Game of Thrones’a Dair İlginç Detaylar!

Game of Thrones’a dair ilginç detaylar!

UYARI: Game of Thrones’un son sezonunu henüz izlemeyenler için bu içerik bol miktarda spoiler içerir!

Oldukça uzun bir süre merak ve heyecanla beklediğimiz Game of Thrones’un final sezonu yüzümüzü güldürmese de hala hakkında yazılan çizilenlere tutunmaya çalıştığımız aşikar. Bittiğine sevinsek mi üzülsek mi karar veremediğimiz bu final sezonunu farklı kaynaklardan yakaladığımız detayları yorumlayarak keyifli hale getirmeye çalıştık. Buyrun içimizdeki GOT ateşini tekrar körüklemeye…

1.Melisandre’nin dizide eceliyle ölen üçüncü karakter olduğunu fark etmiş miydiniz?

Neredeyse tüm karakterlerin ölümle en vahşi şekillerde tanıştığı dizide inanması zor olsa da Melisandre, eceliyle ölen üçüncü karakter olma özelliği taşıyor. Gerçi Melisandre‘nin ölümü de çok normal sayılmazdı ancak katledilmediği ve misyonunu tamamlayıp ölümüne şiirsel bir şekilde yürüdüğü için kendisine bu kategoride yer veriyoruz. Lord Hoster Tully ve Aemon Targaryen ise dizide normal bir şekilde hayata veda eden diğer iki isim.

2.Bran’e suikast girişiminde kullanılan hançer aslında onun hayatını kurtardı!

Arya‘nın Night King‘i öldürmek için kullandığı Valerian çeliğinden yapılma hançerin oldukça ilginç bir hikayesi var. Bu hançer birinci sezonda Bran‘i öldürme girişiminde kullanılan hançerin ta kendisi. Bran bu suikast girişiminden annesi Catelyn ve Summer (nam-ı diğer Direwolf) sayesinde kurtulmuştu. Hançerin asıl sahibi Petyr Baelish (Little Finger) olsa da suç Tyrion Lannister‘ın üzerine kalmıştı. İşte tam bu sebeple krallıklar arasındaki büyük savaş başlamış oldu. Daha sonra bu hançer Little Finger‘ın eline yeniden geçmiş, o da hançeri Bran‘e vermişti, Bran de kışı sonlandıracak olan Arya‘ya.

3.Daenerys, daha önce katlettiği Tarly Ailesi’ne ait Valerian çeliği kılıç sayesinde hayatta kaldı!

Daenerys‘in Randyll Tarly ve oğlu Dickon‘a diz çöktürüp kendisine biat etme şansını verdiği anı hatırlarsınız. Başka seçenekleri olmadığını bile bile bu şansı geri tepen Sam Tarly‘nin babası ve abisi, Dany‘nin sadık ejderhası Drogon tarafından diri diri yakılmıştı. Tüm bunlardan önce Sam evini terk ettiği sırada, yüzyıllardan beri Tarly Ailesi‘ne ait olan Valerian çeliğinden yapılma Heartsbane adlı kılıcı beraberinde götürmüş ve ölülerle girilen büyük savaştan önce bu kılıcı Jorah Mormont’a emanet etmişti. Jorah ise savaş alanında ejderhası olmadan savunmasız bir şekilde kalan Dany‘nin hayatını Tarly Ailesi’ne ait bu kılıçla savunmuştu.

4.Tyrion ve Bronn’un elindeki arbaletin aslında aynı arbalet olduğunu bilmeyen yoktur, ama yine de yazalım eksik kalmasın.

Tyrion ve Jaime‘yi öldürmesi için Quburn tarafından Bronn‘a verilen arbalet, Tyrion‘un babasını öldürürken kullandığı arbaletin ta kendisi. Cersei‘nin intikamına anlam yüklemek için Bronn‘a verilen bu arbaletin bir zamanlar Joffrey‘nin oyuncağı olduğunu da hatırlarsınız.

5.Jon’un bindiği ejderha babasının adını taşıyordu!

Daenerys, ejderhaları doğduğunda onlara hayatındaki en önemli üç adamın isimlerini verdi. Drogon, kocası Khal Drogo‘nun anısına, Viserion kardeşi Viserys anısına, Rhaegal ise kardeşi Rhaegar‘ın anısına ithafen adlandırıldı. Rhaegar Targaryen‘ın, Jon Snow‘un öz be öz babası olduğunu bilmenin yanı sıra Jon‘un bir ejderhayı sürebiliyor olması ve bu ejderhanın babasının adını taşıması oldukça manidar.

6.Tyrion’ın kendisi ve sevdikleri için hayali Pentos’ta huzurlu bir hayat geçirmekti!

Kral’ın Şehri’ndeki entrikalardan bunalan Tyrion, 4. sezonda Shae ile birlikte Pentos’a kaçmak ve daha huzurlu bir hayat sürdürmek niyetindeydi. Shae ise bu teklifi reddederek belki de hayatını kurtaracak bu şansı elinin tersiyle itti. 8. sezonda ise Jaime and Cersei için aynı planları yapan Tyrion, Dany‘nin tutsağı olan Jaime‘yi serbest bıraktı, Cersei ile birlikte Pentos’a kaçmaları için onlara bir tekne ayarladı. Tyrion bir zamanlar onu hapisten çıkarıp hayatını kurtaran Jaime’ye olan borcunu bu şekilde ödemek istiyordu. Maalesef ki dizide Pentos’a ulaşabilen olmadı.

7.Cersei ve Sansa’nın taçları neredeyse aynı!

Dikkatlice bakarsanız Sansa‘nın taç giyme töreninde taktığı tacın düşmanı Cersei‘nin tacına olan benzerliği farkedebilirsiniz.

8.Cersei’nin kehaneti, Jaime’nin ise dileği gerçek oldu!

Cersei‘nin nasıl öleceği konusunda binlerce teori üretilirken dizinin yaratıcıları bizleri yine şaşırttı. Kehanete göre kraliçenin ölümü High Valyrian dilinde “küçük kardeş” anlamına gelen Valonqar‘ın ellerinden olacaktı. Kehanet tam olarak gerçekleşmese bile Cersei, kendisinden yalnızca birkaç dakika küçük olan ikiz kardeşi Jaime‘nin ellerinde öldü. Bir keresinde Jaime ise Bronn‘a sevdiği kadının kollarında ölmek istediğini dile getirmişti, bu da gerçekleşmiş oldu.

9.Daenerys’in geleceğe dair gördüğü imge gerçekleşti!

2. sezonda Dany, Qarth’taki Ölümsüzler Evi’nde bazı imgeler görmüştü. Bunlardan birinde, Dany düşen kar taneleri eşliğinde (aslında kül yağıyormuş) Red Keep’teki büyük hasar görmüş taht odasına giriyor ancak Demir Taht’a dokunamıyordu. Final sezonunun son bölümünde bu imgenin gerçekleştiğine de şahit olduk.

10.GOT yaratıcılarından cameo!

4. sezonda Tormund‘un Jon Snow’u öve öve bitiremediği bir sahne mevcut. Tam bu sahnede Tormund’un arkasında duran Davos ve birkaç yabanılın (Wildling) arasında dizinin yaratıcıları olan Dan Weiss ve David Benioff vardı.

11.Sam’in getirdiği Buz ve Ateşin Şarkısı adlı kitabın adı, aslında Martin’in serisinin gerçek adı!

Son bölümde düzenlenen ilk mini konsey sırasında Sam Tarly, King Robert‘ın ölümünden sonra gelişen olayların kaleme alındığı Buz ve Ateşin Dansı adını verdiği bir kitap getiriyor. İşte bu destansı kitap, George R. R. Martin‘in kitap serisiyle aynı ada sahip. Kitap serisi televizyona uyarlanırken ‘Taht Oyunları’ adıyla çıktı ancak bu isim kitap serinin adı değil, serideki ilk kitabın adı.

12.Kraliyetin yeni arması Üç Gözlü Kuzgun!

Son bölümde, Brienne‘in zırhı üzerindeki Üç Gözlü Kuzgun arması fark ediliyor. Yeni Kral Bran, kraliyet arması için Stark Kurdu yerine Üç Gözlü Kuzgun‘u tercih etmiş.

Bu haberleri de beğenebilirsiniz

Fallout dizisi 2. sezon onayını aldı!

“Legally Blonde” dizisi geliyor!

Televizyon tarihinin en uzun soluklu dizisi Grey’s Anatomy, 21. sezon onayını aldı!

Sylvester Stallone başrollü “Tulsa King”in çekimleri başladı!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir