Venedik Film Festivali’nin Jürisi Belli Oldu!

Venedik Film Festivali’nin ana jürisi belli oldu. Cate Blanchett‘in başkanlığını yapacağı jüride Joanna Hogg (“The Souvenir”), Christian Petzold (“Undine”) ve Cristi Puiu (“Sieranevada”) gibi yönetmenler yer alıyor.

Veronika Franz (“The Lodge”), İtalyan yazar Nicola Lagioia ve Fransız aktör Ludivine Sagnier (“The Truth,” “The New Pope”) de jüride yer alan isimler arasında.

Fransız yönetmen, senarist ve aktör Claire Denis de jürideki dikkat çekici bir isim. Denis Horizons ismi verilen bölüme başkanlık edecek. Denis’in 2018’de “White Material” filmi prömiyerini Venedik Film Festivali’nde yapmıştı. Denis’in başkanlık yapacağı bölümde, Christine Vachon, Oskat Alegria ve Katriel Schory gibi isimler yer alacak.

İlk filmlere verilen Geleceğin Aslanı – Luigi De Laurentiis Venedik Ödülü’nün kazananı belirleyen jüride ise Claudio Giovannesi (“Piranhas”), Remi Bonhomme ve Dora Bouchoucha (“Dear Son”) yer alacak.

Venedik Film Festivali 2-12 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Festival, Daniele Luchetti’nin “Lacci” filmiyle açılacak.

Kaynak: Variety

Bu haberleri de beğenebilirsiniz

La Hayde Maske filminin fragmanı yayınlandı!

Deadpool & Wolverine’den yeni fragman!

Andy Weir’in yeni bilim kurgu filminde Ryan Gosling başrolde!

Wim Wenders ve Koji Yakusho ilk kez İstanbul’a geliyor!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir