2017 yılının en çok kazananları

2017’de pek çok oyuncudan pek çok film izledik… Hollywood oyuncuları arasında yaşanan maaş farklılıkları da sürekli konuşulur oldu. 2017’nin listesine göre, en fazla kazanan 10 aktörün toplam geliri 488,5 milyon doları bulurken, en fazla kazanan 10 aktristin toplam geliri ise 172,5 milyon oldu. Dünyanın en çok kazanan 29 oyuncusunun 20’sinin ise erkek olduğu ortaya çıktı.

Milyon dolarların havada uçuştuğu, duyana “vay arkadaş!” dedirten listeyi açıklıyoruz:

 

1. Mark Walhberg

Deepwater Horizon ve Patriots Day ile 2016 yılını kapatan, Transformers 5: Son Şövalye ve Daddy’s Home 2 filmleriyle de 2017 yılında karşımıza çıkan Mark Wahlberg bu yıl içinde 68 milyon dolarlık gelir elde ederek zirveye yerleşti. Parasını sürekli film işlerinde döndüren Walhberg bazı filmlerde de yapımcı olarak görev aldı.

 

2. Emma Stone

2017’de kasasını en çok dolduran aktrist ise Emma Stone oldu. La La Land filmindeki performansıyla Oscar’ı kucaklayan 28 yaşındaki oyuncunun kaşesi arttı haliyle. Kazandığı 26 milyon dolarla son bir yılın en çok kazanan aktrisi oldu .

 

3. Dwayne Johnson

Aktörler listesinin ikinci sırasında ise Hızlı ve Öfkeli 8, Sahil Güvenlik ve yeniden çevrim Jumanji ile yüksek maaş çekleri elde eden Dwayne Johnson yer buldu. “The Rock” lakaplı oyuncu 65 milyon dolar kazandı. 2018’de vizyona girecek pek çok projesi olan Dwayne önümüzdeki yıl tekrar  birinci sıraya çıkma potansiyeline sahip.

 

4. Jennifer Aniston

Emma Stone‘u listenin ikinci sırasını alan ünlü oyuncu Jennifer Aniston takip etti. Filmlerinden ziyade sahip olduğu saç bakım markasının büyük bir şirket tarafından satın alınması ve bazı firmaların da reklamlarında boy göstermesi Aniston‘ın bu yıl içinde 25.5 milyon dolar kazanmasını sağladı.

 

5. Vin Diesel

Dwayne Johnson‘ı Hızlı ve Öfkeli serisindeki rol arkadaşı Vin Diesel takip etti. Galaksinin Koruyucuları serisinin sevilen kahramanı Groot‘u seslendiren oyuncu Avengers: Infinity War‘dan da aldığı maaş çekiyle birlikte toplamda 54.5 milyon dolar kazanmış oldu.

 

6. Jennifer Lawrence

Listenin üçüncü sırasında ise geçtiğimiz yılın en çok kazanan kadın oyuncusu Jennifer Lawrence yer aldı. Rol aldığı Darren Aronofsky imzalı yeni gerilim filmi Anne! ve Red Sparrow filmleri ile kozmetik markasının yüzü olmak ünlü yıldıza bu yıl 24 milyon dolar kazandırdı.

 

7. Adam Sandler

Vin Diesel’i takip eden bir diğer aktörse son zamanlarda filmleriyle bir türlü tutunamayan ama aldığı para ile ilk 5’e giren Adam Sandler! Aktör bu yıl 50.5 million dolar kazandı. Ülkemizde vizyona girmeyen Sandy Wexler ve yine bir komedi drama The Meyerowitz Stories filmlerinde rol aldı. Ve 50.5 milyon doları cebine koydu.

 

8. Melissa McCarthy

Hollywood’un komik kadını Melissa McCarthy ise 4. Sırada. 2017’de beyazperde de görmediğimiz oyuncu Nobodies ve Saturday Night Live gibi televizyon serilerinde rol alarak 18 milyon dolar kazandı.

 

9. Jackie Chan

Listede çoğu insanı şaşırtan isim ise Jackie Chan oldu. Kazancının çoğu Çin filmlerinden gelirken aksiyon dolu filmlerin unutulmaz ismi Chan listede 5. sıraya 49 milyon dolarla yerleşti. Aktörü bu sene Kung fu Yoga ve başrolü Pierce Brosnan ile birlikte paylaştığı The Foreigner filmlerinde izledik.

 

10. Mila Kunis

Gençlik zamanlarında Hollywood’ta fırtınalar estiren evlendikten sonra seçtiği tek tük filmlerde oynayan Mila Kunis 2017’de sadece Bad Moms serisinin ikinci filmi  A Bad Moms Christmas’ta boy gösterdi ve 15.5 milyon dolar kazanarak 5.sıraya yerleşti.

 

11. Robert Downey Jr.

Listenin en şaşırtan ismi ise bir ara her yıl üst üste birinci olan Robert Downey Jr. Iron Man filmi ile gelirini 80 milyon dolara çıkartıp Hollywood’un tozunu attıran oyuncu 2017 de sadece 48 milyon dolar kazandı.Onu bu sene sadece Iron Man olarak Spiderman Homecoming filminde gördük.

 

12. Emma Watson

Harry Potter serisinden Hermoni karakteriyle sinema dünyasına giriş yapan Emma Watson en çok kazanan kadın oyuncular listesinde altıncı sırada bulunuyor. Güzel ve Çirkin masal hikayesinin Live Action tarzındaki beyazperde macerasında Belle karakterine hayat veren Watson’ı daha sonra Tom Hanks ile basrolünü paylaştığı The Circle filminde gördük. Genç oyuncu oynadığı bu iki filmden 14 milyon dolar kazandı.

 

13. Tom Cruise

Bir zamanların en çok kazanan ismi Tom Cruise’u bu sene iki filmde gördük. Cruise‘un yıllık geliri 43 milyon dolar. Bunlardan biri Universal‘ın klasikleşmiş olan canavar filmlerini yeni nesille buluşturduğu “Dark Universe“ün ilk filmi The Mummy. Diğeri ise gerçek yaşam hikayesinden uyarlanan Barry Seal.

Bu haberleri de beğenebilirsiniz

The Peasants filmi hakkında bilinmeyenler!

‘Dune: Part Two’nun en iyi 10 karakteri!

2024’e damga vuracak filmler yolda!

2023’ün En İyi 10 Film Fragmanı!

1 thought on “2017 yılının en çok kazananları”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir