12 Maddede Kate Winslet

12 Maddede Kate Winslet hakkında bilinmeyenler! Oscar ödüllü aktrist Kate Winslet hakkında bilinmeyenleri sizler için derledik. 

1. Hollywood’un Oscar Ödüllü oyuncusu Kate Elizabeth Winslet 5 Ekim 1975 tarihinde İngiltere’de doğdu.

2. Anne ve babası gibi oyuncu olmak isteyen Winslet, 11 yaşında İngiltere’de tiyatro dersleri almaya başladı.

3. 11 yaşında ilk kez bir reklam filminde oynayan Winslet, çocukluğunda çeşitli televizyon dizilerinde yer aldı.

4. Peter Jackson imzalı ‘Heavenly Creatures’ filmi ile yıldızı parlamaya başlayan oyuncu, 1995 yılında ‘Sense and Sensibility’ filmindeki performansıyla ilk kez Oscar’a aday gösterildi.

 

5. 1996 yılında People dergisi tarafından yayınlanan Dünyanın En Güzel 50 İnsanı listesinde 42. sırada yer aldı.

6. James Cameron’ın yönettiği ve 11 dalda Oscar kazanan ‘Titanic’ filmindeki başarılı performansı ile ikinci kez Oscar’a aday oldu ve dünyaca tanınan bir oyuncu haline geldi.

7. Kariyerinin devam eden yıllarında ‘Quills’, ‘Enigma’, ‘Iris’ ve ‘Eternal Sunshine of the Spotless Mind’ gibi bağımsız yapımlarda yer almayı tercih etti.

8. ‘Christmas Carol: The Movie’ filminde seslendirdiği ‘What If’ isimli şarkı ile bir single albümü çıkardı ve Grammy Ödülü kazandı.

9. ‘The Reader’ filmindeki Hanna Schmitz rolünde sergilediği başarılı performansıyla En İyi Kadın Oyuncu dalında Oscar, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu dalında ise Altın Küre ödülünün sahibi oldu.

10. Leonardo Di Caprio ile başrolü paylaştığı, Sam Mendes yönetmenliğindeki ‘Revolutionary Road’daki performansı ile En İyi Kadın Oyuncu Altın Küre Ödülünü kazandı.

11. 2012 yılında Kraliçe II. Elizabeth’in doğum günü şerefine sinema sektörüne yaptığı katkılardan dolayı Britanya İmparatorluk Nişanı kazandı.

12. 17 Mart 2014’te Hollywood Bulvarı’nda kendi yıldızını kazandı.

Bu haberleri de beğenebilirsiniz

The Peasants filmi hakkında bilinmeyenler!

‘Dune: Part Two’nun en iyi 10 karakteri!

2024’e damga vuracak filmler yolda!

2023’ün En İyi 10 Film Fragmanı!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir