2022’nin heyecanla beklenen 15 Netflix dizisi!

Geçtiğimiz yıl olduğu gibi yeni yılda da birçok ilgi çekici dizi bizi bekliyor… Netflix,  2022’ye birçok yeni dizi projesiyle  merhaba diyecek.

Maceradan komediye, bilim kurgudan gerilime 2o22’nin heyecanla beklenen 15 Netflix dizisini sizler için listeledik.

The Woman in the House Across the Street From the Girl in the Window. Kristen Bell as Anna in episode 101 of The Woman in the House Across the Street From the Girl in the Window. Cr. Colleen E. Hayes/Netflix © 2021

Oyuncular: Kristen Bell, Tom Riley, Mary Holland, Cameron Britton
Yaratıcılar/Showrunners: Rachel Ramras, Hugh Davidson, and Larry Dorf
Yönetmen: Michael Lehmann
Yayın tarihi: 28 Ocak 2022

Son derece monoton bir yaşam süren Anna, her gün elinde şarabıyla evinin penceresinden akıp geçen hayatı izler. Sokağın karşısına yakışıklı bir komşu (Tom Riley) ve sevimli kızı (Samsara Yett) taşındığında ise, bu durumu hayatının değişeceğine dair bir umut ışığı olarak görür. Şaraba, haplara ve güvece düşkün, hayal gücü geniş bir kadın olan Anna, yakışıklı komşusunu adeta takıntı hâline getirir. Fakat hayatı, kanlı bir cinayete tanık olmasıyla bambaşka bir hal alır. Anna’nın gördüğü korkunç cinayet gerçek midir?

Inventing Anna. Julia Garner as Anna Delvey in episode 105 of Inventing Anna. Cr. Aaron Epstein/Netflix © 2021

Oyuncular: Julia Garner, Anna Chlumsky, Laverne Cox, Arian Moayed, Anders Holm, Anna Deavere Smith
Yaratıcı/Showrunner: Shonda Rhimes
Yönetmen: David Frankel
Yayın tarihi: 11 Şubat

Kanıtlayacak çok şeyi olan bir gazeteci, “Inventing Anna“da, New York’un sosyal dünyasının kalbini çalan ve aynı zamanda paralarını da çalan Instagram efsanesi Alman mirasçı Anna Delvey’in davasını araştırıyor.
 

3. “The Sandman”

The Sandman Netflix series
Oyuncular: Tom Sturridge, Kirby Howell-Baptiste, Jenna Coleman, Mason Alexander Park, Gwendolyn Christie, Charles Dance, Sanjeev Bhaska, Boyd Holbrook, David Thewlis, Stephen Fry, Patton Oswalt
Senaristler: Neil Gaiman (executive producer and co-writer), Allan Heinberg
The Sandman, hem Rüya Tanrısı Morpheus’un uzun varoluşu boyunca yaptığı kozmik ve insani hataları onarma sürecini hem de onun yaptıklarından etkilenen insanların ve yerlerin hikayesini anlatıyor.
 

Lost Ollie Netflix series animated

Oyuncular: Jonathan Groff, Mary J. Blige, Tim Blake Nelson, Gina Rodriguez, Jake Johnson, Kesler Talbot
Yaratıcı/Senarist: Shannon Tindle
Yönetmen: Peter Ramsey

Lost Ollie, çaresizce sahibi ve aynı zamanda en yakın arkadaşı olan küçük çocuğu arayan kayıp bir oyuncağın hikayesini konu ediyor.
 

Human Resources Netflix Big Mouth spinoff

Oyuncular: Nick Kroll, Maya Rudolph, David Thewlis, Aidy Bryant, Brandon Kyle Goodman, Keke Palmer, Randall Park, Pamela Adlon
Yaratıcı: Kelly Galuska, Nick Kroll, Andrew Goldberg, Jennifer Flackett, Mark Levin
“Big Mouth”dan uyarlanan bu animasyon komedide insan yaşamında önemli bir yere sahip olan Hormon Canavarları’nın, Utanç Büyücüleri’nin ve diğerlerinin öyküsünü anlatıyor.
 

Anatomy of a Scandal Netflix series Rupert Friend

Oyuncular: Sienna Miller, Michelle Dockery, Rupert Friend, Naomi Scott, Josette Simon, Ben Radcliffe
Showrunners: David E. Kelley and Melissa James Gibson

Yakışıklı, başarılı, iyi bir eş ve baba olan politikacı James tecavüz suçlamalarıyla karşı karşıya kalır. Eşi Sophie ise suçsuz olduğuna inandığı kocasını ve ailesini bu zor durumdan kurtarmakla uğraşır. Ancak davanın başarılı ve hırslı avukatı Kate, gerçekleri ortaya çıkarmak için elinden geleni yapacaktır.

The Lincoln Lawyer Netflix series Neve Campbell

Oyuncular: Manuel Garcia-Rulfo, Neve Campbell, Becki Newton, Jazz Raycole, Angus Sampson
Showrunner: Ted Humphrey

Zamanının çoğunu Los Angeles’ta ofisi olarak kullandığı Lincoln marka arabasında geçiren yakışıklı ve karizmatik avukat Mick Haller’ın kariyeri, önemsiz suçlar işlemiş suçluları savunmakla geçmiştir. … Suçlu, avukat olarak Haller’ı seçer. Aslında basit gibi görünse de bu isteğin altında karanlık bir amaç yatıyordur.

The Pentaverate Mike Myers Netflix series

Oyuncular: Mike Myers, Ken Jeong, Keegan-Michael Key, Jennifer Saunders, Lydia West
Yaratıcı: Mike Myers
Yönetmen: Tim Kirkby

Pentaverate, 1347’deki Kara Veba’dan bu yana birçok önemli dünya olayını etkilemek için çalışan beş adamdan oluşan gizli bir topluluğu araştırıyor. Gerçeği ortaya çıkarmak için yapılan çağrıyı alan Kanadalı bir gazeteci, kendisini görevin merkezinde bulur.

Resident Evil Netflix series live-action Lance Reddick

Oyuncular: Lance Reddick, Ella Balinska, Tamara Smart, Siena Agudong, Adeline Rudolph, Paola Nunez
Showrunner/Senarist: Andrew Dabb
Yönetmen: Bronwen Hughes

Resident Evil, New Raccoon City’ye yeni taşınmış ve kasabanın karanlık sırlarını öğrenecek olan Wesker çocuklarına odaklanıyor.

Entergalactic Netflix series animated Kid Cudi

Oyuncular: Scott Mescudi (Kid Cudi)
Senarist: Scott Mescudi, Ian Edelman

Vatana ihanetten haksız yere hüküm giyen Ash Harper, uzak bir gezegende bulunan bir hapishaneye gönderilir. Ancak hapishaneye giderken bir olay meydana gelir. Gemide bulunan diğer mahkumlar, mürettebatı öldürür ve Tula Quik komutasındaki mahkumlar uzay gemisinin kontrolünü ele geçirir.

The Midnight Club Netflix Mike Flanagan horror series

Oyuncular: Iman Benson, Adia, Igby Rigney, Ruth Codd, Aya Furukawa, Annarah Shephard, William Chris Sumpter, Sauriyan Sapkota, Zach Gilford, Matt Biedel, Samathan Sloyan, Heather Langenkamp, Larsen Thompson, William B. Davis, Crystal Balint
Senarist: Mike Flanagan, Trevor Macy

The Midnight Club, ölümcül hastalıkları olan gençlerin bulunduğu bir bakımevinde korkunç hikayeler anlatmak için her gece yarısı toplanan hastaların hikayesini konu ediyor.

The Witcher Blood Origin Netflix series

Oyuncular: Michelle Yeoh, Jacob Collins Levy, Lenny Henry, Nathaniel Curtis, Laurence O’Fuarain, MirrenMack, Zach Wyatt, Amy Murray, Francesca Mills, Lizzie Annis
Showrunner: Declan de Barra

Yapım, asıl diziden 1200 yıl öncesini konu alıyor. Bu zaman periyodunda ise The Witcher evreninin büyük olaylarından bir tanesi olan, Witcher’ların ortaya çıkma sebebi olan Kürelerin Birleşimi yaşanıyor. Elflerin hüküm sürdüğü dünyaya canavarlar doluyor, medeniyet tehlike altına giriyor. Bu olayın sonucunda da Witcher’lar canavar avcıları olarak üretilmeye başlanıyor.

Wednesday Netflix series Addams Family animated show

Oyuncular: Jenna Ortega, Catherine Zeta-Jones, Riki Lindhome, Jamie McShane, Luis Guzman, Gwendoline Christie, Thora Birch, Hunter Doohan, Percy Hynes White
Showrunners: Al Gough and Miles Millar
Yönetmen: Tim Burton

Wednesday Addams karakterini odak noktasına alacak olan dizi The Addams Family dizisinden uyarlanacak. Dizi, izleyiciyi Wednesday Addams’ın Nevermore Akademisi’nde öğrenci olarak geçirdiği yıllara davet edecek. Ortaya çıkan psişik yeteneklerinde ustalaşmaya başlayan karakter, kasabayı terörize eden korkunç bir cinayet serisini engellemeye çalışırken; 25 yıl önce ebeveynlerinin karıştığı doğaüstü gizemi de çözmeye çalışacak.

Guillermo del Toro Netflix series Cabinet of Curiosities

Oyuncular: F. Murray Abraham, Ben Barnes, Elpidia Carrillo, Essie Davis, Hannah Galway, Crispin Glover, Demetrius Grosse, David Hewlett, Andrew Lincoln, Tim Blake Nelson, Luke Roberts, Sebastian Roche, Glynn Turman, Peter Weller
Yaratıcı/Co-Showrunner/Yönetmen/Senarist: Guillermo del Toro

Gotik, groteks, dehşet verici hikâyelere tanık olacağımız sekiz bölümlük dizi, del Toro’nun iki orijinal eseri dâhil olmak üzere del Toro tarafından kişisel olarak seçilen bir yazar ve yönetmen ekibi tarafından hayata geçiriliyor.

Magic the Gathering Netflix series live-action Brandon Routh

Oyuncular: Brandon Routh
Senaristler: Nicole Dubuc, Russell Sommer & Dan Frey, Taneka Stott

Marvel sinematik evreninin ünlü yönetmenleri Joe ve Anthony Russo tarafından ekrana taşınan dizi, aynı adlı popüler masa oyunu, roman ve çizgi romanlardan uyarlanıyor.

Kaynak: Indiewire

Bu haberleri de beğenebilirsiniz

The Peasants filmi hakkında bilinmeyenler!

‘Dune: Part Two’nun en iyi 10 karakteri!

2024’e damga vuracak filmler yolda!

2023’ün En İyi 10 Film Fragmanı!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir