett performası barındırıyor.

Bu haberleri de beğenebilirsiniz

The Peasants filmi hakkında bilinmeyenler!

‘Dune: Part Two’nun en iyi 10 karakteri!

2024’e damga vuracak filmler yolda!

2023’ün En İyi 10 Film Fragmanı!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir