12 Maddede Anthony Hopkins

12 Maddede Anthony Hopkins hakkında bilinmeyenler! Oscar ödüllü aktör Anthony Hopkins hakkında bilinmeyenleri sizler için derledik. 

1.Hollywood’un Sir ünvanına sahip en başarılı oyuncularından biri olan Anthony Hopkins, 31 Aralık 1937’de Güney Galler’de doğdu. 

2.Tam adı Phillip Anthony Hopkins olan oyuncu, 17 yaşında amatör bir tiyatro topluluğuna katılarak oyunculuk serüvenine ilk adımını atmış oldu. 

3.1957 yılında Galler Kraliyet Müzik ve Tiyatro Okulu’ndan mezun olduktan sonra, 2 yıl askerlik görevini tamamlamak için İngiliz Ordusu’na katıldı. 

4.Londra’da bulunan Kraliyet Tiyatro Sanat Akademisi’nde eğitim alan aktör, 1967 yapımı “A Flea in Her Ear” filmiyle ilk kez bir TV filminde yer aldı. 

5.İlk profesyonel oyunculuğunu ‘Have A Cigarette’ adlı tiyatro oyunu ile gerçekleştirdi. Ünlü İngiliz tiyatro yönetmeni Laurence Olivier tarafından beğenilen Hopkins, Londra’daki Kraliyet Ulusal Tiyatrosu’na davet edildi.

6.Beyaz perdeye ilk adımını 1968’de ‘I. Richard’ rolünü üstlendiği ‘The Lion in Winter’ filmiyle attı. 

7.David Lynch’in ‘The Elephant Man’ filmiyle büyük bir çıkış yakalasa da istediği başarıya ulaşamayan aktör, çeşitli tiyatrolarda ve sinema filmlerinde oyunculuğunu sürdürdü.

8.1991 yılında ‘Kuzuların Sessizliği’ ile dünya çapında ün kazanan Hopkins, filmde kültürlü ve zeki bir katil olan Hannibal Lecter’a hayat verdi ve bu rolüyle En İyi Erkek Oyuncu Oscar’ını kazandı.

 

9.Francis Ford Coppola’nın yönetmenliğinde 1992 yapımı ‘Bram Stoker’s Dracula’ da Dr. Van Helsing ve 1992’de James Ivory’nin ‘Howards End’inde sosyal statüsüyle kişisel problemlerini saklayan Henry Wilcox rolüyle izleyici karşısına çıktı. 

10.‘The Remains Of The Day’ ve ‘Nixon’ filmlerindeki başarılı performansıyla En İyi Erkek Oyuncu Oscar’ına aday gösterildi. ‘The Father’ filmindeki başarılı performansı ile ise En İyi Erkek Oyuncu Oscar Ödülü’nü aldı. 

11.Aynı zamanda bir piyano virtüözü olan Hopkins’in ‘Composer’ isimli klasik müzik albümü bulunuyor.

12.Hopkins, disleksi hastası olmasına rağmen, senaryo ezberleme konusunda oldukça iyi bir hafızaya sahip. 

Bu haberleri de beğenebilirsiniz

The Peasants filmi hakkında bilinmeyenler!

‘Dune: Part Two’nun en iyi 10 karakteri!

2024’e damga vuracak filmler yolda!

2023’ün En İyi 10 Film Fragmanı!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir