Oscar Ödülünü Kucaklayamayan Yıldızlar

Sinemanın en prestijli ödülü olan Oscar’a sahip olmak sinema dünyası için çok önemli. Akademi Ödülleri bugüne kadar pek çok oyuncuyu sevindirdi fakat bir de hayal kırıklığına uğrattığı yıldızlar var. Yıldızının parlamaya başladığı yıllardan beri oldukça başarılı filmlerde yer alan Leonardo Di Caprio da yıllarca Oscar’ı alamayan yıldızlardan biriydi ancak Revenant filmindeki performansıyla bu geleneği bozmuştu. Di Caprio gibi Oscar alamadığını öğrendiğinizde şaşıracağınız yıldız isimlerden bazılarını listeledik. İşte Oscar Ödülünü kucaklayamayan yıldızlar

Glenn Close

Glenn Close
Glenn Close

Başrolünde Robin Williams’ın oynadığı 1982 yapımı The World According to Garp filmiyle oyunculuğa başlayan ve bu filmle “en iyi yardımcı kadın oyuncu” dalında ilk adaylığını elde eden Glenn Close, tam 6 kez Oscar’a aday oldu.

The Big Chill, The Natural, Fatal Attraction, Dangerous Liaisons ve Albert Nobbs filmlerinde sergilediği başarılı performanslarla da Oscar’a aday olan Close, heykelciği bir türlü kucaklayamadı.

İki altın küre, üç Emmy ödülü bulunan Close’un, yakın zamanda bir adaylık daha alması bizi şaşırtmaz.

Tom Cruise

Tom Cruise
Tom Cruise

Sinemaya 1981 yılında Franco Zeffirelli’nin Endless Love adlı filmiyle adım atan Tom Cruise, 1990 yapımı Born on the Fourth of July filmindeki başarılı performansıyla, en iyi erkek oyuncu dalında ilk Oscar adaylığını kazanmıştı.
Top Gun adlı filmde portresini çizdiği ‘Maverick’ rolüyle 80’li yılların en popüler karakterlerinden birini canlandıran Cruise, Jerry Maguire ve Magnolia filmlerindeki rolleriyle de Oscar’a aday gösterilmişti.

Azınlık Raporu, Son Samuray gibi filmlerde de başrolde yer alan aktörün bunlara rağmen henüz bir Oscar Ödülü yok.

Naomi Watts

Naomi Watts
Naomi Watts

1986 yapımı For Love Alone filmiyle oyunculuk kariyerine başlayan Naomi Watts, Oscar heykelciğini kucaklayamayan yıldızlar arasında yer alıyor.

Hollywood kariyeri 1995 yapımı Tank Girl ile başlayan Naomi Watts, David Lynch’in yönetmenliğini üstlendiği Mulholland Drive’da canlandırdığı Betty karakteriyle dünyaca tanınan bir oyuncu olmuştu.

21 Grams ve The Impossible filmleriyle Oscar’a aday gösterilen yıldız oyuncunun gelecek projeleri arasında Ophelia, Luce, Boss Level ve Once Upon a Time in Staten Island gibi yapımlar bulunuyor. Pek çok aktrist gibi kendini kanıtlamış bu başarılı oyuncunun da henüz bir Oscar ödülü yok.

Keira Knightley

Keira Knightley
Keira Knightley

Kariyerine yedi yaşında başlayan Keira Knightley, Jane Austen’in romanından uyarlanan 2006 yapımı Pride and Prejudice filminde performasıyla ilk Oscar adaylığını elde etti.

İlk başrolünü Princess of Thieves‘de, Robin Hood’un kızı olarak oynayan Knightley, 2012 yapımı The Imitation Game filmindeki performansıyla Oscar’a aday gösterildi ancak ödülü kazanamadı.

Başarılı oyuncu Knightley, yakın dönemde The Nutcracker and the Four Realms, Berlin, I Love You ve Official Secrets gibi yapımlarla izleyici karşısına çıkacak.

Robert Downey Jr.

Robert Downey Jr.
Robert Downey Jr.

“Baby It’s You” filminde “Stewart” adlı karaktere hayat vererek oyunculuk kariyerine başlayan Robert Downey Jr., 1992’de “Chaplin” filmi için Robin Williams gibi isimleri geride bırakarak “Şarlo” rolünü almış ve “Charlie Chaplin” rolü ile ilk Oscar adaylığını kazanmıştı. Iron Man, Tropic Thunder, Sherlock Holmes, The Avengers filmleriyle yıldızı gittikçe parlayan aktör, 2009 yapımı Tropic Thunder filmindeki performansıyla da Oscar’a aday gösterilmişti.

Robert Downey Jr., önümüzdeki dönemde The Voyage of Doctor Dolittle, Sherlock Holmes 3 ve Avengers serisinin yeni filmiyle izleyici karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

Harrison Ford

Harrison Ford
Harrison Ford

1966 yapımı Dead Heat on a Merry-Go-Round isimli filmle kamera karşısına ilk kez geçen Harrison Ford da Oscar’ı alamayanlardan.

Orijinal Yıldız Savaşları üçlemesindeki esprili uzay pilotu Han Solo ve Indiana Jones serisinde canlandırdığı maceraperest, azimli arkeolog Indiana Jones rolleri ile tanınan Ford, şimdiye kadar sadece 1985’te oynadığı Witness filmindeki performansıyla Oscar’a aday olabildi.

Ünlü aktör, gelecek dönemde ismi henüz belli olmayan Indiana Jones serisinin yeni filmiyle izleyici karşısına geçecek.

Joaquin Phoenix

Joaquin Phoenix
Joaquin Phoenix

1982’de Seven Brides for Seven Brothers dizisiyle oyunculuk kariyerine adım atan Phoenix, üç kere aday olmasına rağmen Oscar heykelciğini kucaklayamadı. Phoenix, yönetmenliğini Ridley Scott’ın üstlendiği 2000 yapımı Gladiator filmindeki performansıyla ilk Oscar adaylığını elde etti.

Ünlü aktör daha sonra başrolünü Reese Witherspoon ile paylaştığı ve efsanevi şarkıcı Cash’i canlandırdığı 2005 yapımı Walk the Line ve Philip Seymour Hoffman ve Amy Adams gibi isimlerle başrolü paylaştığı 2012 yapımı The Master filmlerindeki performanslarıyla da Oscara aday gösterildi.

Yıldız oyuncu gelecek dönem, Martin Scorsese‘nin yapımcı, Todd Phillips‘in yönetmen koltuğunda oturacağı yeni Joker filminde, daha önce Cesar Romero, Jack Nicholson, Heath Ledger ve Jared Leto tarafından canlandırılan Joker karakteriyle izleyici karşısına çıkacak.

Michelle Pfeiffer

Michelle Pfeiffer
Michelle Pfeiffer

Al Pacino ile başrolü paylaştığı Scarface filmindeki rolüyle hafızalarda iz bırakan Michelle Pfeiffer da Oscarı alamayan yıldızlardan.

1979 yapımı Delta House dizisiyle oyunculuk kariyerine başlayan Pfeiffer, Dangerous Liaisons filmindeki başarılı performansıyla ilk Oscar adaylığını kazanmıştı. Daha sonra 1989 yapımı “The FabuIous Baker Boys” ve 1992 yapımı Love Field filmleriyle Oscar’a aday gösterilen Pfeiffer, en çok “Fabulous Baker Boys’la ödül kazandı. Bu filmdeki şarkıcı rolü ona En İyi Aktris dalında Altın Küre, MTV Sinema Ödülü ve Blockbuster Ödülü de getirdi.

Başarılı oyuncu, önümüzdeki dönemde Ant-Man and the Wasp ve Angelina Jolie ile başrolleri paylaşacağı Maleficent 2 filmiyle izleyici karşısına çıkacak.

Johnny Depp

Johnny Depp
Johnny Depp

1984 yapımı A Nightmare on Elm Street filmiyle ilk kez kamera karşısına geçen Johnny Depp, üç kere aday olmasına rağmen Oscar heykelciğini kucaklayaman yıldızlar arasında yer alıyor.

Tim Burton’un yönetmenliğini üstlendiği Edward Scissorhands filminde başarılı bir performans sergileyen yıldız oyuncu İlk Oscar adaylığını Jack Sparrow karakterini canlandırdığı 2003 yapımı Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl filmiyle kazandı. Depp, Finding Neverland ve Sweeney Todd filmlerindeki başarılı performanslarıyla da Oscar’a aday oldu.

Ünlü oyuncu gelecek dönemde, City of Lies, Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald gibi filmlerde izleyici karşısına çıkacak.

John Travolta

John Travolta
John Travolta

Saturday Night Fever ve Grease filmlerindeki başarılı performansları sonrasında tüm dünyada tanınmaya başlayan John Travolta’nın iki Oscar adaylığı bulunuyor.

Beyazperde de ilk kez 1972 yılında, Emergency! adlı sinema filminde figüran olarak gözüken Travolta, ilk Oscar adaylığını 1977 yapımı Saturday Night Fever filmindeki performansıyla kazandı. Quentin Tarantino imzalı Pulp Fiction filmi ise yıldız oyuncuya ikinci kez Oscar adaylığını getirdi.

Başarılı oyuncu önümüzdeki dönemde, Gotti, Speed Kills gibi yapımlarla izleyici karşısına çıkacak.
İkonik filmlerde çokça başrolde izlediğimiz aktör de henüz Oscar Ödülüne kavuşamadı.

Annette Bening

Annette Bening
Annette Bening

2 altın küre ödülü, onlarca emmy ve bafta adaylığı olan usta oyuncu Annette Bening de henüz Oscar heykelciğini kucaklayamayan oyuncular arasında.

The Kids Are All Right, Being Julia, The Grifters ve unutulmaz bir performans sergileyip yükselişe geçtiği American Beauty filmleri ile tam 4 kez Oscar’a aday olan aktris, sanılanın aksine henüz oscar heykelciğine kavuşamadı.

Son olarak Film Stars Don’t Die in Liverpool, 20th Century Women gibi önemli filmlerde izlediğimiz Bening, yakında Captain Marvel ve Life Itself filmleri ile karşımıza çıkacak.

Bu haberleri de beğenebilirsiniz

The Peasants filmi hakkında bilinmeyenler!

‘Dune: Part Two’nun en iyi 10 karakteri!

2024’e damga vuracak filmler yolda!

2023’ün En İyi 10 Film Fragmanı!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir