Ailecek İzleyebileceğiniz 9 Harika Film

Ailecek izleyebileceğiniz 9 harika film. Aile filmleri, genellikle yediden yetmişe herkesin ilgisini çekebilecek türden filmlerdir. Hafta sonları veya akşam saatlerinde rahatlamak ve sorumluluklardan biraz olsun ulaşmak üzere tercih edilen bu filmler, tüm aileyi bir araya getirerek birlikte eğlenceli vakit geçirmeyi de sağlar.

Yediden yetmişe ailedeki herkesin içini ısıtacak türden 9 filmi sizler için derledik.

1. Little Miss Sunshine (2006) IMDb: 7.8


Olive, en büyük hayali “Little Miss Sunshine” adlı yarışmayı kazanmak olan küçük, sevimli bir kızdır. Kendi dertlerinde boğulmuş olan ailesi, her ne kadar onun bu hayalini gerçekleştirmek istese de küçük kıza bir türlü zaman ayıramaz.

2. Qu’est-ce qu’on a fait au Bon Dieu? / Serial (Bad) Weddings (2014) IMDb: 7.0


Fransız Katolik bir ailenin üç kızı, farklı din ve kökenlere sahip erkeklerle evlendiğinde hayatları bambaşka bir hal alır. Biri Çinli, biri Müslüman ve diğeri ise Yahudi olan damatlarından sonra sıra dördüncü kızlarını evlendirmeye geldiğindeyse damadın kim olacağı merak konusudur.

3. We Bought a Zoo (2011) IMDb: 7.1


Sevgiyle her zorluğun altından kalkılabileceğini öğreten film, eşini kaybetmesinin ardından iki çocuğuyla yeni bir başlangıç yapmak isteyen genç bir adamın doğayla iç içe bir eve taşınmaya karar vermesiyle başlıyor. Taşındıkları evin terk edilmiş bir hayvanat bahçesi olduğunu öğrenen aile orayı tekrar canlandırmak için sıcacık bir maceraya atılır.

4. It’s a Mad, Mad, Mad, Mad World (1963) IMDb: 7.5


Bir yıldızlar geçidi olan film, trafik kazası geçiren bir adamın ölmeden önce kendisine yardım için koşan olayın tanıklarına sakladığı bir hazineden söz etmesinin üzerine bunu duyanlar arasında yaşanan kıyasıya ve bir o kadar komik mücadeleyi merkezine alıyor.

5. The Secret Life of Walter Mitty (2013) IMDb: 7.3


Life! dergisinin fotoğraf arşivinde çalışan Walter Mitty, hayal dünyasında yaşayan sessiz sakin bir adamdır. Yeni iş arkadaşı Cheryl’in hayalindeki sevgili olduğuna karar veren Walter, onu kaybetme korkusu ve işiyle ilgili kaygılar yaşar. Bu sırada dergi için çok önemli bir fotoğrafın ortadan kaybolmasıyla Walter ve Cheryl’i akıl almaz olaylar ve sürpriz gelişmeler beklemektedir.

6. E.T. the Extra-Terrestrial (1982) IMDb: 7.8


Sinematografik anlamda 20. yüzyılın en büyük başarılarından biri olarak kabul edilen bu film, bir uzaylı grubunun merakları sebebiyle Dünya’ya yaptıkları ziyaret sonrasında aralarından birini burada unutmalarının üzerine gelişen olayları merkezine alıyor. 3 milyon ışık yılı uzaktan gelen bir yaratık ve küçük bir çocuğun iletişimi içinizi ısıtacak.

7. Hugo (2011) IMDb: 7.5


Hugo, Paris’deki bir tren istasyonunda saatlerin düzgün çalışmasından sorumlu olan kimsesiz bir çocuktur. Bir yandan bir müze yangınında kaybettiği saat ustası babasından yadigar kalan bir “automaton”u gizlice tamir etmeye çalışan küçük çocuk bir oyuncak dükkanından mekanik bir parça aşırır. Bir gün bu dükkanın sahibinin kızıyla tanışan Hugo için yepyeni bir dünyanın kapıları açılacaktır.

8. A Christmas Carol (2009) IMDb: 6.8


Scrooge inatçı, cimri ve huysuz bir adamdır. Çok zengin olmasına rağmen paylaşmayı bilmeyen ve mutsuzluk saçan bu adam, Noel akşamı onu ziyaret eden üç ruh sayesinde gerçeklerle yüzleşerek çok geç olmadan zamanında yaptığı kötülükleri telafi etmeye başlayacaktır.

9. Life of Pi (2012) IMDb: 7.9


Yaşadıkları yerden göç etmek zorunda kalan Pi adında bir çocuk ve ailesinin bindiği tekne, yolculukları sırasında bir kaza geçirir. Pi kazadan sağ kurtulur ancak kendini bir kaplan, sırtlan, zebra ve orangutanla birlikte cankurtaran botunda bulur. Pi’nin dört tarafı sularla çevrili olan botta verdiği enteresan mücadeleye tanık olacaksınız.

Bu haberleri de beğenebilirsiniz

The Peasants filmi hakkında bilinmeyenler!

‘Dune: Part Two’nun en iyi 10 karakteri!

2024’e damga vuracak filmler yolda!

2023’ün En İyi 10 Film Fragmanı!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir