Reklamcıların mutlaka izlemesi gereken 7 film

Reklam dünyasıyla çok ilgiliyim diyen herkesin mutlaka izlemesi gereken hem öğretici hem de ilham verici filmleri listeledik.

 

1. Art & Copy (2009)

Amerikan reklamcılık tarihinin anlatıldığı bol ödüllü belgesel, kült kampanyaların hikayelerine, büyük markaların efsane reklamlarına, dünyaca ünlü reklamcılara ve daha pek çok sektöre dair bilgiyi aktarıyor.

 

 width=

2. Lemonade (2009)

Ekonomik kriz döneminde yüz otuz binden fazla reklamcı işini kaybetti. Lemonade, bir zamanlar yaratıcı olmaları için para alan insanların, kendi yaşamlarında yaratıcı olmaları gerektiğinde neler olduğunu anlatıyor.

 

 width=

 

3. The Greatest Movie Ever Sold (2011)

Sinema ve televizyon yapımlarındaki gizli yerleştirilmiş ürün reklamlarını inceleyen belgesel, tüm gün boyunca nasıl farkında olmadan reklama maruz kaldığımızı eğlenceli bir biçimde anlatmayı başarıyor.

 

 width=

 

4. How to Get Ahead in Advertising (1989)

How To Get Ahead in Advertising, dengesiz bir reklam yapımcısı olan Denis Dimbleby Bagley’nin, sivilce kremi için reklam yaparken yaşadıklarını anlatan bir kara mizah.

 

 width=

 

5. The Naked Brand (2013)

Şirketler, içinde yaşadığımız dünya üzerinde inanılmaz bir etkiye sahiptir ve bu onları hissedarlara değil herkese karşı sorumlu kılmaktadır. The Naked Brand, reklam şirketlerinin küçük adımlarla gezegeni kurtarmaya nasıl yardımcı olabileceği hakkında bir hikaye anlatıyor.

 

 width=

 

6. No (2012)

Bir reklamcının, Şili’nin 1988 referandumunda Pinochet’i devirmek için bir düzenlediği kampanyayı anlatan film, Oscar adaylığı dahil olmak üzere pek çok adaylık ve ödül aldı. Reklam kampanyasının ne derece büyük sonuçları olabileceğini gözler önüne seren filmin yönetmeni ise Pablo Larraín.

 

 width=

 

7. Jerry Maguire (1996)

“Daha az müşteri daha çok ilgi” sloganı ile yola çıkan Uluslararası Spor İdaresi’nin lideri Jerry’nin işten atılması ve doğru stratejiler ile küllerinden doğmasını anlatan film hem reklamcıların hem de pazarlamacıların izlemesi gereken etkileyici bir film.

 

 width=

Bu haberleri de beğenebilirsiniz

The Peasants filmi hakkında bilinmeyenler!

‘Dune: Part Two’nun en iyi 10 karakteri!

2024’e damga vuracak filmler yolda!

2023’ün En İyi 10 Film Fragmanı!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir