En Çok Kazanan ‘Game of Thrones’ Oyuncuları

En çok kazanan ‘Game of Thrones’ oyuncuları. Son dönemlerin en ikonik dizilerinden biri olan ‘Game of Thrones’ final yapmasına rağmen adından söz ettirmeye devam ediyor. Göreceli bir son ile hayranlarına veda eden dizinin 8. sezonunun yeniden çevrilmesi adına imza kampanyası bile başlatıldı. Yazar George Martin ise kitaptaki sonun dizidekinden farklı olacağına dair hayranlarına söz verdi. Gelelim Bright Side‘dan elde edilen verilere göre ‘Game of Thrones’ oyuncularının 2011 yılından bu yana elde ettiği kazançlarına…

UYARI: Spoiler içerir!

15. Nathalie Emmanuel (Missandei) — 1 milyon $

Diziye 3. sezonda dahil olan Missandei karakteri, kölelikten Daenerys‘in sağ kolu olma yolundaki gelişimi ile birlikte hatırı sayılır bir hayran kitlesine sahip oldu. 5 sezonluk serüvenin ardından Emmanuel, toplamda 1 milyon $ kazandı.

14. Alfie Allen (Theon Greyjoy) — 2 milyon $

İlk sezondan itibaren dizide yer alan Theon Greyjoy karakteri, 8. sezonda büyük bir değişim geçirerek oyunculukta kategori atladı. Final sezonunda bölüm başına 100 bin $ kazanan Alfie Allen, 8 sezon için toplam 2 milyon $ aldı.

13. Conleth Hill (Varys) — 2 milyon $

1. sezondan beri izlediğimiz bir diğer karakter ise Varys. 7. ve 8. sezonlarda bölüm başına 100 bin $‘lık bir bütçe ile rol alan Conleth Hill‘in diziden elde ettiği toplam kazanç ise 2 milyon $.

12. Gwendoline Christie (Brienne of Tarth) — 3 milyon $

İlk kadın şovalye ilan edilen Tarthlı Brienne ilk kez 2. sezonda karşımıza çıktı. Brienne of Tarth‘ı canlandıran İngiliz oyuncu Gwendoline Christie, rol aldığı tüm sezonlar için toplamda 3 milyon $‘lık bir bütçe elde etti.

11. Iain Glen (Jorah Mormont) — 3 milyon $

Westeros’tan sürgün yiyen bir şovalye olan Jorah Mormont ile 1. sezonda tanıştık. Tüm sezonlarda yardımcı karakter olarak rol almasına rağmen, İskoç aktör Iain Glen ‘Game of Thrones’ sayesinde tam 3 milyon $ kazanmayı başardı.

10. Isaac Hempstead Wright (Bran Stark) — 4 milyon $

Isaac Hempstead Wright, Bran Stark karakterine hayat vermek üzere dizinin kadrosuna dahil olduğunda henüz 10 yaşındaydı. Wright şimdi 19 yaşında ve ‘Game of Thrones’ dizisinden toplam 4 milyon $ civarında bir gelir elde etti. Genç oyuncu 7. ve 8. sezonlarda bölüm başına 175 bin $ kazandı.

9. Sophie Turner (Sansa Stark) — 6 milyon $

Dizideki kilit karakterlerden birine hayat veren Turner‘ın yakın zamana kadar 175 bin $ olan kazancı final sezonunda bölüm başı 210 bin $‘a yükseldi ve diziden elde ettiği toplam gelir 6 milyon $‘a ulaştı.

8. Maisie Williams (Arya Stark) — 6 milyon $

Çocuk yaşta kadroya katılan bir diğer isim olan Williams‘ın ilk zamanlar bölüm başına aldığı ücret 150 bin $ iken, 8. sezonda 210 bin $‘a ulaştı. Williams‘ın verdiği bir röportaja göre ‘Game of Thrones’a ilk başladığı dönemdeki amacı bir laptop almaya yetecek parayı kazanabilmekti.

7. Natalie Dormer (Margaery Tyrell) — 6 milyon $

Margaery Tyrell‘ın dizide yardımcı karakterlerden biri olması onun 6 milyon $‘lık bir servet kazanmasına engel olmadı. 2. sezonda ortaya çıkan Margaery karakteri, 6. sezona dek dizideki en ilgi çekici karakterlerden biriydi.

6. Rory McCann (Sandor Clegane) — 6 milyon $

Sandor Clegane, nam-ı diğer The Hound 8 sezon boyunca dizide rol alan karakterlerden biri. Dizi boyunca bir çok değişime maruz kalan bir karaktere hayat veren İskoç aktörün elde ettiği toplam kazanç ise 6 milyon $.

5. Lena Headey (Cersei Lannister) — 9 milyon $

Lena Headey‘in canlandırdığı Cersei, ‘Game of Thrones’un 5 ana karakterden biri. Cersei Lannister için dizideki en kötü karakter diyebiliriz. Bazı kaynaklara göre, 5 yıl öncesine kadar bölüm başı 150 bin $ gelir elde eden oyuncunun sonraki sezonlarda bölüm başı kazandığı rakam 300 bin $‘a ulaştı. 8. sezonda ise her bir bölüm  için tam tamına 1.2 milyon $‘lık bir servet elde etti.

4. Kit Harington (Jon Snow) — 12 milyon $

Dizideki ana karakterlerden biri olan Jon Snow‘a hayat veren Kit Harington milyonlarca hayrandan oluşan bir kitleye sahip oldu. 2013 yılına kadar çok da popüler olmayan Jon Snow karakteri için 5. sezondan itibaren 300 bin $ kazanmaya başlayan Harington‘ın bölüm başına aldığı ücret 7. sezonda 500 bin $, 8. sezonda ise 1.2 milyon $‘a yükseldi.

3. Emilia Clarke (Daenerys Targaryen) — 13 milyon $

‘Game of Thrones’taki baş karakter olan Daenerys Targaryen, nam-ı diğer Khaleesi‘ye hayat veren Emilia Clarke‘ın oyunculuk kariyerinin bu diziyle başladığını söylemek yanlış olmaz. Kit Harrington gibi o da 7. sezonda bölüm başı ücretinin 500 bin $‘a yükseltilmesini talep etti. Final sezonunda ise, dizideki diğer kilit rollerdeki oyuncular gibi o da bölüm başı 1 milyon $‘dan fazla kazanıyordu.

2. Peter Dinklage (Tyrion Lannister) — 15 milyon $

‘Game of Thrones’ başlamadan önce de oldukça popüler bir aktör olan Peter Dinklage, dizide Tyrion Lannister karakterine hayat verdi. Oyunculuk tecrübesine rağmen Lena Headey gibi ilk başlarda bölüm başı 150 bin $ kazanan aktörün ücreti, HBO ile yapılan görüşmelerin ardından önce 300 bin $‘a, son dönemde ise 1.2 milyon $‘a kadar yükseltildi.

1. Nikolaj Coster-Waldau (Jaime Lannister) — 16 milyon $

1. sezondan itibaren canlandırdığı Jaime Lannister karakteri sayesinde büyük bir hayran kitlesine sahip olan Danimarkalı aktör Nikolaj Coster-Waldau‘nun sürekli artan kazancı son sezonda bölüm başı 1.2 milyon $‘a kadar ulaştı. Coster-Waldau, ‘Game of Thrones’un en çok kazanan oyuncularından biri olarak değerlendiriliyor.

BONUS

Her ne kadar Sean Bean tarafından canlandırılan Ned Stark karakterine dizinin ilk sezonunda veda etmiş olsak da o da dizinin en çok kazananları arasında yer almayı başarıyor, hem de dudak uçuklatacak bir rakam ile ilk sırada. Bölüm başı ne kadar aldığını bilmesek de Sean Bean‘in ‘Game of Thrones’tan elde ettiği toplam net gelir 20 milyon $! Daha önce ‘The Lord of the Rings’te rol alan karizmatik aktör dizi başlamadan önce de oldukça popülerdi. Ned Stark karakteri sayesinde yeni teklifler alan aktör diziden ayrılmasının ardından ‘Medici: Masters of Florence and The Oath’ gibi büyük projelerde yer aldı.

Oyuncuların yanı sıra dizi ekibi de ‘Game of Thrones’ sayesinde hatırı sayılır rakamlar elde etti. Bunun yanında HBO kanalı, 8 milyar $, kitabın yazarı George Martin, 65 milyon $ kazanırken, dizinin bazı bölümlerinin çekildiği Kuzey İrlanda bile aldığı yatırımlar sayesinde 300 milyon € gelir elde etti.

Bu haberleri de beğenebilirsiniz

Kevin Costner, “Yellowstone”un final sezonu için dönebilir!

Kuş Uçuşu’nun 3. sezon yayın tarihi belli oldu!

The Peasants filmi hakkında bilinmeyenler!

Joe Wright casus dizisi ‘The Department’ı yönetecek!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir