Joaquin Phoenix’in Hayatına Dair 16 İlginç Detay

Joaquin Phoenix’in hayatına dair 16 ilginç detay. Oyuncu, müzisyen, prodüktör ve bir aktivist… Joaquin Phoenix çok yönlü karakteri, farklı mizacı ve alışılmışın dışında davranışlarıyla tüm dünyanın ilgisini çekmeyi başarıyor. Son olarak, ‘Joker’ filmindeki performansı ile büyük ses getiren başarılı aktörün hayatı ve kariyeriyle ilgili ilginç detayları sizler için derledik…

1. 4 yaşından 16 yaşına kadar Leaf adını kullandı.


Joaquin Rafael Bottom, 28 Ekim 1974 yılında Porto Riko’da, 5 çocuklu vegan bir ailenin 3. çocuğu olarak dünyaya geldi. 1978 yılında, Phoenix soyadını kullanmaya başlayan ailede Joaquin, tüm kardeşlerinin isimleri doğayı çağrıştırdığı için 4 yaşındayken adını Leaf (Yaprak) olarak değiştirmek istedi. 16 yaşında gerçek ismini geri almaya karar veren oyuncunun ilk filmlerinde adı Leaf Phoenix olarak geçmektedir.

2. Henüz 3 yaşındayken vegan oldu.


Henüz 3 yaşındayken katıldığı bir gezide, balık tutan insanları gören ve balıkların nasıl öldüğüne travmatik bir şekilde şahit olan Phoenix, yaşam tarzını kökten etkileyen erken bir farkındalık yaşadı. O günden beri vagan olan, hayvanlardan elde edilen hiçbir ürünü kullanmayan oyuncu aynı zamanda bir PETA sözcüsü.

3. Kendisi gibi oyuncu olan ağabeyi River Phoenix’i 1993 yılında kaybetti.


Kariyerine kendisinden 4 yaş büyük olan ağabeyi River Phoenix ile birlikte rol aldıkları ‘Backwards: The Riddle of Dyslexia’ adlı televizyon filmiyle başladı. River, 31 Ekim 1993’te henüz 23 yaşındayken aşırı dozdan hayatını kaybetti.

4. Dudağının üzerindeki yaranın sebebi bir kaza veya ameliyat değil.


Herkesin merak ettiği ve bir ameliyat ya da kaza sonucu olduğu düşünülen Phoenix’in dudağının üzerindeki yara izi aslında doğuştan beri vardı.

5. Liv Tyler ile üç yıllık bir birliktelik yaşadı.


1995-1998 yılları arasında Phoenix, ‘Inventing the Abbotts’ filminde beraber rol aldığı Liv Tyler ile uzun süreli bir ilişki yaşadı.

6. Toplam üç kez Oscar adaylığı elde etti.


2000 yılında rol aldığı epik filmi ‘Gladiator’de canlandırdığı Commodus karakteri ile En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu dalında Akademi Ödülü’ne aday gösterildi. Bu tarihe kadar, o ve River Phoenix, Akademi Ödülleri’ne aday gösterilen ilk erkek kardeşler olma özelliğini taşıyorlardı. Daha sonra 2005 yapımı ‘Walk the Line’ filmi için En İyi Erkek Oyuncu ve son olarak 2012 yılında vizyona giren ‘The Master’ filminde canlandırdığı II. Dünya Savaşı gazisi rolü ile aynı kategoride aday olarak toplamda üç kez Oscar adaylığı elde etti.

7. Güney Afrikalı model Topaz Page-Green ile birlikteydi.


Phoenix 2001-2005 yılları arasında, yönetim kurulunda yer aldığı The Lunchbox Fund adlı yardım kuruluşunun kurucusu Güney Afrikalı model Topaz Page-Green ile birlikteydi.

8. Gerçek bir itfaiyeci olarak çalıştı.


2004 yapımı ‘Ladder 49’ filminde kahraman bir itfaiyeciyi canlandıran aktör, rolünün hakkını verebilmek üzere Baltimore İtfaiye Akademisi’ne gitti ve mezun olduktan sonra bir ay boyunca gerçek bir itfaiyeci olarak çalıştı.

9. Alkol bağımlılığından kurtulmak üzere rehabilitasyona girdi.


Ünlü oyuncu, 2005 yılının Nisan ayında alkol bağımlılığından kurtulmak ve tedavi olmak üzere bir rehabilitasyon merkezine yattı.

10. Mesleğine bir süre ara verdi.


2008 yılında Phoenix, yaptığı beklenmedik bir açıklama ile mesleği bırakacağını ve ‘Two Lovers’ filminin çekeceği son film olacağını duyurdu. 11 Şubat 2009’da ‘Two Lovers’ filminin reklamını yapmak üzere ‘Late Show’a çıkan oyuncu, David Letterman’ın film ve kariyer planları hakkındaki soruları karşısında büyük ölçüde tepkisiz kaldı ve tutarsız cevaplar verdi. 22 Eylül 2010 tarihinde tekrar ‘Late Show’da görünen Phoenix, tuhaf davranışları ve emeklilik kararının bir reklamdan ibaret olduğunu ve ‘I’m Still Here’ adlı filmde rol alacağını açıkladı.

11. Ödül törenlerinin saçmalıktan ibaret olduğunu düşünüyordu.


Ekim 2012’de yaptığı bir açıklama ile Akademi Ödülleri’nin bir saçmalık olduğundan bahseden Phoenix, daha sonra verdiği bir röportajında bu yorumunu değiştirerek, hak eden birçok film yapımcısı için Oscar’ların önemli bir platform sağladığını kabul etti.

12. Model Heather Christie ile bir yıllık birlikteliği oldu.


2012 yılında model Heather Christie ile bir yıl süren bir ilişki yaşadı.

13. DJ Allie Teilz ile ilişkisi iki yıl sürdü.


2013-2015 yılları arasında DJ Allie Teilz ile birlikteydi.

14. Hayatının aşkıyla 2016 yılında tanıştı.


2016 yılında Rooney Mara ile ilişkisi başlayan Phoenix, üç yıl sonra güzel oyuncuya evlenme teklif etti. Üç film ve bir belgeselde birlikte rol alan meslektaş çift bu teklifle beraber resmen nişanlandılar.

15. Zamanının ve parasının büyük bir kısmını hayır kurumları için harcıyor.


Çok sayıda hayır kurumu ile hayvan ve insanlara yönelik yardım kuruluşuna destek olan Phoenix aynı zamanda, Güney Afrika’daki öğrencilerin günlük yemek ihtiyacını karşılayan ve kar amacı gütmeyen bir kuruluş olan The Lunchbox Fund’ın yönetim kurulunda.

16. ‘Joker’ filmi için hem fiziksel hem ruhsal dönüşümler yaşadı.


‘Joker’ filminde canlandırdığı karakter için tam 20 kilo veren Phoenix, kahkahasını oturtmak için ise tam 4 ay boyunca aynı hastalıktan muzdarip insanları gözlemleyerek çalıştı.

Bu haberleri de beğenebilirsiniz

The Peasants filmi hakkında bilinmeyenler!

‘Dune: Part Two’nun en iyi 10 karakteri!

2024’e damga vuracak filmler yolda!

2023’ün En İyi 10 Film Fragmanı!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir