‘The Lion King’ Gişede 1 Milyar Doları Aştı!

‘The Lion King’ gişede 1 milyar doları aştı! ‘The Lion King’, üç haftadan kısa bir süre içinde milyar dolar eşiğini geçerek Disney için yeni bir rekora imza attı.

Film, ‘Avengers: Endgame’, ‘Captain Marvel’ ve ‘Aladdin’in ardından bu yıl global bilet satışlarında 1 milyar doları aşan dördüncü Disney filmi unvanını aldı. Bu yılın başlarında Fox’un film varlıklarını resmi olarak satın alan Disney iç pazarın %40’ından fazlasına sahip oldu, en yakın rakipleri olan Warner Bros. ve Universal yalnızca %13’lük bir orana sahip.

Jon Favreau tarafından yönetilen ve bugüne kadarki en gerçekçi versiyon olan ‘The Lion King’, yılın en büyük beşinci yapımı olarak görülüyor. Film yurtiçi gişede 361 milyon dolar, yurtdışında ise 638 milyon dolar kazandı. Film, Kuzey Amerika dışında, özellikle Çin’de 115 milyon dolar, Birleşik Krallık’ta 48 milyon dolar ve Brezilya’da ise 44 milyon dolar hasılat elde ederek gücünü kanıtladı.

Filmin seslendirme kadrosunda, Simba olarak Donald Glover, Nala olarak Beyonce, Skar olarak Chiwetel Ejio, Timon ve Pumbaa olarak ise Billy Eichner ve Seth Rogen yer aldı. James Earl Jones ise ilk filmdeki gibi Mufasa’yı seslendirdi.

Bu haberleri de beğenebilirsiniz

Yorgos Lanthimos imzalı Kinds Of Kindness filminden fragman!

“YURT”, Türkiye’de ilk kez İstanbul Film Festivali’nde!

Julia Roberts, Luca Guadagnino imzalı ‘After the Hunt’ filminde rol alacak!

Timothée Chalamet, Warner Bros. ile uzun süreli anlaşma imzaladı!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir