Emektar Oyuncu Yakup Yavru Hayatını Kaybetti!

25. Adana Film Festivali için Adana’da bulunan usta oyuncu Yakup Yavru, açılış töreni sonrası geçirdiği kalp krizi sonucu 66 yaşında hayatını kaybetti. Yavru, festivalin bu seneki Emek Ödülü‘nün sahibiydi.

Dün başlayan 25. Uluslararası Adana Film Festivali’nin açılış töreni ile ödül almak üzere Yaşam Boyu Başarı ve Onur Ödülleri törenine katılan Yakup Yavru, törenin ardından otel odasına dinlenmeye geçtiği sırada kalp krizi geçirdikten sonra hastaneye kaldırıldı. Tüm müdahalelere rağmen değerli oyuncu kurtarılamayarak hayata gözlerini yumdu.

Cenazesi saat 11.00’de Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda düzenlenecek törenden sonra Amasya’ya yola çıkacak.

1 Mart 1952 doğumlu Yakup Yavru’nun, aylar öncesinden mezar yerini ayırttığı belirtiliyor. Yavru mezarı hakkında “‘Ölümlü dünya ne olur ne olmaz’ diye, İstanbul’da Zincirlikuyu değil de kendi öz memleketimde aklım başımdayken, canım sağken yerimi satın alıp, mezarımı yaptırayım; dedim. Hiç olmazsa yarın öldüğümde insanlara sıkıntı çıkarmayım, dedim” sözlerini dile getirmişti.

Birçok filmde ve dizide rol alan değerli aktör, “Bana Sevgiyi Anlat”,. “Böyle Mi Olacaktı?”, “İkinci Bahar”, “Marziye”, “Unutabilsem”, “En Son Babalar Duyar”, “Kınalı Kar”, “Mihriban”, “Geniş Aile”, “Papatyam”, “İşler Güçler” gibi dizilerde ve “Büyük Adam Küçük Aşk”, “Babam ve Oğlum”, “Kutsal Damacana”, “Recep İvedik”, “Destere”. “Ceberrut”, “Sağ Salim”, “Baş Belası”, “Benzersiz”, “Aşka Geldik”, “Kiraz Mevsimi” gibi filmlerde de rol almıştı.

Bu haberleri de beğenebilirsiniz

M. Night Shyamalan imzalı”Trap” filminden ilk fragman!

Martin Scorsese, Frank Sinatra’nın biyografisini çekecek!

Quentin Tarantino, The Movie Critic’ten vazgeçti!

Bad Boys: Ya Hep Ya Hiç’in resmi posteri yayınlandı!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir