“En İyi Popüler Film” Oscar’ı Ertelendi!

Oscar’ın yeni kategorisi “En İyi Popüler Film” tepkilere dayanamadı. Akademi gelen tepkilerin ardından En İyi Popüler Film kategorisini askıya aldı.

Sinema Sanatları ve Bilim Akademisi ya da kısa adıyla Akademi, kısa süre önce önümüzdeki yılın Oscar Ödülleri’nde En Popüler Film kategorisinin yer alacağını duyurduğundan beri bazı kesimler şiddetle karşı çıkarken, bazı kesimler ise yeni kategorinin törene renk katacağını ve farklılık yaratacağını savundu. Ancak Akademi, kategoriyi şimdilik askıya aldıklarını açıkladı. Kategori, daha önce açıklandığı üzere önümüzdeki yıl gerçekleşecek 91. Oscar Ödülleri’nde yer alacaktı.

Akademi CEO’su Dawn Hudson, “Yeni bir ödülün verilmesine çok çeşitli tepkiler var ve üyelerimizle bu konu üzerinde daha fazla tartışmamız gerektiğini fark ettik. Bu yıl da dahil olmak üzere yıllar boyunca Oscar töreni üzerinde değişiklikler yaptık. Son 90 yılın inanılmaz mirasına saygı göstererek gelişmeye devam edeceğiz.” dedi.

Önümüzdeki yılın töreni hakkında verilen; normalde 4 saate yakın süren Oscar törenini 3 saate indirme ve saatini erkene çekme kararları ise geçerliliğini koruyor.

91’inci Oscar töreni , 24 Şubat 2019 Pazar günü Hollywood’daki Hollywood & Highland Center’daki Dolby Theatre’da düzenlenecek ve ABC Television Network tarafından canlı olarak yayınlanacak.

Bu haberleri de beğenebilirsiniz

43. İstanbul Film Festivali, sinemaseverlerle buluşmak için gün sayıyor!

Austin Butler, Darren Aronofsky’nin yeni filminde başrol olacak!

‘Winnie-the-Pooh: Blood and Honey 3’ geliyor!

“Reacher” dizisinin yıldızı Alan Ritchson, “War Machine” kadrosunda!

1 thought on ““En İyi Popüler Film” Oscar’ı Ertelendi!”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir