Darren Aronofsky, Locarno Film Festivali’nin Onur Leoparı Ödülü’nü Alacak!
Darren Aronofsky, Locarno Film Festivali’nin Onur Leoparı Ödülü’nü Alacak!
Festival, Aronofsky’yi “vizyoner” olarak nitelendirirken, yönetmenin ödülünü 14 Ağustos Cuma günü İsviçre kentindeki Piazza Grande’de alacağını duyurdu. Aronofsky ayrıca festival kapsamında iki filmini, The Fountain (2006) ve Mother! (2017), izleyiciyle buluşturacak.
Locarno Film Festivali açıklamasında, “π (1998), Requiem for a Dream (2000), Venedik Film Festivali ödüllü The Wrestler (2008), Black Swan (2010), Noah (2014) ve Brendan Fraser’a Oscar’da En İyi Erkek Oyuncu ödülünü kazandıran The Whale (2022) gibi dönemine damga vuran filmleriyle Darren Aronofsky, çağdaş sinemada kolayca sınıflandırılamayan kendine özgü bir alan yarattı” ifadelerine yer verdi.
Festival açıklaması şöyle devam etti: “Zaman zaman kışkırtıcı, zaman zaman ruhani ve biçimsel açıdan cesur olan filmleri, çeyrek yüzyılı aşkın süredir inanç, arzu ve saplantının sınırlarını araştırıyor.”
Pardo d’Onore (Onur Leoparı) ödülü, 2017’den bu yana Locarno Film Festivali’nin etkinlik ortağı Mano’nun desteğiyle veriliyor. Daha önce bu ödüle layık görülen isimler arasında Bernardo Bertolucci, Ken Loach, Jean-Luc Godard, Abbas Kiarostami, Terry Gilliam, Alexander Sokurov, William Friedkin, Jia Zhang-ke, Leos Carax, Werner Herzog, Agnès Varda, Marco Bellocchio, Alejandro Jodorowsky, Todd Haynes, John Waters, John Landis, Kelly Reichardt, Harmony Korine, Jane Campion ve geçen yıl Alexander Payne yer alıyor.
79. Locarno Film Festivali 5-15 Ağustos tarihleri arasında.