2019’un En İyi 10 TV Dizisi

2019 yılı dizilerin televizyonları güzelleştirdiği bir yıl oldu. Indiewire 2019’un en iyi 10 TV dizisini listeledi.

10. “Superstore” (NBC)

Justin Spitzer’in yaratıcısı olduğu dizi mega mağazada çalışan bir grup insanın eğlenceli maceralarını ele alıyor. Dizinin başrollerini America Ferrera, Ben Feldman, Lauren Ash, Colton Dunn, Nico Santos, Nichole Bloom ve Mark McKinney paylaşıyor. Dizi, 5 sezondur devam ediyor.

9. “PEN15” (Hulu)

Komedi türündeki dizi 13 yaşında ortaokula giden iki genç kızın yaşadıklarını işliyor. Dizinin başrollerini üstlenen Maya Erskine ve Anna Konkle aynı zamanda dizinin yaratıcıları olarak yer alıyorlar. Dizi geçtiğimiz aylarda 2. sezon onayını almıştı.

8. “Barry” (HBO)

Bill Hader‘ın yaratıcısı ve başrol oyuncusu olduğu dizi, son görevi için Los Angeles’a giden kiralık katil Barry’nin sıra dışı maceralarını işliyor. En iyi aktör de dahil üç dalda Emmy ödülü kazanan dizi, 3. sezon onayını almıştı.

7. “GLOW” (Netflix)

Profesyonel güreşçilere dönüşen aktrislerin hayatını konu alan dizi 1980’li yıllarda geçiyor. Dizinin başrollerinde Alison Brie, Marc Maron ve Betty Giplin gibi isimler yer alıyor. Liz Flahive ve Carly Mensch‘in yaratıcısı olduğu dizi, 4 sezondan oluşuyor.

6. “Russian Doll” (Netflix)

Amy Poehler, Leslye Headland ve başrol oyuncusu Natasha Lyonne‘nin yaratıcısı olduğu dizi, New York City’de sıradan bir partiye katıldığını zanneden ancak vakit ilerledikçe, buradan ayrılamayacağını fark eden bir genç kadının maceralarını işliyor. Dizi geçtiğimiz aylarda 2. sezon onayını almıştı.

5. “Succession” (HBO)

Jesse Armstrong‘un yaratıcısı olduğu dizinin kadrosunda Brian Cox, Jeremy Strong, Kieran Culkin, Sarah Snook, Matthew Macfadyen, Nicholas Braun, Hiam Abbas ve Alan Ruck gibi isimler yer alıyor. Dizi, “Waystar Royco” isminde bir medya imparatorluğuna sahip Roy Ailesi’ni merkezine alıyor. 3. sezonu garantileteyen dizi, Emmy ve Altın Küre’de kendisini göstermesinin yanı sıra BAFTA’da En İyi Uluslararası Dizi ödülünü de almıştı.

4. “Tuca & Bertie” (Netflix)

Dizi, Sıkı dost olan özgür ruhlu tukan Tuca ve kendinden şüphe eden ardıç kuşu Bertie‘nin hikayesini işliyor. Lisa Hanawalt‘ın yaratıcısı olduğu dizinin kadrosunda Tiffany Haddish, Ali Wong, Steven Yeun gibi isimler yer alıyor. Dizi sadece 1 sezon devam etti.

3. “Better Things” (FX)

3 kız çocuğunu yetiştirmeye çalışan bir annenin hikayesini işleyen yapım, Pamela Adlon, Louis C.K. tarafından yaratıldı. Dizinin başrollerinde Pamela Adlon, Mikey Madison, Hannah Alligood gibi isimler yer alıyor. 3 sezondur devam eden dizi 4. sezon onayını almıştı.

2. “Watchmen” (HBO)

Alan Moore’un çizgi romanından televizyona uyarlanan dizi, bir grup polisin, şehrin süper kahramanlarını hedef aldığı alternatif bir evrende geçiyor. Oyuncu kadrosunda Jeremy Irons, Regina King, Don Johnson, Tim Blake Nelson, Louis Gossett Jr., Adelaide Clemens ve Andrew Howard gibi isimlerin yer aldığı dizinin yönetmenliğini Nicole Kassell üstleniyor. Dizi tek sezon olarak tasarlanmıştı.

1. “Fleabag” (Amazon)

Londra’da ayakları üzerinde durmaya çalışan bir genç kadını merkezine alan yapımın yaratıcısı aynı zamanda dizinin başrol oyuncusu da olan Phoebe Waller-Bridge. Dizi 2 sezon boyunca ekranlara geldi.

Bu haberleri de beğenebilirsiniz

The Peasants filmi hakkında bilinmeyenler!

‘Dune: Part Two’nun en iyi 10 karakteri!

2024’e damga vuracak filmler yolda!

2023’ün En İyi 10 Film Fragmanı!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir