Nicole Kidman Hakkında Bilmediğiniz Gerçekler

Farklı rollerdeki başarısı ve güzelliğiyle akıllarımızda yer eden kusursuz sarışın… Nicole Kidman… Hollywood’un Avustralya’dan transfer ettiği en iyi oyuncu olarak bilinen yıldız oyuncunun bilinmeyenlerini sizler için derledik.

İşte Nicole Kidman hakkında bilmediğiniz gerçekler

– 20 Haziran 1967’de Hawaii’de dünyaya gelen Kidman’ın annesi Janelle Ann, hemşire eğitmeni babası Antony David ise biyokimyager. Kidman’ın doğumundan çok kısa bir süre sonra, Kidman’ın babasının göğüs kanseri üzerine yapması gereken araştırmalar nedeniyle ailece Washington’a taşınırlar. 3 yıl sonra tekrar Avustralya’ya dönüp, Sidney’de yaşamaya başlarlar.

– Ergenlik döneminde bir müzik grubu olan ve grubun solisti olan yıldız oyuncunun ikinci adı Mary’dir.

– Baleyi çok seven Kidman, pandomim ve dram dersleri almış. Kidman’ın ilk rolü ilk okulda Noel gösterisinde canlandırdığı kuzu karakteriydi. Philip Street Tiyatrosu’nda çalışan Kidman, lise yıllarında sürekli devamsızlık yapıyordu.

– 14 yaşında çalışmaya başlayan Kidman’ın ilk işi Sidney’deki Capitol Tiyatrosu’nda yaptığı yer göstericilikti.

– 16 yaşında sinema dünyasına adım atan Kidman’ın ilk filmi 1983 yapımı “Bush Christmas”.

– 1990 yılında Tom Cruise ile “Days of Thunder” filminde rol alan Kidman, Hollywood’da dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Cruise ile ilişkiye başlayan Kidman, 24 Aralık 1990 tarihinde ünlü aktörle evlendi.

– Daha sonra Dustin Hoffman ile “Billy Bathgate” filinde rol alan Kidman, “Far and Away” filminde tekrar Cruise ile rol aldı.

– Isabella Jane (born 1993) ve Connor Antony (born 1995) isimli çocukları evlatlık edinen Kidman ve Cruise çifti, 2001 yılında ayrıldı.

– Tom Cruise ve Kidman’ın boşanma davası The Others (2001) filminin vizyona gireceği hafta sonuçlandı.

– Kidman eski eşi Tom Cruise ile 3 filmde birlikte rol aldı: Days of Thunder (1990), Eyes Wide Shut (1999) ve Far and Away (1992).

– Kidman ve Cruise, The Simpsons dizisinden gelen konuk oyuncu teklifini geri çevirmişlerdi. Onların yerine o dönem çift olan Alec Baldwin ve Kim Bassinger dizide yer almıştı.

– Moulin Rogue’ın çekimleri sırasında kaburga kemiğini kırmıştı. Kidman iyileşene kadar çekimler durdurulmuştu.

– Yıldız oyuncu People dergisi tarafından 1996, 1999 ve 2002 yıllarında “Dünyanın En Güzel 50 İnsanı” listesinde yer almıştır.

– The Portrait of a Lady (1996) filminde daha ince görünmek için korse giyen oyuncu film çekimleri sırasında aşırı stres yaşadığı için, çekimlerin ardından 2 haftayı evinde yatarak geçirmiştir.

– Saturday Night Live (1975) isimli filmde Grace isimli genç bir kızı canlandıran Kidman’ın, The Others (2001), Dogville (2003) ve  Grace of Monaco (2014) filmlerinde de canlandırdığı karakterin ismi Grace’dir.

– Kidman’ın ablası Antonia Avustralya televizyonunda çalışıyor.

– Solak olan Kidman, “The Hours” filmindeki rolü için kendi kendine sağ elle yazmayı öğrendi.

– İlk Oscar adaylığını Moulin Rouge! (2001) filmindeki performansıyla elde eden Kidman, En İyi Kadın Oyuncu Oscar’ını kucaklayan ilk Avustralyalı aktrist.

– Kidman, My Life (1993)’ta Michael Keaton ile, Batman Forever (1995)’da Val Kilmer ile, The Peacemaker (1997)’da George Clooney ile The Portrait of a Lady (1996)’de ise Christian Bale ile rol aldı. Bu dört aktörün hepsi Batman karakterini canlandırdı.

– 132+ IQ’ya sahip olan Kidman’ın, boyu 1.80.

– İnsan beyni ve davranışlarıyla ilgili olduğunu söyleyen Kidman oyuncu olmasaydı, psikolog olmayı düşünüyordu.

– Eski dönem kıyafetlerini seven yıldız oyuncu, bit pazarından alışveriş yapıyor.

– Ünlü oyuncu çıplak sahnelerinde asla dublör kullanmadı.

– Batman Forever (1995) filminde Rene Russo yerine seçilen oyuncu Dr. Chase Meridian karakterine hayat verdi.

– Şair Anne Carson ve yazar Philip Larkin’in büyük hayranı olan Nicole Kidman, boş zamanlarında kısa hikayeler yazıyor. Yazdığı hikayelerin yayınlaması oyuncunun gerçekleştirmeyi umut ettiği hayallerinden biri.

– Kidman, Guiness Rekorlar Kitabı’nın 50. Sayısına en yüksek ödeme alan aktris olarak geçti. Chanel No.5 reklam filminde 4 dakika yer alan Kidman 3.7 milyon dolar kazandı.

– Yıldız oyuncu, Batman Returns’de Catwoman rolü için, Sleeples in Seattle’da Meg Ryan’ın hayat verdiği karakter için, Forrest Gump’ta ise Jenny Curran rolü için düşünülmüştü.

– The English Patient filmi için gelen teklifi geri çeviren Kidman, Practical Magic (1998) ve Bewitched (2005) filmlerinde bir cadıyı canlandırmıştı.

– Bir piyanist olan Kidman, Cold Mountain (2003) filminde kendi piyanosunu çaldı.

– Güneşe karşı açırı hassasiyeti olan yıldız oyuncu şapkasız ve güneş gözlüksüz asla sokakta yürümüyor.

– Çileğe karşı alerjisi olan Kidman’ın, kelebek fobisi var.  Yılanlar ve örümcekler de yıldız oyuncunun korktuğu hayvanlar arasında.

– Keith Urban, düğün hediyesi olarak Kidman’a 200 bin dolar ödeyerek Emily Brontë’nin “Wuthering Heights” romanının ilk baskısını satın aldı. 2006 yılında dünya evine giren çift iki kız çocuğuna sahip.

– Kidman ve Urban, evlilikleri boyunca birbirlerine hiç mesaj ya da mail göndermemişler. Mesaj ya da mailin duyguları iyi ifade etmediğini düşünüyorlar.

– Kidman’ın favori filmi Bride & Prejudice (2004), en çok beğendiği aktris ise aynı filmde rol alan Aishwarya Rai Bachchan.

– Uma Thurman’ın rol aldığı Ulla in The Producers (2005), Nymphomaniac: Vol. I (2013) ve Bel Ami (2012) filmleri için ilk düşünülen isim Kidman olmuştur.

– Kidman arka arkaya iki müzikal filmde rol almamak için, Roxie Hart in Chicago (2002) filminden gelen teklifi geri çevirmiştir. Kidman’ın geri çevirdiği rolü Renée Zellweger üstlenmiş ve aktris filmdeki performansıyla Oscar adaylığı elde etmiştir.

– Ünlü oyuncu, The Human Stain (2003) filmindeki rolüne hazırlanmak için kadın sığınma evlerini ziyaret ederek burada tacize uğrayan kadınlarla konuşmuştur.

– 2003 yılında Dogville filminin çekimleri için İsviçre’ye giden Kidman, 15 yılın ardından ilk kez normal uçağa binmiştir.

– Kidman’ın favori filmleri arasında Gone with the Wind (1939), Breaking the Waves (1996), The Wizard of Oz (1939), Grease (1978), Rear Window (1954) ve The Way We Were (1973) yer alıyor.

– Kidman, Renée Zellweger, Jim Carrey, Russell Crowe ve Meryl Streep ile yakın arkadaş. Daniel Craig ile de 2007 yapımı The Invasıon filminden sonra samimi arkadaş oldular.

– Dead Calm (1989) ve Rabbit Hole (2010) filmlerinde Danny isimli bir çocuğun annesini oynadı. İki filmde de Danny, geçirdiği trafik kazası sonrası hayatını kaybetti.

– Serbest düşüş lisansına sahip olan oyuncu, En İyi Yönetmen Oscar’ını alan 4 yönetmenle çalıştı: Robert Benton, Ron Howard, Anthony Minghella ve Sydney Pollack.

– Çok utangaç olduğunu söyleyen Kidman, bir röportajında kalabalık bir restorana ya da partiye tek başına gidemeyeceğini açıklamıştı.

– The Hours filminde protez burun kullanan Kidman, paparazzilerden kaçmak için sürekli görünüşünü değiştiriyor.


Bu haberleri de beğenebilirsiniz

The Peasants filmi hakkında bilinmeyenler!

‘Dune: Part Two’nun en iyi 10 karakteri!

2024’e damga vuracak filmler yolda!

2023’ün En İyi 10 Film Fragmanı!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir