Sylvester Stallone Hakkında 11 Şaşırtıcı Gerçek!

Zor şartlarda da olsa ayakta kalmayı başaran boksör Rocky Balboa ya da Vietnam gazisi John Rambo… 50 yılı aşkın süredir aksiyon filmlerinin vazgeçilmez ismi Sylvester Stallone bugün 74. yaşını kutluyor.

Ünlü oyuncunun doğum gününe özel bilinmeyenlerini sizler için için listeledik. İşte Sylvester Stallone hakkında daha önce duymadığınız 11 şaşırtıcı gerçek!

1. 6 Temmuz 1946 tarihinde New York şehrinde berber bir babanın ve astrolog bir annenin oğlu olarak dünyaya gelir Stallone. Doğum sırasında yaşanan komplikasyonlar nedeniyle yüzünün sol alt kısmı felç kalır. Meşhur konuşma şeklinin sebebi budur.

2. Okul hayatında başarısız olan Stallone 16 yaşında kuaför olarak çalışmaya başlar.
3. Parasız kaldığı bir dönem çaresizlikten pornografik bir filmde oynayan Stallone, bu rol için sadece 200 dolar almıştı.
4. 1976’da senaryosunu kendi yazdığı Rocky’yi stüdyolara götüren Stallone kariyerinin gidişatını da değiştirdi. Stüdyolar senaryo fikrini beğendi ancak başrolde no name bir ismin olmasını istemediler. Senaryo için Stallone’a yüksek paralar teklif etseler de Stallone kabul etmedi. Sonunda başrolde Stallone’un olmasını kabul ettiler ve Stallone,  hem senarist, hem de oyuncu olarak Oscar’a aday gösterildi. Rocky filmi En İyi Film dahil 3 Oscar kazandı.

5. Stallone, Rocky senaryosunu sadece 3 günde yazmıştır.
6. “Paradise Alley” filmiyle ilk yönetmenlik deneyimini yaşayan Stallone, Rocky II’da yönetmenlik yaptı.
7. Rocky ile efsane olan Stallone, First Blood filminde Vietnam Savaşı’nda ciddi travmalar geçiren John Rambo’yu canlandırarak, efsane bir karakter daha yaratmayı başarır.

8. Mecbur kaldığı için köpeği Buktus’u 25 dolara satan Stallone, köpeğini bulmak için 15.000 dolar harcar.
9. İlk ismini sevmediği için kendini genellikle “Sly” olarak tanıtıyor.
10. Stallone “Bollywood” filmlerinin büyük hayranı.
11. 5 çocuğu olan Stallone’un bütün çocuklarının ismi “S” harfiyle başlıyor:  Sage, Sargeoh, Sophia, Sistine ve Scarlet.

işletim sistemi lisansı satın al

Bu haberleri de beğenebilirsiniz

The Peasants filmi hakkında bilinmeyenler!

‘Dune: Part Two’nun en iyi 10 karakteri!

2024’e damga vuracak filmler yolda!

2023’ün En İyi 10 Film Fragmanı!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir