2019’un En İlginç 10 Bilim-Kurgu Filmi

2019’un en ilginç 10 bilim-kurgu filmi. 2020’de tamamlanması veya vizyona girmesi beklenen filmleri hevesle beklediğimiz sırada ortaya çıkan coronavirus salgını, sinema sektörünü de olumsuz etkileyerek birçok film yapımının ilerleyişini sekteye uğrattı. Sinema tarihinin en durgun zamanlarının yaşandığı bu dönemde geriye dönüp kaçırmış olabileceğiniz bilim-kurgu türündeki yapımlara göz atmak istedik.

İşte 2019 yılında yayınlanan ve ilginç konularıyla dikkat çeken bilim-kurgu filmleri…

1. High Life


İlk gösterimi Toronto Uluslararası Film Festivali’nde yapılan ve başrollerinde Robert Pattinson ve Juliette Binoche gibi isimlerin yer aldığı gerilim filmi ‘High Life’, bir uzay gemisinde mahkum hayatı yaşayan ve kozmik bir fırtınanın ardından yaşama tutunan bir baba ve kızının onları bekleyen yeni tehlikelere karşı hayatta kalma mücadelesi konu ediniyor.

2. Aniara


Pella Kågerman ve Hugo Lilja tarafından yönetilen film, Dünya’dan kaçmak zorunda kalan bir grup insanı Mars’a taşıyacak olan Aniara isimli bir uzay gemisinde geçiyor. Kalkışından bir süre sonra bir astreoitle çarpışan uzay gemisinde yaşananlar insan doğasının bir analizi niteliğinde.

3. Alita: Battle Angel


Yukito Kishiro’nun aynı adlı manga serisinden beyaz perdeye uyarlanan bu canlı aksiyonda, geçmişine dair hiçbir şey hatırlamayan Alita, tanımadığı bir gelecekte uyanır. Karşı karşıya kaldığı tehlikeler sebebiyle eşi benzeri görülmemiş dövüş yeteneklerine sahip olduğunu fark eden genç kız dünyayı kurtarmakta kilit rol oynayacaktır.

4. Ad Astra


Brad Pitt‘in başrolünde yer aldığı yapım, kayıp babası hakkındaki gerçeği ortaya çıkarmak üzere göreve çıkan bir astronot olan Roy McBride’ı merkezine alıyor. Filmin oyuncu kadrosundaki diğer isimler arasında, Tommy Lee Jones, Ruth Negga, Liv Tyler ve Donald Sutherland yer alıyor.

5. Fast Color


Yönetmen koltuğunda Julia Hart’ın oturduğu yapım, kontrol edemediği insanüstü yeteneklere sahip olan Ruth adında genç bir kadının hikayesine odaklanıyor. Peşine düşen bir gruptan kaçtığı sırada yıllardır görüşmediği annesinin yanına sığınmak zorunda kalan Ruth, geçmişiyle yüzleşmek zorunda kalır.

6. I Am Mother


Grant Sputore tarafından yönetilen yapım, insan neslinin yok olduğu bir dünyada bir robot tarafından büyütülen genç bir kızın hikayesini konu ediyor. İkisi arasında zamanla oluşan ilişki, yaralı bir yabancının gelişiyle farklı bir hal alır. Dünya nüfusunun yeniden canlandırmak ve genç kızı büyütmek için tasarlanan bu robot, onu dış dünyadan uzak tutmak için her şeyi yapmaya hazırdır.

7. The Wandering Earth


Çin’in ilk yüksek bütçeli bilim-kurgu filmi olan yapımda muhteşem bir görsel şölen sunuyor. Filmde Dünya, Jüpiter gezegeniyle çarpışmak üzeredir. Bu tehditten sağ kurtulmak isteyen insanlık yeni bir yıldız arayışındayken, gezegenin kaderi birkaç kahramanın elindedir.

8. Starfish


Arkadaşının ölümü ile mücadele etmeye çalışan genç bir kadın, bir gün dünyada kalan tek kişi olduğunu fark eder. Bu sırada üzerinde “bu kaset dünyayı kurtaracak” yazılı bir kaset bulan kadın, kaseti çalıştırdığında yayılan sinyal ile başka insanlarla iletişim kurabildiğini fark eder. Kasetler sayesinde öğrendiği şeylerin peşine düşen kadın, olayın sır perdesini aralayabilecek midir?

9. Freaks


Zach Lipovsky ve Adam B. Stein tarafından yönetilen yapım, babasının paranoyasından kurtulduktan sonra gizemli bir dünya keşfeden küçük bir kızın hikayesini konu ediyor. Paranoyak babası tarafından dört duvar arasına hapsedilen küçük kız gizemli bir yabancının yardımıyla evden kaçarak bilmediği bir dünyaya adım atacaktır.

10. See You Yesterday


Yönetmen koltuğunda Stefon Bristol’ın yer aldığı yapım, geçmişte yaşanan trajik bir olayı engellemek için zamanda yolculuk yapmaya çalışan iki arkadaşın hikayesini konu ediyor.

Bu haberleri de beğenebilirsiniz

The Peasants filmi hakkında bilinmeyenler!

‘Dune: Part Two’nun en iyi 10 karakteri!

2024’e damga vuracak filmler yolda!

2023’ün En İyi 10 Film Fragmanı!

1 thought on “2019’un En İlginç 10 Bilim-Kurgu Filmi”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir