‘La La Land’ Filmi Hakkında Bilmediğiniz 25 Gerçek

Müzikleriyle, konusuyla ve muhteşem oyunculuklarıyla ruhumuza dokunan filmlerden biri La La Land… “Whiplash” filminden hatırlayacağımız Damien Chazelle’in yönetmen ve senaristliğini üstlendiği film, 14 dalda Oscar adaylığı elde ederek, “Titanic” ve “All About Eve” filmlerinden sonra en fazla Oscar adaylığı alan film olarak sinema tarihine de geçmeyi başarmıştı. Daha önce de birlikte izlediğimiz Emma Stone ve Ryan Gosling’in muhteşem uyumu da hafızalarımızda iz bırakmıştı.

30 milyon dolar bütçeye sahip olan tüm dünyada 300 milyon doların üzerinde gişe hasılatı elde etmeyi başaran “La La Land”, yapım aşamasıyla ilgili de muhteşem hikayelere sahip. Oyuncu olmayı çok isteyen Mia ve kendini jaza adamış olan Sebastian’ın hikayesini merkezine alan La La Land filmiyle ilgili ilginç bilgiler listemizde.

İşte ‘La La Land” filmi hakkında bilmediğiniz 25 gerçek

1. Besteci Justin Hurwitz, filmdeki tüm piyano performanslarının yapım aşamasında piyanist Randy Kerber tarafından ilk kez kaydedildiğini söylemiştir. Ryan Gosling, haftanın 6 günü her gün iki saat piyano dersi almış. Film çekimleri başladığında Gosling, filmde izlediğimiz piyano sahnelerindeki bütün parçaları çalabiliyormuş.

2. Şarkıcı ve piyanist olan John Legend, rolü için gitar çalmayı öğrenmiştir.

3. Filmin çekimleri tam 8 hafta sürmüştür.

4. “Another Day of Sun” sahnesinde sadece 30 dansçı kullanılmıştır. Uzakta görülen araba ve insanların çoğu CGI tekniğiyle yapılmıştır.

5. Filmde Ryan Gosling, bir piyaniste hayat verirken, John Legend bir gitaristi canlandırmıştır. Ancak gerçek hayatta, Gosling, gitarist, Legens ise piyanisttir.

6. Damien Chazelle, Emma Stone’u 2014/2015’te ‘Cabaret’ isimli Broadway müzikalinde izledikten sonra La La Land’in kadrosuna dahil etmeye karar vermiş.

7. Cabaret (1972) filminin yönetmeni Bob Fosse’den beri, müzikal bir filmle En İyi Yönetmen Oscar’ını alan ilk yönetmen Damien Chazelle’dir.

8. La La Land, Emma Stone ve Ryan Gosling’in birlikte rol adıkları üçüncü film. İkiliyi daha önce Crazy, Stupid, Love (2011) and Gangster Squad (2013) filmlerinde bir arada izlemiştik. Stone ve Gosling, 2015 yapımı Focus filminin de aday listesinde yer almışlar ancak onların yerine Margot Robbie ve Will Smith filmde rol almıştır.

9. Filmdeki açılış şarkısı “Another Day of Sun”ın çaldığı sahne dışında Mia ve Sebastian, filmin her sahnesinde yer alıyor. Bu Damien Chazelle’in Whiplash filminde de dikkat çeken yöntemlerinden biriydi. Miles Teller’in karakteri de Whiplash filminin her sahnesinde görülüyordu.

10. Jason Fuchs, filmde kötü bir yazar karakterini canlandırıyor ancak kendisi gerçek hayatta oldukça başarılı bir yazar. I”ce Age: Continental Drift”(2012) ve “Wonder Woman” (2017) filmlerinin senaristlerinden biri Jason Fuchs.

11. Kostüm tasarımcısı Mary Zophres, filmdeki favori parçasının Emma Stone’un filmin sonunda giydiği beyaz elbise olduğunu söylemiştir.

12. La La Land filmi için, Los Angeles’ta 70 farklı mekanda çekim yapılmış.

13. Mia ve Sebastian, Warner Bros. Stüdyolarına doğru yürüdükleri sahnede, bir yardımcı yönetmen tarafından durdurulurlar. Onları durduran kişi Brett Robinson, gerçek hayatta da yardımcı yönetmendir.

14. La La Land’in kadrosunda 3 Oscarlı 3 oyuncu rol alıyor: J.K. Simmons, John Legend ve Emma Stone.

15. Ryan Gosling’in hayat verdiği Sebastian karakteri filmde 2016’da hayatını kaybeden iki ünlü ismi anıyor. Filmin başlarında Sebastian’ın kız kardeşi onu Ali diye çağırıyor, burada anımsatılan isim Muhammad Ali. Mia da Sebastian’a George Michael olarak sesleniyor.

16. La La Land Altın Küre Ödülleri’nde 7 dalda Altın Küre kazanarak en çok Altın Küre ödülü alan yapım oldu.

17. Damien Chazelle, filmin senaryosunu 2010 yılında Harvard Üniversitesi’nde henüz öğrenciyken kaleme almış. Filmin müziklerini besteleyen arkadaşı Justin Hurwitz ile senaryo üzerinde çalışırken ikisi de üniversite son sınıf öğrencisiymiş.

18. Trafiğin sıkıştığı sahnede, kareograf Many Moore, sahneyi bir arabanın arkasında dijital ekranda sahneyi izleyerek, oyuncuları yönlendirmiş.

19. Steven Steven Schneider, La La Land’i “Ölmeden Önce İzlemeniz Gereken 1001 Film” listesine eklemiştir.

20. Gosling, rolüne hazırlanırken, her gün “Singin’ in the Rain (1952)” filmini izlediğini söylemiştir.

21. Ryan Gosling, filmde rol alabilmek için ‘Beauty And The Beast’ filminden gelen teklifi geri çevirmiştir.

22. Sebastian rolü için ilk önce Miles Teller düşünülmüş ancak rol Gosling’in olmuştur.

23. Filmin açılış sahnesi 1932 yapımı “Love Me Tonight” filminden esinlenmiştir.

24. Justin Hurwitz, ana melodiyi bulmak için 1900’den fazla farklı piyano melodisi çalışmış.

25. Filmde en zor çekilen sahne Mia ve Sebastian’ın yıldızlar arasında dans ettiği sahne olmuş. Kareograf Mandy Moore, bu sahne çekimlerinde oldukça zorlandığını belirtmiş. Sahne için tam 40 kez tekrar alınmış.

La La Land filmini hala izlemeyenler için ufak bir hatırlatma yapalım. La La Land 16 Şubat Cumartesi 21:00’da SinemaTV ekranlarında…

Bu haberleri de beğenebilirsiniz

The Peasants filmi hakkında bilinmeyenler!

‘Dune: Part Two’nun en iyi 10 karakteri!

2024’e damga vuracak filmler yolda!

2023’ün En İyi 10 Film Fragmanı!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir