2023’ün En İyi 10 Film Fragmanı!

Sinemaya gitmenin eskisi gibi olmadığı ve gişe rekorları kıran filmlerin üç saat sürdüğü bir dünyada… harika bir fragman, izleyicileri açılış haftasında bir filme gitmeden önce motive ediyor… Ama en iyi fragmanlar bundan çok daha fazlasıdır: Kendi başlarına kısa biçimli sanat eserleri gibi dururlar.

Pazarlama uzmanlarının dikkatinizi çekmek ve sunumlarını yapmak için sadece iki buçuk dakikaları olduğunu unutmayın. Beceriksiz bir fragman filmi yanlış tanıtarak ve bilet alacakları hayal kırıklığına uğratarak film deneyimini mahvedebilir.

Bugünlerde, merakla beklenen fragmanlar 24 saat içerisinde milyonlar tarafından izlenebiliyor. Bu ayın başında “Grand Theft Auto 6” oyunun tanıtımı Youtube’da bir rekora imza attı.

Devam filmlerinin, prequel’lerin ve reboot’ların işi nispeten kolay – onların görevi hayranları filmin önceden var olan heyecanlarını yerine getireceğine ikna etmek. Buna karşılık, izleyicileri orijinal bir filmle tanıştırmak son derece zor.

Variety‘nin film eleştirmeni Peter Debruge, 2023 yılının en iyi fragmanlarını seçti….

10. They Cloned Tyrone – “Freaky”

They Cloned Tyrone, yaşanan bir dizi ürkütücü olayın ardından, bir hükümet komplosunun izini sürmek zorunda kalan, normalde bir araya gelmesi pek de mümkün olmayan üç adamın yaşadıklarını konu ediyor.

9. Air – “Flight”

Film, bir Nike çalışanının çaylak basketbol oyuncusu Michael Jordan ile bir iş anlaşması yapmaya çalıştığı bir basketbol ayakkabısı olan Air Jordan’ın kökeni hakkında gerçek olaylara dayanıyor.

8. The Creator

Gareth Edwards’ın yazıp yönettiği film, Amerika’da meydana gelen nükleer bir patlama sonrasında Amerika’nın yapay zekâya savaş açmasını ve Asya’da konuşlanan yapay zekâ direnişinin, sınır ötesi operasyon yapmak suretiyle kökünü kazımaya çalışmasını gösteriyor.

7. Oppenheimer – “Secrets”

Christopher Nolan imzalı film, atom bombasının icadı ve geliştirilme sürecini fizikçi J. Robert Oppenheimer’ın gözünden anlatıyor.


6. Boogeyman

Stephen King’in 1973’te Cavalier dergisinde yayınlanan bir öyküsünden uyarlanan yapım bir psikiyatrın, doğa üstü bir canlının musallat olduğu bir hastayla ilgilendikten sonra yaşadığı korkunç olayları konu alıyor. 


5. Cocaine Bear – “Higher”

1985 yılında bir uyuşturucu kuryesinin uçağının düştüğü, kokainin kaybolduğu ve kokaini bir kara ayının yediği gerçek hikâyeden ilham alan çılgın gerilim filmi, polis, suçlu, turist ve gençten oluşan tuhaf bir grup, 230 kiloluk bir uç yırtıcının kendisini sersemletecek miktarda yediği kokainin verdiği güçle daha fazla saldırı ve kan için katliam yaptığı Georgia ormanına yaklaşmalarını konu alıyor.

4. Saltburn

Saltburn, ayrıcalıkların ve arzunun öyküsünü konu ediyor. 

3. Barbie – “Dawn” 

Greta Gerwig’in yönetmenliğini üstlendiği film, Barbieland’de yaşayan farklı farklı Barbie ve Ken’lerin dünyasından gerçek dünyaya uzanıyor.

2. Beau Is Afraid – “Beyond” 

Hereditary ve Midsommar ile korku-gerilim türüne taze kan getiren Ari Aster’ın her zamanki gibi senaryosunu yazıp yönettiği Korkuyorum, annesine ulaşmaya çalışan paranoyak bir adamın macerasını anlatıyor. 

1. Killers of the Flower Moon – “Money”

Gerçek bir hikâyeye dayanan ve Ernest Burkhart (Leonardo DiCaprio) ile Mollie Kyle’ın (Lily Gladstone) imkânsız romantizmi çerçevesinde anlatılan film, gerçek aşkın tarifsiz ihanetle kesiştiği destansı bir “western” suç destanı. Robert De Niro ve Jesse Plemons’ın da rol aldığı filmin yönetmenliğini, Scorsese üstleniyor. 

Bu haberleri de beğenebilirsiniz

La Hayde Maske filminin fragmanı yayınlandı!

Deadpool & Wolverine’den yeni fragman!

Andy Weir’in yeni bilim kurgu filminde Ryan Gosling başrolde!

Wim Wenders ve Koji Yakusho ilk kez İstanbul’a geliyor!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir