Film Projelerinden Kovulan 15 Ünlü Oyuncu!

Film projelerinden kovulan 15 ünlü oyuncu! Birçok insan yüksek bütçeli filmlerde rol alan ünlü isimlerin, gişede elde edilecek başarı uğruna her koşulda tolere edilebileceğini düşünüyor olabilir. Ancak şaşırtıcı sayıdaki film prodüksiyonu karşılıklı veya tek taraflı anlaşmazlıklar sebebiyle binbir süzgeçten geçirerek seçtikleri başrol oyuncuları ile yollarını ayırmak zorunda kaldı. Bakalım büyük projelerden kovulan bu yıldızlar kimler?

1. Ryan Gosling – The Lovely Bones

Ryan Gosling‘in ‘The Lovely Bones’den kovulması, yönetmen ve oyuncunun bir karakter için farklı vizyonlara sahip olmasından doğan anlaşmazlığın bir örneğidir. Gosling, kızının ölümünün ardından yaşadığı trajediyle mücadele eden kederli bir baba olan Jack Salmon’u oynamak istiyordu ve karakterin kilo alması gerektiğine inanıyordu. Ancak Jackson, Gosling‘in karakter hakkındaki yorumuna katılmamıştır ve sonunda Mark Wahlberg ile çalışmaya karar vermiştir.

2. Richard Gere – The Lords of Flatbush

‘The Lords of Flatbush’: Richard Gere ve Sylvester Stallone arasındaki uzun zamandır devam eden kavgayı ateşleyen film. Anlaşılan, Gere ve Stallone‘un film setinde yaşadığı anlaşmazlıklar o kadar şiddetliydi ki, yapımcılar birisinin gitmesi gerektiğine karar verdi. Gere‘in yerine Perry King getirildi.

3. Julianne Moore – Can You Ever Forgive Me?

Julianne Moore, ‘Can You Ever Forgive Me?’ filminden oldukça benzersiz bir nedenden dolayı ayrıldı. Filmin başrol oyuncusu Richard E Grant’e göre Moore, Lee Israel karakterini canlandırmak için takma bir burun ve kendini şişman gösteren bir elbise giymek istedi. Ancak filmin yönetmeni ve yapımcısı bu fikre şiddetle karşı çıktı ve Moore‘un bu rol için uygun olmadığına karar verdi. Yerine, canlandırdığı İsrail karakteri sayesinde Oscar adaylığı elde eden Melissa McCarthy getirildi.

4. Annette Bening – Batman Returns

Michele Pfeiffer‘in Catwoman tasviri bu tanınmış karakterin en ikonik versiyonlarından biridir. Ancak Pfeiffer neredeyse bu rolü alamıyordu çünkü başlangıçta onun yerine Annette Bening ile anlaşılmıştı. Ancak Bening hamile kaldı ve filmden ayrılmak zorunda kaldı. Pfeiffer ise hayalindeki role kavuşmuş oldu.

5. Nicole Kidman – Panic Room

Dürüst olmak gerekirse, Nicole Kidman‘ın ‘Panik Odası’ filminden ayrılmasının arkasındaki sebep oldukça üzücü. Kidman‘ın, başka bir filminin çekimleri sırasında sakatlanması sebebiyle rolün gerekliliklerini yerine getiremediği açıkça ortaya çıktı. Kendi sağlığı ve güvenliği için Kidman ile yolların ayrılması gerekiyordu. Başrol Jodie Foster tarafından üstlenildi.

6. Robert Downey Jr. – Gravity

Tüm dünyada ‘Demir Adam’ olarak tanınabilir ancak Robert Downey Jr. neredeyse bir başka Hollywood rolüne damgasını vuracaktı. Downey, George Clooney‘nin gişe rekorları kıran ‘Gravity’deki rolünü üstlenmeye karar vermişti ancak projeyi yarıda bıraktı.

7. Megan Fox – Transformers 3

Megan Fox’un Transformers serisinden çıkarılması oldukça sığ bir Hollywood hikayesi haline geldi. Fox‘un, Michael Bay ile yaşadığı anlaşmazlık oldukça iyi biliniyor. Fox, Bay‘a ‘Hitler’ gibi olduğunu söyledikten sonra başrolden alındı ve yerine Rosie Huntington-Whiteley getirildi. Fox‘un suçlamaları henüz doğrulanmamıştı ki Michael Bay, Stephen Spielberg‘in, onu Fox‘u kovmaya zorladığını iddia etmeye başladı.

8. Samantha Morton – Her

‘Her’ün yapımcıları, Samantha‘nın can alıcı rolünü yeniden ele almaya karar verdiklerinde biraz gecikmişlerdi. Bu rol için doğru olmadığına karar verilmeden önce Samantha Morton‘un tüm kayıtları alınmıştı ancak post-prodüksiyon aşamasında Morton‘un yerine Scarlett Johansson‘un getirilmesi uygun görüldü.

9. Christian Bale – American Psycho

Ne düşündüğünüzü biliyoruz: Christian Bale, ‘American Psycho’da rol aldı yani filmden kovulmadı, değil mi? Aslında kovuldu. Filmin yapımcıları, Bale‘in yerine Leonardo DiCaprio‘nun rol almasını istediklerine karar verdiklerinde Bale ile yollarını ayırdılar. Ancak, DiCaprio ile bir anlaşmaya varılamayınca Bale başrol oynaması için geri getirildi.

10. Anne Hathaway – Knocked Up

‘Knocked Up’ filminin yayımlanmasından bu yana geçen yıllarda, başrol oyuncusu Katherine Heigl, film hakkında ortaya çıkan teorilerden daha az yorum yaptı. Başlangıçta, Anne Hathaway başrolü üstlenecekti ancak filmde gerçek doğum görüntülerinin kullanılacağı fikrinden hoşlanmadığı için filmden ayrılmak zorunda kaldı.

11.Jean-Claude Van Damme – Predator

Hollywood aksiyon filmlerinin yıldızı Jean Claude Van Damme‘ın ‘Predator’ filminden ayrılış sebebi hala gizemini koruyor. Neden kovulduğuna dair pek çok teori var. Predator kostümünden nefret mi ediyordu yoksa yönetmen ile fikir ayrılıkları mı yaşamıştı bilinmez. Tek bildiğimiz, Van Damme‘ın kesinlikle bu filmden kovulduğu.

12. Natalie Portman – Romeo and Juliet

Leonardo DiCaprio‘nun Romeo’yu canlandırdığı 1996 yapımı ‘Romeo and Juliet’ filmi için Baz Luhrmann‘ın ilk tercihi Natalie Portman‘dı. Ancak filmin yapımcıları Portman‘ın bu rol için çok genç olduğunu fark etti ve onun yerine Claire Danes ile anlaşıldı. Leo‘nun 21, Portman‘ın ise sadece 13 yaşında olduğunu düşünürsek bu çok doğru bir karardı.

13. Chloe Grace Moretz – Bolt

2008 yılında Disney, animasyon komedi filmi ‘Bolt’ta başrolü seslendirmesi için popstar Miley Cyrus ile anlaştı. Aslında Pooch’un sahibi Penny’i seslendirecek kişi başka biriydi. Chloe Grace Moretz, bu rolü almak üzere sıraya girmiş ve hatta Penny’nin tüm repliklerini seslendirmişti. Buna rağmen Disney başrolü seslendirmesi için popüler yıldızlarından biri olan Miley Cyrus‘u tercih etti. Moretz ise Penny’nin gençliğini seslendirmek zorunda kaldı.

14. Colin Firth – Paddington

Bir animasyon filminden kovulan bir diğer oyuncu ise Colin Firth. 2014 yapımı ‘Ayı Paddington’ filmi için Colin Firth‘ün sesi kaydedilmeye başlanmıştı ki filmin yapımcıları oyuncunun sesinin bu karakter için uygun olmadığını fark etti. Projeden ayrılan Firth‘ün yerine ise Ben Whishaw getirildi.

15. Stuart Townsend – The Lord of the Rings

Yüzüklerin Efendisi serisinde Aragorn rolünde Viggo Mortensen dışında birisini hayal etmek zor. Ancak, Stuart Townsend neredeyse bu ikonik rolü üstlenen kişi olacaktı. Aslında, yönetmen Peter Jackson bu rol için yanlış kişi olduğuna karar vermeden önce Townsend ile birkaç gün çekim yapıldı.

Bu haberleri de beğenebilirsiniz

The Peasants filmi hakkında bilinmeyenler!

‘Dune: Part Two’nun en iyi 10 karakteri!

2024’e damga vuracak filmler yolda!

2023’ün En İyi 10 Film Fragmanı!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir