Nuri Bilge Ceylan, “Kuru Otlar Üstüne” Filminin Çekimlerine Başladı!

Nuri Bilge Ceylan, “Kuru Otlar Üstüne” Filminin Çekimlerine Başladı! 2018 yılında “Ahlat Ağacı” ile sinemaseverlerin karşısına çıkarak büyük beğeni kazanan Nuri Bilge Ceylan yeni filmi için start verdi. Yönetmenin iki yıldır senaryosu üzerinde çalıştığı “Kuru Otlar Üstüne” filminin çekimleri Erzurum’da başladı. Kış Uykusu ile Ahlat Ağacı arasında dört yıl ara veren Ceylan, yine dört yıllık bir aranın ardından, Kuru Otlar Üstüne filmiyle sinemalara dönecek.

Başrollerini Ebru Ceylan, Merve Dizdar ve Deniz Celiloğlu gibi ünlü isimlerin paylaştığı filmin, 2022 yılında vizyona girmesi planlanıyor. “Kuru Otlar Üstüne”, Anadolu’da ücra bir köyde zorunlu görevini tamamlarken, İstanbul’a atanmayı uman genç öğretmen Samet’in öyküsü anlatıyor.

Film, geçtiğimiz yıl Avrupa Konseyi’nin Eurimages Fonu’ndan 470 bin euro, Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan 2 milyon TL yapım desteği aldı.

Bu haberleri de beğenebilirsiniz

🎬 Robert Pattinson’dan Clayface’e: Bu Haftanın Sinema Rehberi

Keanu Reeves, James Wan’ın Yeni Suç Geriliminde Rol Almak İçin Görüşüyor

Denzel Washington ve Christopher McQuarrie, Gerilim Filminde Buluşuyor

Lance Oppenheim, Robert Pattinson’ı Başrole Böyle İkna Etti

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir