25. Adana Film Festivali’ne Cannes Desteği!

25. Adana Film Festivali’ne Cannes desteği! Bu yıl 22-30 Eylül 2018 tarihinde 25. kez düzenlenecek olan Uluslararası Adana Film Festivali, dünyanın en prestijli film festivallerinden olan Cannes Film Festivali ile ortaklık gerçekleştirecek.

Ortaklık,  Cannes Film Festivali’nin 57. yılını dolduran Semaine de la Critique yani Türkçe ismi ile Uluslararası Eleştirmenler Haftası bölümü ile genç sanatseverleri Cannes Film Festivali’nin temsilcileriyle buluşturacak.

 

Fransız eleştirmenlerin açılışını yaptığı bölüm, bugüne kadar çok sayıda yerli ve yabancı yönetmenin adını duyurmasına vesile olmuştur. Tevfik Başer  (40 Metre Kare Almanya), Şahin Kaygun (Dolunay), Canan Gerede (Robert’ın Filmi), Serdar Akar (Gemide) adını Uluslararası Eleştirmenler Bölümü’nde duyuran yerli yönetmenlerden sadece birkaçıdır.

Festival programında Charles Tesson‘un direktörlüğündeki Uluslararası Eleştirmenler Haftası’nın kısa film seçici kurulu üyelerinden Léo Soesanto ve Marie-Pauline Mollaret, Türk kısa filmcilerle buluşacakları bir panele konuşmacı olarak katılacaklar. Ayrıca Mollaret, işbirliği kapsamında ‘Uluslararası Kısa Film’ jürisinin üyesi olarak da görev alacak.

Yarışma için son başvuru tarihi 27 Temmuz 2018 olarak belirlenmiştir.

 

Bu haberleri de beğenebilirsiniz

Yorgos Lanthimos imzalı Kinds Of Kindness filminden fragman!

“YURT”, Türkiye’de ilk kez İstanbul Film Festivali’nde!

Julia Roberts, Luca Guadagnino imzalı ‘After the Hunt’ filminde rol alacak!

Timothée Chalamet, Warner Bros. ile uzun süreli anlaşma imzaladı!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir