“Malefiz: Kötülüğün Gücü” Hakkında Mutlaka Bilmeniz Gereken 15 Detay

2014 yılının uluslararası gişe başarısının ardından devam eden Disney’den ‘Malefiz: Kötülüğün Gücü’nde (Maleficent: Mistress of Evil), Malefiz ve vaftiz kızı Aurora, yaklaşan bir düğünün onları farklı yönlere çekmesi, beklenmedik ittifaklar ve oyundaki yeni, karanlık güçler ile de onları birbirine bağlayan karmaşık aile bağlarını sorgulamaya başlıyor.

Angelina Jolie, Elle Fanning, Chiwetel Ejiofor, Sam Riley, Harris Dickinson, Ed Skrein, Imelda Staunton, Juno Temple, Lesley Manville ve Michelle Pfeifferın başrollerini paylaştığı filmin yönetmenliğini Joachim Rønning üstleniyor. Linda Woolverton‘ın hikayesinden uyarlanan yapımın senaryosu ise Noah Harpster ve Micah Fitzerman-Blue imzalı.

Filmi izlemeden önce yapım hakkında mutlaka bilmeniz gereken 15 detayı listeledik.

1. Filmin ilk çekimleri Londra dışındaki ünlü Pinewood Stüdyolarında gerçekleşti. Çekimler altı ses sahnesinde ve stüdyonun arka bahçesinde yapıldı. Arka bahçeye inşa edilen en büyük set ise, Ulstead kasabası ve kent meydanı oldu. Çekimlerde Syon House Lake, Burnham Beeches ve Windsor Great Park dâhil olmak üzere İngiltere’deki ve çevresindeki yerlerde bir hafta boyunca çekim yapıldı.

Elle Fanning

2. Norveçli yönetmen Joachim Rønning, filme Norveçli bir arkadaşını aldı. İngiltere’deki Aston Villa ve diğer önemli Avrupa kulüplerinde oynayan emekli profesyonel bir futbolcu olan John Carew, insan dünyasından sürülen kanatlı yaratıklar kabilesinin bir üyesi olan orman savaşçısı Fey.

Joachim Ronning

3. Özel makyaj efektleri tasarımcısı David White ve ekibi, Kara Fey’leri oynayan 45 oyuncunun her biri için canlı kafa ve omuz kalıpları yarattı. Bazı oyuncular her gün dört saatten fazla saç ve makyaj uygulamasında kalıyorlardı.

4. Kostüm tasarımcısı Ellen Mirojnick’in departmanındaki tüm çalışanlar, Ulstead kasabasındaki 600 figüranın gardıropları dahil olmak üzere ayakkabılardan başlıklara kadar kasabada bulunan her şeyi ürettiler.

5. Mirojnick “Malefiz: Kötülüğün Gücü” filminde karşı karşıya gelen iki kadın için farklı görünümler yarattı. Malefiz’in (Angelina Jolie) gardırobu, farklı ve belirgin siluetini göstermek için tasarlandı ve koyu altın, yeşil ve siyah tonlarını içeriyor. Aksesuarları organik olarak başlıyor ve yavaş yavaş kemik ve altın içererek sonunda siyah elmas ve zümrütle bezeniyor. Karşısında onun tamamen zıttı olan, kraliyet görüntülü ama üstünden zenginlik ve gösteriş akarken bariz kötü renklerine sahip olmayan Kraliçe Ingrith (Michelle Pfeiffer) var. Soluk şampanya ve platin renkler giyiyor ve aşırı mücevherli, aşırı abartılı kostümleri kendisine zengin ve ayrıcalıklı bir hava kazandırma düşüncesiyle yapılmış.

Michelle Pfeiffer

6. İlk filmden farklı olarak “Malefiz: Kötülüğün Gücü” filminde, Malefiz’in filmin başından sonuna kadar kanatları var. Bu nedenle kostümleri rüzgârda su gibi akan ve savrulan kumaşlardan yapıldı.

Angelina Jolie

7. Angelina Jolie, Elle Fanning ve Michelle Pfeiffer bu filmde kendi dublörlük çalışmalarını yaptılar. Bu üçlü, dublör koordinatörü Jo McLaren ve Simon Crane’le yakın bir şekilde çalıştılar.

8. Angelina Jolie’nin makyajı, Jolie’nin ilk filmdeki imza görüntüsünü yaratan kişisel makyaj sanatçısı Toni G tarafından tasarlandı. Malefiz’in görütüsü, görkemli elmacık kemiklerini, soluk tenini ve kan kırmızısı dudaklarını vurgulayan özel protez parçaları ve lensleri içeriyor. Bu makjaj, Jolie’nin her gün makyaj koltuğunda iki ila üç saat oturmasını gerektirdi.

9. Film, Londra dışından MPC tarafından yaratılmış toplam 2.168 görsel efekt çekimi içeriyor.

10. Yönetmen Joachim Rønning filmi hayata geçirirken II. Dünya Savaşı sırasında Berlin’de patlayan kırmızı toz bombalarını düşündü. “İki yıl önce kafamda bu görüntüler vardı” diyor. “Yapmaya çalıştığım şey buydu.”

11. Filmin müzikleri Emmy Ödüllü besteci Geoff Zanelli (“Into the West”) tarafından yapıldı. Film müziği, Temmuz 2019’da Londra’daki Abbey Road Stüdyolarında 102 parçalı bir orkestra ile kaydedildi.

12. Film, Sleeping Beauty (1959)’nin 60. yıl dönümünde vizyona giriyor.

13. Brenton Thwaites’ın takvimi uymadığı için Prens Phillip rolü Harris Dickinson’ın oldu.

Harris Dickinson

14. Angelina Jolie, “By the Sea” filminden beri ilk kez live-action yapımda yer aldı.

Angelina Jolie

15. “Salt” filminden sonra Chiwetel Ejiofor ve Angelina Jolie ikinci kez birlikte rol aldılar.

Chiwetel Ejiofor

Bu haberleri de beğenebilirsiniz

The Peasants filmi hakkında bilinmeyenler!

‘Dune: Part Two’nun en iyi 10 karakteri!

2024’e damga vuracak filmler yolda!

2023’ün En İyi 10 Film Fragmanı!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir