En İyi 10 Süper Kahraman Filmi

Uzun yıllar çizgi roman dünyasından hayranlıkla takip ettiğimiz süper kahramanlar, beyaz perdede sıklıkla karşımıza çıkıyor. Sinema sektörünün belki de en çok sevilen ve izlenen yapımları arasında yer alan süper kahraman filmleri, çoğu zaman hayal gücümüzü zorlayarak bizi farklı maceralara sürüklüyor.
Şimdiye kadar yapılmış en iyi süper kahraman filmlerinden 10 tanesini sizin için seçtik:

1. The Dark Knight / Kara Şövalye (2008)

Yönetmen koltuğunda Cristopher Nolan’ın oturduğu film, ‘Batman Başlıyor’ filminin devam filmi. Christian Bale’i yeniden Batman rolünde izlediğimiz filmin baş kötü adamı Joker’i ise, “Brokeback Mountain” filmindeki performansıyla Oscar’a aday gösterilen ve 2008 yılında kaybettiğimiz aktör Heath Ledger canlandırıyor.
Batman Begins filmindeki rollerini bu filme taşıyan diğer oyuncular ise şöyle: Teğmen Jim Gordon’ı canlandıran Gary Oldman; Alfred’i canlandıran Oscar ödüllü aktör Michael Caine ve Lucius Fox rolündeki Oscar ödüllü aktör Morgan Freeman.
Filmde, Batman, Teğmen Gordon ve bölge savcısı Harvey Dent bir araya gelerek Gotham Sokaklarını yeniden arındırma mücadelesine giriyor.

The Dark Knight
The Dark Knight

2. The Avengers/ Yenilmezler (2012)

Marvel’in en sevilen kahramanları olan Demir Adam, Hulk, Thor, Kaptan Amerika, Hawkeye ve Black Widow’u bir araya getiren filmde başrolleri efsanevi bir kadro paylaşıyor: Robert Downey Jr., Chris Evans, Mark Ruffalo, Chris Hemsworth, Scarlett Johansson, Jeremy Renner, Tom Hiddleston, Stellan Skarsgard ve Samuel L. Jackson.
1963 yılında basılan ve o günden beri Marvel’in en sevilen çizgi roman serilerinden biri olan The Avengers’den uyarlanan filmin yönetmen koltuğunda ise Joss Whedon oturuyor.

The Avengers
The Avengers

3. Süperman (1978)

1978 yılında beyazperdede seyircisiyle buluşan ve serinin ilk filmi olan Supermen’in yönetmen koltuğunda Richard Donner oturuyor. Filmin başrollerini ise Christopher Reeve, Marlon Brando ve Gene Hackman paylaşıyor.
Film, yok olmakta olan Krypton gezegeni sakinlerinin, bir bebeği kapsülle uzaya yollamaları ile başlar. Kapsül dünyaya düşer ve çocuksuz bir çift olan Kent’ler bebeği bulur. Clark adını verdikleri ve kendi öz çocukları gibi sevdikleri çocuk büyüdükçe inanılmaz güçlere sahip olduğunu keşfederler. Clark, süper kimliğini gizleyerek adaleti ve dünyayı korumaya çalışır.

Süperman
Süperman

4. Spiderman / Örümcek Adam (2002)

1967 yılından bu yana birçok farklı tarzda çizgi film olarak karşımıza çıkan Spiderman ilk kez bu filmle beyaz perdeye taşınmıştı.
Başrollerini Tobey Maguire, Willem Dafoe, Kirsten Dunst ve James Franco’nun paylaştığı filmin yönetmenliğini ise ilk Spiderman üçlemesinin ünlü yönetmeni Sam Raimi üstleniyor.
Film, sıradan bir lise öğrencisi olan Peter Parker’ın hayatının bir gün bir örümcek tarafından ısırılmasıyla tamamen değişmesini konu alıyor.

Spiderman
Spiderman

5. Wonder Woman (2017)

Yunan mitolojisinden esinlenen öyküsüyle gösterişli bir süper kahraman filmi olan Wonder Woman’ın yönetmen koltuğunda Patty Jenkins oturuyor. Filmin süper kahraman kadınını Batman vs Superman: Adaletin Şafağı filminde olduğu gibi yine Gal Gadot canlandırıyor. Gadot’a, Connie Nielsen, Chris Pine, Robin Wright ve David Thewlis gibi başarılı isimler eşlik ediyor.

Film, Amazon prensesi olan Diana’nın, I. Dünya Savaşı’nı bitirmek amacıyla yaşadığı cennet adayı terk ederek Almanların geliştirdiği kimyasal silahın peşine düşmesini konu alıyor.

Wonder Woman
Wonder Woman

6. Iron Man (2008)

Iron Man olarak bildiğimiz Demir Adam karakteri ilk olarak 1962 yılında hayatımıza girdi. 2008 yılında Jon Favreau tarafından beyazperdeye aktarılan yapımda Robert Downey Jr., Terrence Howard, Gwyneth Paltrow, Samuel L. Jackson gibi başarılı oyuncular yer alıyor.

Silah sanayi patronu olan milyarder Tony Stark, Afganistan’ta yeni bir füze denemesi yaparken esir düşer. Afganların kendileri için füze yapmasını istediği Stark, kaçmak için zırhlı bir giysi hazırlar.

Iron Man
Iron Man

7. Thor (2011)

Shakespeare uyarlamalarıyla tanıdığımız Kenneth Branagh’ın yönettiği ve Chris Hemsworth, Natalie Portman, Tom Hiddleston ile Stellan Skarsgard’ın oynadığı Thor serinin ilk filmi. Marvel Evreni’nden, Asgard’ın mistik atmosferine kadar uzanan “Thor” tahta geçme hakkını kazanan süper kahramanın öyküsünü epik bir kurguyla anlatıyor.

Thor
Thor

8. Deadpool (2016)

Ünlü Marvel çizgi roman karakteri Deadpool’dan uyarlanan filmin yönetmen koltuğunda Tim Miller bulunuyor. X-Men film serisinin altıncı yapımı olan filmin oyuncu kadrosunda başrol Ryan Reynolds’ın yanı sıra, Morena Baccarin, Ed Skrein, T.J. Miller ve Gina Carano gibi isimler yer alıyor.
Film, eski bir Özel Kuvvet askeri olan Wade Wilson’ın, Deadpool’a dönüşümünü anlatan bir başlangıç hikayesi sunuyor.

Deadpool
Deadpool

9. X-Men (2000)

X-Men, Marvel çizgi roman dünyasından beyazperdeye uyarlanan serinin ilk filmi. Oyuncu kadrosunda Hugh Jackman, Patrick Stewart, Ian McKellen ve Halle Berry gibi daha birçok güçlü ismin yer aldığı filmde, gerçek dışı bir dünyada süper güçleri olan bir mutant grubunun insanlığa kabul ettirilme mücadelesi anlatılıyor. Filmin yönetmenliğini Bryan Singer üstleniyor.

X-Men
X-Men

10. Hellboy (2004)

Mike Mignola’nın ünlü çizgi roman serisinden beyazperdeye aktarılan yapımda yönetmen koltuğunda Guillermo del Toro oturuyor. Filmde Hellboy karakterini ise, Beauty and the Beast, Adventure Time, Sons of Anarchy gibi yapımlardaki unutulmaz performanslarından hatırlayacağımız Ron Perlman canlandırıyor. Perlman’a Doug Jones, Selma Blair ve Rupert Evans gibi isimler eşlik ediyor.

Film, karanlık kökenine rağmen, iyilik yanlısı olan Hellboy’un, dünyayı tehdit eden kötü güçlerle savaşını konu alıyor.

Hellboy
Hellboy

 

Bu haberleri de beğenebilirsiniz

The Peasants filmi hakkında bilinmeyenler!

‘Dune: Part Two’nun en iyi 10 karakteri!

2024’e damga vuracak filmler yolda!

2023’ün En İyi 10 Film Fragmanı!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir