2022’nin merakla beklenen 20 dizisi

2021 yılında hayatımıza bir kez daha hakim olan belirsizlik, herhangi bir konu hakkında öngörü yapmamızı da imkansız hale getirdi. “Atlanta”, “Ozark”, ve “Barry” gibi yeni sezonlarını merakla beklediğimiz birçok yapım, pandemi nedeniyle ekranlardaki yerini alamadı.

2022 yılında bakış açımızı değiştirerek, yeni sezonlar yerine, ilk kez yayınlanacak dizilere odaklanıyoruz. Yayın tarihlerinin ertelenmemesini umarak, 2022’nin merakla beklenen dizilerine hep birlikte göz atalım…

İşte 2022’in merakla beklenen 20 dizisi

1. Bel-Air 

2019’da Will Smith hayranı Morgan Cooper’ın yazıp yönettiği 1990’lar durum komedisi temalı kısa film insanların beğenisini topladı. Smith’in de dikkatini çeken ve “Parlak bir fikir” diye adlandırdığı bu film, insanlar tarafından dramatik ve ilginç bulundu.

Ağustos 2020’de ise, yapımcılığını Cooper ve Smith’in üstlendiği, Cooper’ın kısa filmini konu alan bir dizinin hayata geçirileceği duyuruldu. Netflix, Peacock ve HBO Max’in talep ettiği dizi, nihayetinde NBC’ye ait Peacock platformunda kendine yer buldu. Peacock, izleyicilerine “doğuştan gelen çatışmaların, duyguların ve önyargıların” özüne inecekleri bir durum komedisinin sözünü veriyor. – Jabari Banks, Adrian Holmes, Cassandra Freeman gibi pek çok oyuncunun kadrosunda yer aldığı dizi, 13 Şubat 2022’de Super Bowl’dan hemen sonra yayınlanacak.

 

2. Dark Winds

Tony Hillerman’ın kitap serisine dayanan “Dark Winds” 1970’lerde işlenen cinayetlerin iki polis memuru tarafından soruşturulmasını konu alıyor. “Doctor Sleep” ve “Fargo” filmlerindeki oyunculuğu ile beğeni toplayan Zahn McClarnon başrolde yer alıyor. “Game of Thrones”un yazarı George R.R. Martin’in yapımcılığını üstlendiği “Dark Winds”, size hem kitabı okumanız hem de diziyi izlemeniz için bir sebep daha veriyor.

 

3. The Dropout

Elizabeth Holmes, Theranos şirketi ile başarıyı yakalayamasa da kendine farklı içerik alanlarında yer bulduğu su götürmez bir gerçek. Liz Meriwether’ın seslendirdiği podcast serisi baz alınarak çekilecek dizi ise bunun en son örneği. Dizi, Amanda Seyfried’ın canlandıracağı Holmes karakterinin, Silikon Vadisi’nde başlayan milyonerlikten, dolandırıcılık iddialarıyla mahkemede son bulan yolculuğunu konu alacak. Dizi ‘’Hulu’’ platformundan izlenebilecek.

 

4. How We Roll

“How We Roll”, Mark Gross tarafından yaratılmış bir durum komedisi. Hikaye, Tom Smallwood’un yeni yıldan iki gün önce işten çıkarılması ile hayatının tutkusu olan “bowling” oynamaya geri dönüşünü konu alıyor. CBS’de yayınlanacak dizi, Pete Holmes’un esprileri, cazibesi ve güzel enerjisi nedeniyle şimdiden izleyicileri heyecanlandırıyor.

 

5. Halo

Bungie tarafından yaratılan “Halo” devasa bir yapım. Onu adlandırmak için kullanılan “Haloverse” yani “Halo evreni”  yakıştırmasına da şaşırmamak gerek.Her şey, 20 yıl önce, Xbox oyun konsolunun ilk sürümü için piyasaya sürülen bir video oyunu ile başladı. “Halo” evreni asıl odağını bir grup askerden biri olan Chief John-117 ve onun yapay zekaya sahip arkadaşı Cortana’nın deneyimleri üzerine kurmuş. Hakkında yapılmış tüm ön filmler, devam filmleri, yan ürünler, romanlar, çizgi romanlar, kitaplar, animasyon dizi versiyonları, bu evrenin büyüklüğü hakkında bir fikir veriyor. Başrollerinde Pablo Schreiber ve Jen Taylor’ın rol alacakları dizi, oyun versiyonunda olduğu gibi, insanlık ve uzaylıların çatışmalarını konu alacak.

 

6. Krapopolis

“Krapopolis”, Dan Harmon’ın yarattığı bir animasyon komedisi. Antik Yunan döneminde geçen dizi, insanların, tanrıların ve canavarların dünyadaki ilk şehrini birbirlerini öldürmeden yönetme çabasını anlatıyor. Dizinin seslendirmesinde, Emmy ödüllü Hannah Waddingham ve Richard Ayoade gibi oyuncular yer alıyor.

 

7. Lord of the Rings

J.R.R. Tolkien’ın üçleme kitabını temel alan Peter Jackson’ın ilk uyarlamasının üzerinden 20 yıl geçti. Görünen o ki Amazon, İngiliz yazarın şaheserine kendi imzasını atmak istiyor. Dizi, Jackson’ın filmlerinden bağımsız olarak, Orta Dünya’nın binlerce yıl öncesini konu alacak. Morfydd Clark, ölümsüz Galadriel’ı, yani filmler ile bağlantı kuracak rolü canlandıracak. Amazon Prime Video, prodüksiyonun büyüklüğünü anlatmak için projeye “Game of Thrones”, hatta “Lord of the Rings” filmlerinden çok daha fazla bir bütçe ayırıldığını vurguluyor.

 

8. Love and Death

David E. Kelley ve yönetmen Lesli Linka Glatter 80’lerde geçen gerçek bir suç hikayesini ele alıyor. 30 yaşında bir anne ve eş olan Candy Montgomery’nin 13 Şubat 1980’de ansızın en yakın arkadaşını öldürmesi ile başlıyor hikaye.

 

9. The Man Who Fell to Earth

Alex Kurtzman ve Jenny Lumet’nin geliştirdiği bu dizi, Walter Tevis’in fantastik romanının ilk seri uyarlaması olacak. Romanın film versiyonu 1976’da çekilmiş, başrolünde efsanevi müzisyen David Bowie yer almıştı. Romanın yeniden ele alınışı ile ilgili pek fazla bilgi olmasa da, karakter isimlerinin değiştiği biliniyor. Tevis’in kitabında ele aldığı temalar çok sayıda ve yorumlanmaya açık olduğundan, ihtimaller açısından zengin bir yapım olacağı bir gerçek. Dizide Naomie Harris, Clarke Peters, Jimmi Simpson ve Rob Delaney gibi isimler yer alacak.

 

10. Masters of the Air

Tom Hanks, Gary Goetzman, ve Steven Spielberg gibi önemli isimlerin yapımcılığını üstlendiği bu dizi, “İkinci Dünya Savaşı” üçlemesinin üçüncü kısmı. “Band of Brothers” ve “The Pacific”ten sonra gelen bu dizi, Apple TV tarafından büyük bir bütçe ayırılarak hayata geçirilecek. Cary Joji Fukunaga, Dee Rees, Anna Boden ve Ryan Fleck gibi önemli isimler dizinin yönetmenliğini yapacak. Başrollerde ise Austin Butler, Callum Turner ve Bel Powley yer alacak.

 

11. Moon Knight

Disney, başarılı işlere imza atmaya ve muhteşem yetenekleri başrollerde oynatmaya devam ediyor. Oscar Isaac, Disney’in yeni dizisi “Moon Knight” için Star Wars evreninden Marvel evrenine geçiş yapıyor. Isaac, dizide Marc Spector adında çoklu kişilik bozukluğu olan eski bir deniz subayını canlandırıyor. Ay Tanrısı Khonhu’nun doğaüstü güçler verdiği bu adamın hikayesini de 2022 yılında izliyor olacağız

 

12. Night Court

1984-1992 yılları arasında yayınlanan uzun soluklu dizinin, bu yenilenmiş versiyonu NBC tarafından hayata geçirilecek. Dizi, eski versiyonu ile aynı olarak, Manhattan Belediye Mahkemesi’nin gece vardiyasında yaşananları ekranlara taşıyacak. Night Court, ciddi konuların işlendiği bir durum komedisi olarak izleyicilerle buluşacak.

 

13. Obi-Wan Kenobi

Ewan McGregor’un canlandırdığı Jedi Usta karakterinin, eski öğrencisi Sith Lordu ile yüzleşmesini göreceğimiz dizide Hayden Christensen ikonik savaş zırhı ile yerini alacak. Dizideki zamana göre, Obi-Wan’ın öğrencisini lava gölüne göndermesinin üzerinden 10 yıl geçmiş ve 10 yıl boyunca ıssız bir gezegen olan Tatooine’de Vader’ın oğlu Luke Skywalker’a göz kulak olmaktadır. 6 bölüm olarak yayınlanack dizinin yönetmenliğini ise Deborah Chow üstlenecek.

 

14. The Old Man

Akademi ödüllü oyuncu Jeff Bridges, 60 yıllık oyunculuk kariyeri süresince belirli sayıda dizi projesinde rol aldı. Bridges’in yer alacağı sayılı dizilerden biri olacak olan “The Old Man” izleyicileriyle 2022’de FX’de buluşacak.

 

15. Pachinko

Min Jin Lee’nin aynı isimli romanından uyarlanan “Pachinko” Japonya’ya göçen Koreli bir ailenin nesiller boyu izini sürüyor. Dizide Youn Yuh-jung, Lee Min-ho, Jin Ha ve Kaho Minami gibi isimler yer alıyor. Apple TV tarafından hayata geçirilen dizi, yapım şirketinin ilk büyük uluslararası projesi olma önemini taşıyor

 

16. Pam and Tommy

‘’Baywatch’’ oyuncuları Pamela Anderson ve Tommy Lee’yi canlandıran Lily James ve Sebastian Stain, 2021 yılında sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Craig Gillespie tarafından yönetilen dizi, Pamela ve Tommy çiftinin skandallarla dolu evliliklerini konu alıyor. Dizi, Pamela ve Tommy çiftine eğlenceli, ama aynı zamanda keskin bir bakış açısıyla yaklaşıyor.

17. The Peripheral

Williom Gibson’ın aynı isimli romanından uyarlanan “The Peripheral”, pek çok farklı zamanda geçen bir bilim-kurgu dizisi. Chloe Grace Moretz’in, Jack Reynor’in ve Gary Carr’in başrollerinde yer alacağı dizi, Amazon Prime Video’da izleyici ile buluşacak.

 

18. Roar

Netflix’in sevilen yapımlarından “Glow”un yaratıcıları Liz Flahive ve Carly Mensch, “Roar” adındaki yeni dizileri için Apple TV ile anlaştı. İlk sezonda Nicole Kidman, Cynthia Erivo ve Merritt Wever gibi önemli oyuncular dizide yer alacak. 30 dakika sürecek bölümlerin her birini farklı bir kadının bakış açısından izleyeceğiz.

 

19. 61st Street

Son yıllarda izlenen ve beğenileri toplayan “Philly D.A” ve “When They See Us” gibi yapımlar, emniyet sistemindeki çöküş hikayelerinin de en az “gerçek suç” kadar ilgi çektiğinin göstergesiydi.  Peter Moffat’ın yapımcılığını üstlendiği “61st Street”de, Moses Johnson isimli liseli bir atletin Chicago polisi tarafından takibi ele alınıyor. Dizi, içeriğinde sosyal eleştiri dahil pek çok bakış açısı sunuyor.

 

20. The Thing About Pam

 

2011’de gerçekleşen ve Betsy Faria cinayetini konu alan, “Dateline”  podcast’i, “The Thing About Pam” adıyla dizi olarak hayata geçirilecek. Gerçek bir hikayeye dayanan dizinin başrollerinde Renée Zellweger, Josh Duhamel, Judy Greer gibi isimler yer alacak. Dizi 8 Mart 2022’de izleyicilerle buluşacak.

Kaynak: Indiewire

Bu haberleri de beğenebilirsiniz

The Peasants filmi hakkında bilinmeyenler!

‘Dune: Part Two’nun en iyi 10 karakteri!

2024’e damga vuracak filmler yolda!

2023’ün En İyi 10 Film Fragmanı!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir