12 Maddede Denzel Washington

12 maddede Denzel Washington hakkında bilinmeyenler! Oscar ödüllğ ünlü aktör Denzel Washington hakkında bilinmeyenleri sizler için derledik. 

1.Asıl adı Denzel Hayes Washington olan ünlü aktör, 28 Aralık 1954’te New York, Mount Vernon’da doğdu.

2.Denzel Washington, Fordham Üniversitesi’nin Gazetecilik Bölümü’nü bitirdikten sonra San Francisco’ya taşındı ve Amerikan Tiyatro Konservatuvarı’na kayıt oldu. 

3.Oyunculuk kariyerine televizyon dizilerinde başlayan Washington, ünlü TV dizisi ‘St. Elsewhere’ de Dr. Chadler karakterini tam altı yıl boyunca canlandırdı.

4.1981 yılında ‘Carbon Copy’ filmiyle ilk sinema oyunculuğu deneyimini yaşadı.

5.1987 yılında ‘Cry Freedom’ filmindeki başarılı performansı Washington’a En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu dalında ilk Akademi Ödülü adaylığını kazandırdı. 

6.1989 yılında ‘Glory’ filminde canlandırdığı Trip karakteri ile En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu dalında ilk Oscar ödülünü kazandı. 

7.Denzel Washington’ın en çok birlikte çalışmak istediği oyuncular Al Pacino ve Robert De Niro, en çok çalışmak istediği yönetmen ise Martin Scorsese’dir.

8.‘The Book of Eli’ filmindeki rolü için Bruce Lee’nin öğrencisinden dövüş sanatları eğitimi almıŞ ve dövüş sahnelerinde dublör kullanmamıştır.

9.2001 yılında ‘Training Day’ filmindeki Alonzo Harris rolüyle kamera karşısına geçen aktör, başarılı performansıyla En İyi Erkek Oyuncu Oscarı’nı kazandı. 

10.‘A Journal for Jordan’,‘Antwone Fisher’, ‘The Great Debaters’ ve ‘Fences’ filmlerinin yönetmenliğini üstlenmiştir. 

11.Washington, kırk yılı aşkın bir süredir devam eden kariyerinde bir Tony Ödülü, iki Akademi Ödülü, üç Altın Küre Ödülü ve iki Gümüş Ayı da dahil olmak üzere çok sayıda ödül aldı.

12.2022 yılında Beyaz Saray tarafından Başkanlık Özgürlük Madalyası ile ödüllendirildi. 

Bu haberleri de beğenebilirsiniz

The Peasants filmi hakkında bilinmeyenler!

‘Dune: Part Two’nun en iyi 10 karakteri!

2024’e damga vuracak filmler yolda!

2023’ün En İyi 10 Film Fragmanı!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir