12 Oyuncunun Kilo Almak İçin Uyguladığı Tuhaf Yöntemler

Bilgisayar grafikleriyle birçok görsel efekt elde edilebilse de hiçbir şey gerçek ve otantik görünümün yerini alamıyor. Bizlere en iyi deneyimi yaşatmak için en sevdiğimiz aktörler bazen inanılmaz derecede zorluklarla uğraşmak zorunda kalıyor.

 Bu 12 aktörünün bedenlerini rolleri için nasıl dönüştürdüğüne siz de hayret edeceksiniz. Bazıları omurganızın sızlamasına sebep olurken bazıları da sizi motivasyonla deşarj edebilir. Bu hikayelerin hiçbirinin sizi kayıtsız bırakmayacağına oldukça eminiz!

 1. Jared Leto – Chapter 27

John Lennon’un suikastçısı Mark David Champan’ı canlandırmak için Jared Leto  dondurma kullandı. Leto yarım litre dondurmayı mikrodalgada pişirdikten sonra zeytinyağı ve soya sosuyla karıştırdı. Tüm hazırlıklardan sonra karışımı bir yudumda içti. Bu kadar kilo almak diğer oynadığı rollerde kilo vermek için açlıktan ölmekten daha zordu. Dahası, bu ani değişiklik vücuduna zarar verdi ve Leto tekerlekli sandalye kullanmak zorunda kaldı.

2. Colin Farrel – The Lobster

 İrlandalı aktör rolü için 2 ayda 45 kilo aldı. Egzersiz yapmayı, günlük hayatında hareket etmeyi bıraktı ve kız kardeşinden onu gezdirmesini istedi. Ayrıca beslenmesini değiştirdi ve yemek başına yaklaşık 4.000 kalori tüketti. Farell “iki çizburger, patates kızartması ve Coca-Cola, saat 10’da da 2 dilim çikolatalı kek yemek o kadar da eğlenceli değil, çizburgeri sevdiğim halde!” dedi. Bunların yanı sıra Farrel, Jared Leto gibi dondurmayı mikrodalgada pişirdi ve içti.

3. Sylvester Stallone – Cop Land

Stallone, tombul bir şerifi oynamak için 40 kilo almak zorunda kaldı. Sıkı diyet rejimi krep ve patates kızartmasından oluşuyordu. Mesela, kahvaltısında yaban mersinli cheescake, krema, fıstık ezmesi ve yulaf ezmeli kurabiyelerle kaplı Fransız tostu yiyordu. Bu yiyeceklere yarım litre çikolatalı sütte eşlik ediyordu.

4. The Rock — Hercules

 Rock’ın bu sefer daha da kaslı olması gerekiyordu. 8 ay boyunca çok sıkı bir diyet ve egzersiz planı izledi ve günde yaklaşık 4.500 kalori tüketti. Bir günde tavuk, yumurta akı, yulaf ezmesi, beyaz pirinç, fırında patates, brokoli, biber ve mantar kombinasyonlarını içeren 7 öğün yedi.

5. Christian Bale — American Hustle

Christian Bale, farklı roller için şaşırtıcı dönüşümleri ile bilinir: çok sıska bir adamdan 200 kiloluk bir adama kolayca geçebilir. American Hustle’da rol aldığında, 83 kilodan 103 kiloya çıktı ve istediği kadar fast food yemesine izin verdi.  Bale “Bir sürü çörek, bir sürü çizburger ve ellerimi alabildiğim her şeyi yedim. Kelimenin tam anlamıyla yoluma çıkan her şeyi yedim,” dedi.

6. Charlize Theron — Monster

Theron, seri katil Aileen Wuornos’u oynamak için 13 kilo aldı. Kendi hazırladığı işlenmiş gıdaları ve şeker tüketti, bu süreç onun için hiç kolay değildi. Yatağının yanında makarna ve peynir tuttu, hatta gece yemek yiyebilmek için alarm kurdu. “Uyandım ve sadece onu yedim” diye paylaştı. Böyle sağlıksız bir diyet ruh halini etkiledi ve oyuncu bunalıma girdi.

7. George Clooney — Syriana

Oyuncu yaklaşık 15 kilo almak zorunda kaldı ve bunu yapmak için sadece bir ayı vardı. Günde yaklaşık 9 öğün yemek yedi. “Benim işim olabildiğince hızlı ve çok yemek yemekti. Bu yüzden bir ay boyunca işim sadece yemek yemek oldu” diye hatırlıyor Clooney.

8. Hilary Swank — Million Dollar Baby

Hilary Swank, bu rol için eğitim alırken kendine hiç merhamet göstermedi. İlk olarak, haftada 6 gün, her gün 2.5 saat boks ve 1.5 ila 2 saat ağırlık kaldırma yaptı. Her 1.5 saatte bir yemek yedi ve günlük 210 gram protein tüketti. “Bir yemeğin yanında yumurta akları içerdim çünkü bir oturuşta 8 ila 12 yumurta akı yiyemedim. Bu şimdiye kadarki en kötü şeydi,” diyor oyuncu. Bu kadar sert bir antrenmandan sonra vücudunun dinlenmesine izin vermek için 9 saat uyudu, ancak geceleri protein içek için uyanmak zorundaydı. Sonuç olarak, 90 günde 8 kilo kas yaptı.

9. Matt Damon — The Informant!

Matt Damon aslında şişmanlama sürecinden zevk aldı. Ancak, yemek açısından kendini hiç sınırlandırmadı. “Kesinlikle hamur işi var. Deli gibi yemeye ve koyu bira içmeye başladım. Sette yemek arasında Mcdonald’s yedim ve üstüne Doritos. Bu mutlak bir cenetti,” diye paylaşıyor aktör.

10. Bradley Cooper — American Sniper

Seal Chris Kyle’ı canlandırmak için Bradley Cooper kişisel bir antrenörle çalışmak zorunda kaldı. Bu rol için 40 kilodan fazla kas yapması gerekiyordu ve sadece 10 haftası vardı. Cooper günde iki kez antrenman yaptı. İlk antremanı sabah 5’te başladı ve ikincisi öğleden sonra geç saatlerdeydi. En zor kısmı antrenörünün günde iki kez 5.000’den fazla kalori alması için kendini zorlamasını istemesiydi. Breadley’in her 55 dakikada bir yemek yemek zorunda olması vücudu için gerçek bir şoktu.

11. Matthew McConaughey — Gold

Mattew McConaughey için  6 ayda 21 kilo almak keyifli bir süreçti. “En sevdiğim yemek çizburger, bu yüzden her zaman çizburger yiyordum. Çizburger yapıyordum. Hiç denemediğim tüm fast food restoranlarını deniyordum bunu sadece bir kez yaşadım,” diyor aktör. “Yorucu olan tek şey bırakma düşüncesiydi” diye ekliyor.

12. Emma Stone — Battle of the Sexes

Minyon Emma Stone, Billie Jean King’i oynamak için ekstra formda görünmek ve tıpkı bir dansçının vücuduna dönüşmek zorunda kaldı. 6 kilo kas yapmak için yaklaşık 3 aylık yoğun kuvvet antrenmanına girdi ve haftada 3 ila 5 kez (bazen günde iki kez yapması gerekti)  antrenman yaptı. 83 kilo ağırlığında deadlift yapmayı ve sırtında zincirlerle şınav çekmeyi başardı.

Kaynak: Brightside.me

Mcafee Satın Al

Bu haberleri de beğenebilirsiniz

The Peasants filmi hakkında bilinmeyenler!

‘Dune: Part Two’nun en iyi 10 karakteri!

2024’e damga vuracak filmler yolda!

2023’ün En İyi 10 Film Fragmanı!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir