Film Çekimleri Sırasında Korkularıyla Yüzleşmek Zorunda Kalan 10 Oyuncu!

Bazı filmlerdeki performanslar, oyuncuların karaktere bürünürken neler yaşadığı konusunda büyük bir merak uyandırır bizde. Bazı olaylar ekranda o kadar korkutucu olabiliyor ki, oyuncunun o sahnede neler yaşadığını tahmin etmek zor. Bazen oyuncular gerçek hayatta korktukları şeylerle yüzleşmek zorunda kalabiliyor çekimler esnasında.

Çekimler sırasında korkularıyla yüzleşmek zorunda kalan 10 aktörü listeledik.

1. Ryan Reynolds — Buried (2010)


Ryan Reynolds, çekimler boyunca klostrofobisini tetikleyen bir tabut içerisinde kalmak zorundaydı. Film o kadar gerçekçiydi ki izleyiciler kendisini film boyunca bir kutuya sıkışmış hissetti.

Reynolds, bu deneyimi hatırladığında “Buried filmi fiziksel ve duygusal olarak çok gerçekçi ve sertti. Film setinde gerçekten değiştim. Ve bir film setinden asla şikayet edemeyeceğimi hissettim.”

2. Salma Hayek — From Dusk Till Dawn (1996)


Senaryosu Quentin Tarantino tarafından kaleme alınan From Dusk Till Dawn filminden gelen teklifi kabul ettiğinde Salma Hayek, filmde bir yılanın olacağını bilmiyordu. Bunu öğrendiğinde yılanlardan korktuğu için rolü geri çevirmeyi düşündü. Ancak Tarantino, Hayek’e Madonna‘nın dans etmeyi kabul ettiğini söyleyince Hayek, bu fırsatı kaçırmak istemedi.

Sonunda sahne bir ikon haline geldi ve sahne Hayek’in korktuğu şekilde olmadı çünkü çekim hipnotize edilmesi gerekmişti. Daha sonra sahneyle ilgili Hayek şunları söylemişti:“Gerçekten çok güzeldi çünkü en büyük korkumun üzerinden gelmek zorundaydım. Yılanla dans etmek için transa girmek zorundaydım. Kareografi yoktu sahne tamamen doğaçlama oldu. Çünkü yılanın ne yağacağını bilmediğiniz için bir kareograf yapamazsanız”

3. Sylvester Stallone — Cliffhanger (1993)


Sylvester Stallone‘un Cliffhanger filmindeki rolü için yükseklik korkusunu yenmesi gerekmişti. Filmin yönetmeni Renny Harlin, Stallone ile anısını şu şekilde aktarıyor: “İtalyan Alp’lerine geldiğimizde 11.000 metre yüksekliğindeki dağa baktık ve setimiz burası dedim. Stallone buraya kim çıkacak dedi? Sen, dedim. Sanırım dalga geçiyorsun yükseklik korkum var benim, çıkabileceğin en yüksek yer kovboy botlarım diye cevap verdi.”

Yönetmen, Stallone’un çalışanların önünde dağa çıkmayı reddetmeyeceğini biliyordu. Sonuç olarak çekimler 13.000 feet yükseklikte gerçekleşti ve Stallone’a cesaretinden dolayı teşekkür edeceğimiz bir gerilim filmi izledik.

4. Uma Thurman — Kill Bill, Volume 2 (2004)


Kill Bill filmindeki en etkileyici sahnelerden biri de Uma Thurman‘ın hayat verdiği “Gelin” karakterinin canlı olarak gömüldüğü ve kendi başına çıkmak zorunda kaldığı sahneydi. Bu sahne izleyici için olduğu kadar aktris için de oldukça heyecan verici bir sahneydi. Thurman bu sahneyle ilgili “Ben bir klostorofobiğim ama canlı olarak gömüldüğünüzde korkmak için klostrofobik olmanıza gerek yok” demişti.

5. Rebel Wilson — Pitch Perfect 3 (2017)


Sadece kadınlardan oluşan bir Acapella grubunu merkezine alan film, farklı akrobasi hareketleri içeren bir film gibi görünse de Wilson için öyle değildi. Rebel Wilson, Pitch Perfect 3 filmiyle birlikte yükseklik korkusuyla yüzleşmek zorunda kalmıştı.

Wilson filmle ilgili anılarını hatırladığında şöyle demişti: “Sert göründüğümü biliyorum ama gerçekten yüksekten korkuyorum. 10 kez 20 metre yükselikten atlamak zorundaydım ve bunu her yaptığımda kanım donmuştu.”

6. Kristen Stewart — Snow White and the Huntsman (2012)


Kristen Stewart, “Snow White and the Hunstman” filminin çekimleri sırasında atlara binmenin hoş bir tecrübe olmadığını ifade etmişti. Atlara binmeyi sevmediğini söyleyen Stewart, “Asla bir atın sırtında olmak istemiyorum. Onları ve onların etrafında olmayı çok seviyorum bence onlar çok güzeller. Atların yumuşak burunlarına dokunmayı da çok seviyorum ama onlara ne yapmaları gerektiğini söylemekten nefret ediyorum” demişti.

7. Matt Damon — We Bought a Zoo (2011)


Filmde Matt Damon ile başrolü paylaşan Scarlett Johansson, film setinde yılanlar ortaya çıkında Damon’ın tıpkı bir bebek gibi ağladığını söylemişti: “O gerçekten çok korkmuştu. Terlemeye başlamıştı. Matt’e bu çocukların yılanlarla hokkabazlık yaptığını ve onlarla birlikte yılanları tutmasını söyledim”.

Damon ise Johansson’ın ifadelerini doğrulamış ve şu açıklamayı yapmıştı: “Yılanlardan çok korkuyorum. Ama Scarlett ve çocuklar onlarla etkileşim kurmam konusunda beni zorladılar.”

8. Jennifer Aniston — Cake (2014)


Jennifer Aniston‘un 5 yaşında havuzda yaşadığı kaza nedeniyle suya batma korkusu var. Cake filmi nedeniyle bu korkusuyla yüzleşmek zorunda kalan Aniston, karakterin su altındaki terapi sahnesinin kabus olduğunu söylemişti. “Sahneyi 30 kez tekrarladım ve bunu bir daha asla yapmayacağım”

9. Jake Gyllenhaal — Prince of Persia: The Sands of Time (2010)


Jake Gyllenhaal, “Prince of Persia: The Sands of Time” filmi nedeniyle daha önce sahip olmadığı bir korku edindi. Filmde devekuşlarıyla birlikte olmak zorunda kalan aktör, onlardan korkmaya başladı. “Devekuşlarının etrafında gürültü yaparsam kalbimi onların kalbimi parçalayabileceğini söyledikler. O nedenle onlardan korkmaya başladım. Masum gibi görünseler de hiç de masum değiller.”

Neyseki Gyllenhaal, sahnede kuşlardan kaçmak zorunda kalmıştı. Rol arkadaşı Gemma Arterton her şeye tanıklık etmişti: “Gyllenhaal, gerçekten çok korkmuştu. Yüzündeki ifade rol gereği değildi, tamamen gerçekti.”

10. Scarlett Johansson — We Bought a Zoo (2011)


Matt Damon gibi Scarlett Johansson da film setinde zorlanmıştı. Kuşlardan korkan yıldız oyuncu sette çok farklı hayvanlar ve kuşlarla bir arada olmak zorunda kalmıştı. Johansson korkusunu şu şekilde açıklamıştı: “Kanatlar, gagalar ve kanat çırpmalar karşısında dehşete kapıldım. Bu korkum hala ortadan kalkmadı. Benden omzuma bir kuş koymamı isteselerdi yapardım ama çok zor olurdu.”

Kaynak: brightside.me

Bu haberleri de beğenebilirsiniz

The Peasants filmi hakkında bilinmeyenler!

‘Dune: Part Two’nun en iyi 10 karakteri!

2024’e damga vuracak filmler yolda!

2023’ün En İyi 10 Film Fragmanı!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir