Mutlaka İzlenmesi Gereken En İyi 14 Animasyon Filmi

Sadece çocukların değil, büyüklerin de keyifle izleyebileceği ve mutlaka izlenmesi gereken en iyi 14 animasyon filmini sizin için listeledik.

1. Ratatuy – Ratatouille (2007)

Yönetmenliğini ve senaristliğini Brad Bird ve Jan Pinkava ikilisinin üstlendiği yapım, Oscar Ödülleri’nde En İyi Animasyon Film Oscar’ını almıştı. Film, tek hayali ünlü bir Fransız aşçı olmak olan Ramy’nin maceralarına odaklanıyor.

2. Monsters, Inc. / Sevimli Canavarlar (2001)

Kendilerine ait bir dünyada yaşayan sevimli canavarların, insanların dünyasına girmesiyle yaşanan trajikomik olayları ele alan yapım, Pete Docter, David Silverman ve Lee Unkrich imzalı. Animasyon, Oscar Ödülleri’nde If I Didn’t Have You şarkısıyla En İyi Müzik, Orijinal Şarkı dalında Oscar Ödülü’nü kucaklamıştı.

3. Finding Nemo / Kayıp Balık Nemo (2003)

Nemo isimli balığın maceralarına odaklanan yapım Andrew Stanton, Lee Unkrich imzalı. Yapım 2004 Oscar Ödülleri’nde En İyi Animasyon Ödülü‘ne layık görülmüştü.

4. Zootopia / Hayvanlar Şehri (2016)

Sevilen animasyon filmlerinin yönetmeni Byron Howard imzalı yapım, teknolojiyi çok iyi kullanabilen hayvanların yaşadığı şehirde yaşanan bir polisiye hikayesini konu alıyor. Film, 2017 yılında En İyi Animasyon Ödülü’nü almıştı.

5. The Adventures of Tintin / Tenten’in Maceraları (2011)


Usta yönetmen Steven Spielberg tarafından beyazperdeye uyarlanan yapım, Tenten’in asırlık büyük bir sırrın peşine düşmesi sonucu yaşadığı maceralara odaklanıyor.

6. Inside Out / Ters Yüz (2015)

Orijinal fikri ve yönetmenliği Pete Docter’a ait olan animasyon, 11 yaşındaki Riley’nin yaşadığı şehirden taşındıktan sonra yaşadıklarını konu alıyor.

7. Up / Yukarı Bak (2009)

Mutlu sonla biten bir aşk hikayesinin sonrasını ele alan yapım Pete Docter, Bob Peterson imzalı. Film, 2010 Oscar Ödülleri’nde En İyi Animasyon Filmi ve En İyi Film Müziği Oscar’larına layık görüldü.

8. Minions / Minyonlar (2015)

Pierre Coffin ve Kyle Balda imzalı film, bir efendi bulmak için Amerika’ya giden üç minyonun maceralarını ele alıyor.

9. Despicable Me 2 / Çılgın Hırsız 2 (2013)

Yönetmen koltuğunda Pierre Coffin ve Chris Renaud‘un oturduğu yapım, Gru’nun suç dolu geçmişini geride bırakması sonucu yaşadığı maceralara odaklanıyor.

10. Big Hero 6 /6 Süper Kahraman (2014)

2014 yılında “En İyi Animasyon Film” Oscar ödülünü alan film, Marvel Comics’in az bilinen bir kahraman topluluğunun öykü olarak değiştirilmiş bir halini konu alıyor. Yapım Don Hall ve Chris Williams imzalı.

11. Rio (2011)

Buz Devri serisinin de yönetmenliğini yapan Carlos Saldanha imzalı film bir papağanın Minnesota’da başlayıp Rio de Janeiro’da son bulan macerasını beyazperdeye taşıyor.

12. Madagascar / Madagaskar (2005)

Dreamworks’ün önemli bir yapıtlarından biri sayılan yapım Eric Darnell ve Tom McGrath ikilisi tarafından beyazperdeye uyarlandı.

13. Cars / Arabalar (2006)

Arabalar üzerinden hayatın anlamına dokunan yapımın yönetmen koltuğunda John Lasseter oturuyor.

14. Ice Age / Buz Devri (2002)

Yolculuk sırasında boğulmakta olan bir bebeğı kurtararak yanlarına alan Manny ve Sid’in maceralarına odaklanan yapım Carlos Saldanha ve Chris Wedge imzalı.

 

Bu haberleri de beğenebilirsiniz

The Peasants filmi hakkında bilinmeyenler!

‘Dune: Part Two’nun en iyi 10 karakteri!

2024’e damga vuracak filmler yolda!

2023’ün En İyi 10 Film Fragmanı!

21 thoughts on “Mutlaka İzlenmesi Gereken En İyi 14 Animasyon Filmi”

  1. Hepsini izledim ben 🙂 sizede tafsiye ederim animasyonlar Karakterinizi değistirir bazen Gizli Bilgi verirler

  2. hepsini izledim ve hepsi çok güzel değil hepsi mükemmel ? izlemenizi tavsiye ederim . Benden geldim 10 üzerinden 10 yıldız

  3. Evet bende hepsini izledim çok güzel filmler ama başka filimler de var mesela İnanılmaz aile 1 ve 2 Ama iki daha güzel

  4. arabalar buz devri madagaskar sevimli canavarlar kayıp balık nemo minyonlar hepsigüzel ama dinosour nerde define gezegeni nerde bunlar en iyiler aslankral nerde asıl ?

  5. Tenten’in maceraları hariç hepsini izledim 🙂 Yukarı bak’da ise ağladımm (: Çok şimdi tekrar izliyicem 🙂

  6. izlemediyseniz bu yıl çıkan klaus adındaki animasyonu da bu listede bekliyodum ama bu yıl çıktığı için listede görmediğme şaşırmadım

  7. Son Hava Bükücü
    the legend of the korra
    Ejderhani nasil eğitirsin seriside bu listeye eklenebilir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir