Sean Penn Hakkında Bilinmeyenler

Sinema tarihinin en iyi aktörlerinden… “Dead Man Walking”, “I Am Sam”, “21 Grams”… Hayat verdiği her karakterle harikalar yaratan efsane oyuncu Sean Penn hakkında bilinmeyenleri sizler için derledik.

Sean Justin Penn, 17 Ağustos 1960’ta aktris Eileen Ryanve yönetmen, aktör ve yazar olan Leo Penn’in ikinci çocukları olarak Kaliforniya’da dünyaya geldi.
Penn ilk kez 1981 yapımı Taps filminde askeri öğrenci rolünde karşımıza çıktı. Daha sonra ise Fast Times at Ridgemont High (1982) filminde hızlı konuşan sörfçü olarak rol aldı.
1985 yılında Madonna ile evlenen 1989 yılında boşanan Penn, röportajlarında Madonna hakkında soru sorulmasına izin vermiyor. Madonna 1989’da çıkardığı “Like A Prayer” album, she wrote a song about their failed marriage called “Till Death Do Us Part”.
Abisi Michael Penn bir müzisyen. Kardeşi Chris Penn ise oyuncuydu. Kardeşi 2006 yılında hayatını kaybetti.
“Mystic River” ve “Milk” filmlerindeki performansıyla iki kez Oscar’a sahip oldu.

Robin Wright ile 7 yıl birliktelik yaşayan Penn’in 1996 yılındaki Wright ile yaptığı evlilikten iki çocuğu var.
Carlito’s Way (1993) filmindeki performansı aktöre en iyi yardımcı erkek oyuncu dalında Altın Küre adaylığı kazandırmıştı.
Penn, 1993 yılında çıkan yangında Malibu’daki evini kaybetmişti.
Çok fazla sigara içmesiyle bilinen Penn, 40. yaş gününde sağlıklı yaşam çin sigarayı bırakmıştı.

Metallica’nın davulcusu Lars Ulrich ile çok yakın arkadaş.
Animasyon karakterleri seslendiren Penn, Persepolis (2007) ve Angry Birds (2016) filmlerinin seslendirme kadrosunda yer almıştı.
Penn, çok hırslı bir sörfçü olarak biliniyor.
2008 yılında Cannes Film Festivali’ne jüri başkanlığı yapmıştı.
En sevdiği aktör Milo Ventimiglia.

Penn, aynı gün doğduğu Robert De Niro ile çok yakın arkadaş.
2013 yılında Charlize Theron ile sevgili olan Penn, Theron ile 2014 yılında nişanlandı. Ancak çift 2015 yılında ayrıldı.
Penn, 2014’e kadar En İyi film Oscar’ına aday olan 4 filmde rol aldı: The Thin Red Line (1998), Mystic River (2003), Milk (2008) ve The Tree of Life (2011).
Batman (1989) filminde Bruce Wayne rolü için Sean Penn düşünülmüştü.
Penn, kariyeri boyunca En İyi Yönetmen Oscar’ını alan 8 yönetmenle çalıştı:John Schlesinger, Oliver Stone, Woody Allen, Kathryn Bigelow, Clint Eastwood, Alejandro G. Iñárritu, Sydney Pollack ve Barry Levinson.

The Dark Knight (2008) filminde Warner Bros. ve Christopher Nolan’ın Joker karakteri için düşündüğü ilk isim Penn olmuştu, ancak aktör rolü geri çevirmişti. Çünkü uzun süredir arkadaş olduğu ve Jack Nicholson tarafından canlandırılan bir rolü oynamak istememişti.
Penn, 11 Eylül üzerine çektiği belgeseli 11’09”01, ve 2007 yapımı Into the Wild ve Cannes Film Festivali’nde prömiyerini yapan Javier Bardem ve Charlize Theron’un başrollerinde yer aldığı The Last Face’in yönetmen koltuğunda oturdu.
Penn, Johnny Depp, John Malkovich ve Mick Hucknall ile birlikte Paris’te Champs-Élysées’de bulunan Fransız restoranı Man Ray’in sahibi.

Bu haberleri de beğenebilirsiniz

The Peasants filmi hakkında bilinmeyenler!

‘Dune: Part Two’nun en iyi 10 karakteri!

2024’e damga vuracak filmler yolda!

2023’ün En İyi 10 Film Fragmanı!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir