12 Maddede David Fincher

12 Maddede David Fincher hakkında bilinmeyenler! Ünlü yönetmen David Fincher hakkında bilinmeyenleri sizler için derledik.

1.Asıl adı David Andrew Leo Fincher olan ünlü yönetmen, 28 Ağustos 1962 yılında Amerika’nın Colorado eyaletinde doğdu.

2.Babası Jack Fincher, Life dergisinde yönetmen annesi ise madde bağımlılarının tedavileriyle ilgilenen bir hemşireydi.

3.1969 yapımı ‘Butch Cassidy and the Sundance Kid’ filminden etkilenen Fincher, sekiz yaşından itibaren babasının 8mm kamerasıyla filmler çekmeye başladı.

4.Lise eğitimi için tek başına Oregon’a taşındı, Ashland Lisesi’nde okurken okulda sergilenen tiyatro oyunlarını yönetti. 

5.1980’lerin başında Korty Films’de prodüksiyon asistanı olarak işe başladıktan kısa bir süre sonra özel efekt yapımcısı unvanını aldı.

6.Komşusu George Lucas’ın senaristliğini ve yapımcılığını üstlendiği Star Wars: Episode VI – Return of the Jedi filminin özel efekt kısmında çalışması, sinemaya profesyonel bir adım atmasına neden oldu.

7.Amerikan Kanser Vakfı için çektiği reklam filmi Hollywood’lu yapımcıların dikkatini çekince, 1985 yılında ‘The Beat of the Live Drum’ belgeselini yönetme şansı elde etti.

8.İlk sinema filmi yönetmenlik deneyimini 1992 yılında Alien serisinin üçüncü filmi ‘Alien 3’ ile yaşadı. Film, En İyi Özel Efekt Oscar’ını kazansa da eleştirilere maruz kaldı. 

9.İlk filmiyle Hollywood hayalleri suya düşen Fincher, tekrar reklam filmleri ve kliplere yöneldi. 1994 yılında The Rolling Stones’un Grammy ödüllü şarkısı ‘Love is Strong’un klibini çekti. 

10.1998 yılında, elinde bir senaryoyla arkadaşı Brad Pitt’in kapısını çaldı ve gelmiş geçmiş en iyi filmler listesine girmeyi başaran ‘Fight Club’a imza attı. Film, vizyona girdiği yıl En İyi Özel Efekt dalında Oscar kazandı. 

11.‘Panic Room’, ‘Zodiac’, ‘Social Network’ ve ‘The Girl with the Dragon Tattoo’ gibi hafızalara kazınmış filmlerin yanı sıra, son dönemin popüler dizilerinden olan ‘Mindhunter’ın da yönetmenliğini yaptı. 

12.2008 yapımı ‘The Curious Case of Benjamin Button’ filmi dünya çapında 333 milyon dolar hasılat elde etti. Film aynı zamanda 13 dalda Oscar’a aday oldu.

Bu haberleri de beğenebilirsiniz

The Peasants filmi hakkında bilinmeyenler!

‘Dune: Part Two’nun en iyi 10 karakteri!

2024’e damga vuracak filmler yolda!

2023’ün En İyi 10 Film Fragmanı!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir