2019’da Oscar’da yarışması muhtemel 12 film

2018 Oscar ödülleri geçtiğimiz günlerde sahiplerini buldu ve  The Shape of Water filmi Oscar’a damgasını vurdu. 2019 Oscar ödülleri için yarış çok uzak görünse de şimdiden potansiyel yarışmacılarla ilgili konuşmalar başladı.

 

Screen Daily, 2019’da Oscar için yarışması muhtemel 12 filmi listeledi

1. First Man

2017 Oscar Ödülleri’ne damgasını vuran La La Land filminin yönetmeni Damien Chazelle, En İyi Film Oscar’ını Moonlight filmine kaptırsa da,  32 yaşında Oscar kazanarak, Oscar tarihinin “en genç en iyi yönetmen”i olmuştu. Ay’a ilk ayak basan Neil Armstrong’un NASA’daki görev yıllarını konu edinen filmin başrolünde Ryan Gosling yer alıyor.  James Hansen’in kaleme aldığı biyografik roman First Man: A Life Of Neil Armstrong’tan esinlenilerek beyaz perdeye uyarlanan film, Damien Chazelle’nin senaryosunu yazmadan yönettiği ilk film olacak.  Filmin senaristleri arasında Oscar ödüllü Josh Singer (Spotlight) da bulunuyor.

 

2. If Beale Street Could Talk

Moonlight filminin yönetmeni Barry Jenkins‘in yönetmen koltuğunda oturduğu filmin oyuncu kadrosunda Regina King, Dave Franco, Pedro Pascal gibi isimler yer alıyor. Hamile olan Harlemli Tish’in sevgilisinin masumiyetini kanıtlamak için zamana karşı yarışını konu edinen film, James Baldwin‘in ünlü romanından beyaz perdeye aktarılıyor. Barry Jenkins, Moonlight filminin senaryosuyla aynı dönemde bu filmi kaleme almıştı.

 

3. Mary Queen Of Scots

2018 En İyi Kadın Oyuncu Oscar‘ına aday olan iki isim Saoirse Ronan (Lady Bird) ve Margot Robbie ( I, Tonya) bu tarihi dram filminde başrolde. 16. yüzyılda geçen filmde Margot Robbie, Kraliçe I. Elizabeth’i, Saoirse Ronan ise İskoçya’nın genç kraliçesi Mary Stuart’ı canlandırıyor. İki kraliçenin arasında geçen olaylara odaklanan film My Heart is My Own: The Life of Mary Queen of Scots biyografisinden uyarlanıyor. Filmin senaristliğini House of Cards dizisinin yazarı Beau Willimon, yönetmenliğini ise Josie Rourke üstleniyor.

 

4. Backseat

ABD Başkanı George W.Bush‘un yardımcısı Dick Cheney‘in uyguladığı politikaları konu edinen filminin yönetmen koltuğunda Oscarlı Adam McKay oturuyor. Filmin oyuncu kadrosunda ise Sam Rockwell (George W. Bush ), Amy Adams (Lynne Cheney), Christian Bale (Dick Cheney) gibi isimler yer alıyor.

 

5. The Front Runner

Juno, Up in the Air filmlerinin yönetmeni Jason Reitman‘ın yönetmenliğini üstlendiği filmin oyuncu kadrosunda Hugh Jackman, Vera Farmiga, J.K. Simmons gibi isimler yer alıyor. Film, 1988 seçimlerinde, ABD senatörü Gary Hart’ın skandal aşk hikayesinin seçim kampanyasını nasıl etkilediğini konu ediniyor.

 

6. Widows

12 Years A Slave ve Shame gibi filmlerinden hatırlayacağımız Steve McQueen‘in yönetmenliğini üstleneceği film, 1983 yapımı aynı isimli mini diziden beyaz perdeye uyarlanıyor. Soygun sırasında ölen eşlerinin yarım bıraktığı işi tamamlamak için bir araya gelen dört kadının hikayesine odaklanan yapımın başrollerinde Daniel Kaluuya, Elizabeth Debicki, Jon Bernthal, Viola Davis, Colin Farrell, Liam Neeson gibi isimler yer alıyor.

 

7. Black Klansman

4 Little Girls (1997) ve Do the Right Thing (1989) filmleriyle Oscar’a aday olan ve 2016’da Oscar Onur Ödülü’nü alan Spike Lee‘nin yönetmenliğini üstlendiği filmin oyuncu kadrosunda Adam Driver, Topher Grace, Ryan Eggold gibi isimler yer alıyor. Ku Klux Klan’a karşı 1978 yılında operasyon düzenleyen bir polisin gerçek hikayesini aktaran film, Ron Stallworth‘un yazdığı otobiyografik kitaptan beyaz perdeye uyarlanıyor.

 

8. Boy Erased

Garrard Conley‘nin Boy Erased: A Memoir of Identity, Faith, and Family adlı kitabından uyarlanacak filmin yönetmen ve senaristliğini Joel Edgerton üstleniyor.  Lucas Hedges, Nicole Kidman, Russel Crowe‘un rol aldığı film bir papazın oğlu olan Jon’un cinsel eğilimi yüzünden yaşadığı problemlere odaklanıyor.

 

9. Peterloo

1819 yılında Manchester‘da yaşanan Peterloo katliamını konu alan filmin yönetmenliğini şimdiye kadar toplam 7 kez Oscar adaylığı bulunan Mike Leigh üstleniyor. Filmin oyuncu kadrosunda Rory Kinnear, Maxine Peake, Tim McInnerny gibi isimler yer alıyor. Leigh’in ‘Bay Turner’ isimli filmi de başarılı bir dönem filmi olarak değerlendirilmişti.

 

10. The Little Stranger

Room filmiyle Oscar’a aday olan Lenny Abrahamson, filmin yönetmenliğini üstleniyor. Domhnall Gleeson, Charlotte Rampling, Ruth Wilson gibi oyuncuları rol aldığı film, Sarah Waters’ın romanından uyarlanarak Lucinda Coxon tarafından kaleme alındı. Film, bir kasaba doktoru olan  Dr. Faraday’ın hikayesine odaklanıyor.

 

11. The Favourite

The Lobster filmiyle dikkatleri üzerine çeken Yorgos Lanthimos‘ın yönetmenliğini üstlendiği filmin başrollerinde Emma Stone, Rachel Weisz, Nicholas Hoult gibi isimler yer alıyor. Film, İngiltere Kraliçesi Anne’in politikalarını etkileyen olayları konu ediniyor.

 

12. The Sisters Brothers

Altın Palmiye ödüllü yönetmen Jacques Audiard’ın yeni filminde Jake Gyllenhaal, Joaquin Phoenix, John C. Reilly gibi isimler yer alıyor. 2011 yılında Man Booker Ödülü finaline kalan kitaptan aynı isimle beyazperdeye uyarlanan film, altına hücum dönemi Amerikası’ndaki iki tetikçi kardeşin hikayesine odaklanıyor.

 

Bu haberleri de beğenebilirsiniz

Wim Wenders ve Koji Yakusho ilk kez İstanbul’a geliyor!

Fatih Akın’ın ‘Amrum’ filminin çekimleri başladı!

James McAvoy’un başrolde olduğu Speak No Evil filminden fragman!

M. Night Shyamalan imzalı”Trap” filminden ilk fragman!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir