IN & OUT

Matrix üçlemesinde Neo rolünde Keanu Reeves yerine Will Smith’i izlemek nasıl olurdu? Ya da Gravity’de Sandra Bullock yerine Angelina Jolie’yi? Takvim karışıklığı, bütçesel anlaşmazlıklar ya da kişisel tedbirler nedeniyle kadrodan ayrılan isimlerle izlediğimiz bu filmlerin sonu çok farklı olabilirdi, ya da aktörlerin kariyerleri…

 

50 SHADES OF GREY, GRİNİN 50 TONU,

50 Shades of Grey’de Jamie Dornan yerine Sons of Anarchy ve King Arthur ile tanıdığımız Charlie Hunnam’ın oynayacağını biliyor muydunuz? Söylenen o ki aktör karşılaşacağı fazla ilgiden korkmuş ve geri çekilmeyi tercih etmiş.

 

GRAVITY, YERÇEKİMİ

Alfonso Cuaron imzalı uzay geriliminde Bullock’tan önce Angelina Jolie’nin ismi geçiyormuş, bütçede anlaşmayınca Jolie projeden çekilmiş. George Clooney’nin hayat verdiği Matt Kowalski rolü için ise ilk düşünülen isim Robert Downey Jr.’mış, fiziksel kuvvet gerektiren Ryan Stone rolü için ise Marion Cotillard, Scarlett Johansson ve son olarak da Natalie Portman’la konuşulmuş, hatta Portman 2010’da projeye evet demiş. Fakat bir şekilde o da aradan çekilmiş. Sonuç: Saha Sandra Bullock ve George Clooney’ye kalmış.

 

KNOCKED UP, KAZA KURŞUNU

Judd Apatow’un komedisinde Seth Rogen’la başrolleri paylaşacak isim en başta Anne Hathaway’ken, aktris yönetmenin filmde gerçek bir doğum sahnesini kullanacağını öğrendikten sonra projeden çekilmiş, yerine ise Katherine Heigl gelmiş.

 

THE LORD OF THE RINGS, YÜZÜKLERİN EFENDİSİ

Çekimler başladıktan dört gün sonra yönetmen Peter Jackson, Aragorn rolü için anlaşmış olduğu Stuart Townsend’in bu rol için fazla genç olduğuna karar verir ve devreye Viggo Mortensen girer. Epik.

 

THE LOVELY BONES, CENNETİMDEN BAKARKEN

Çekimler başlamadan sadece bir ay önce, genç yaşını (29) öne sürerek projeden çekilen Ryan Gosling’in yerine Mark Wahlberg’i (37) izlemiştik bu Peter Jackson filminde.
m.

 

HER, AŞK

Joaquin Phoenix’in aşık olduğu işletim sistemini seslendirecek isim Samantha Morton’muş, çekimler bitip de kurgu aşamasına gelindiğinde yönetmen Spike Jonze, Morton ile beraber yaratmış oldukları bu karakterin filmin yapısından uzağa düştüğüne karar vermişler. Jonze’la Lost In Translation zamanlarından beri arkadaş olan Scarlett Johansson’ın devreye girişi de bu şekilde gerçekleşmiş. Her’ün vizyona girdiği yıl Johansson’ın bu performansıyla Oscar adayı olması dahi tartışılmıştı…

 

PANIC ROOM, PANİK ODASI

David Fincher’ın gerilim ve aksiyon yüklü anne-kız filminde anne rolünü önce Nicole Kidman üstlenmiş. Hatta çekimler başlamış, 18 gün geçmiş, fakat Kidman’in Moulin Rouge’dan kalma diz sakatlığı nüksedince projeden çekilmek zorunda kalmış. Daha da ilginci, kızı rolündeki Kristen Stewart da Fincher’ın ilk tercihi değilmiş. İlk tercih olan Hayden Panettiere çekimler başladıktan sonra yönetmenle iyi geçinemeyince Stewart rolü kapmış. Bu filmle uzun yıllara yayılan bir usta çırak, hatta dostluk ilişkisine yelken açan Jodie Foster ve Kristen Stewart için hiç de fena olmamış diyelim…

 

THE PAPERBOY, GAZETECİ ÇOCUK

Modern Family dizisinin yıldızı Sofia Vergara, Gazeteci Çocuk filminin orijinal Charlotte Bless’iyken, filmde yer alacak bazı sahnelerden-Zac Efron’u denizanası ısırdıktan sonra üzerine işemek gibi- çekinerek projeden çekilmiş. Yerine Nicole Kidman gelmis. Daha sonra Vergara konuyla ilgili: “Birinin yüzüne işemek zorunda kalmadığım için çok mutluyum! Nicole için bu çocuk oyuncağı, ama ben? Benim için en az üç haftalık stres demek olurdu bu,” demiş.

 

RAIDERS OF THE LOST ARK, KUTSAL HAZİNE AVCILARI

İşte bu inanılmaz! Harrison Ford dışında bir Indiana Jones düşünebiliyor musunuz? Konuyu burada kapatmak lazım belki de, ama olmaz. Aslında bu rol için düşünülen isim dönemin en popüler aktörlerinden Tom Selleck‘miş, fakat Magnum P.I.’in çekim takvimiyle uyuşmaması sebebiyle Selleck projeden çekilmek zorunda kalmış. Han Solo ile yıldızı parlayan Harrison Ford’un bu rolü alabilmesi için Steven Spielberg’in George Lucas’ı ikna etmesi gerekmiş.

 

STAR TREK INTO DARKNESS, BİLİNMEZE DOĞRU: STAR TREK,

J.J. Abrams’ın filmdeki kötü adam rolü için aklındaki ilk isim Benicio Del Toro imiş. Fakat ikili bu konu hakkında konuşmak üzere defalarca buluşmuş olsa da, Del Toro’yu para konusunda ikna etmek mümkün olmamış, Abrams rol için Latino bir aktör istese de sonuçta rol Benedict Cumberbatch’in olmuş.

 

THE MATRIX

Of, bu aı vermiştir! Wachowski’lerin sinema tarihine geçen kurşun sahnesini çekmeyi becerip beceremeyeceklerinden emin olamayan Will Smith projeye ret oyu vermiş. Yerine oynadığı film hangisi dersiniz? Wild Wild West… Keanu Reeves sana çok teşekkür ediyor olmalı Will!

 

X-MEN

Büyük bir hayal kırıklığı da Wolverine rolünü, Görevimiz Tehlike’deki bir yan rol için terk eden Dougray Scott’a ait olmalı. Gerçi biz aksi ihtiyar Wolverine olarak Hugh Jackman’dan başkasını düşünemiyoruz o ayrı…

Bu haberleri de beğenebilirsiniz

Michael Mann İmzalı ‘Ferrari’den İlk Fragman!

Tanju Okan’ın hayatı film oluyor!

‘Glass Onion: A Knives Out Mystery’ filminden ilk fragman yayınlandı!

Julia Garner, Madonna biyografisinde rol alabilir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir