70’lerin TV dizisi Baretta’ın yıldız ismi Robert Blake hayatını kaybetti!

70’lerin TV dizisi Baretta’ın yıldız ismi Robert Blake hayatını kaybetti! Robert 89 yaşındaydı. Emmy ödüllü aktör 1970’lerin TV dizisi Baretta’deki rolüyle biliniyordu. Blake, cinayete kurban giden karısını öldürmekle suçlanmıştı.

Aktörün Los Angeles’taki evinde geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybettiği açıklandı.  Aktörün ünlü rollerinden biri de 1967  yapımı Truman Capote’un romanından uyarlanan “In Cold Blood”daki karakteriydi. Blake filmde Scott Wilson ile birlikte iki genç katili canlandırmıştı.

Baretta dizisi 1975-78 yılları arasında devam etmiş, dizideki rolü ona Emmy ödülü kazandırmıştı. 1939 yapımı “Bridal Suite” ile ilk kez bir sinema filminde rol alan Blake, MGM’in  “Our Gang” ve  “Joy Scouts” gibi kısa filmlerinde de rol aldı. Kariyeri boyunca 40’ın üzerinde kısa filmde rol alan Blake, “I Love You Again”, “Mokey” ve John Huston’un “The Treasure of the Sierra Madre” filminde rol aldı. Blake’in en son rol aldığı yapımlar “Money Train” (1995) ve David Lynch imzalı “Lost Highway” (1997) oldu.

Kaynak: Variety

Bu haberleri de beğenebilirsiniz

Sony Pictures, Tarot filminin oyuncularından Avantika Vandanapu için fal baktırmış!

John Malkovich, “The Fantastic Four” kadrosunda!

Sadri Alışık Onur Ödülü Şener Şen ve Göksel Kortay’a verilecek!

Twisters filminin yeni fragmanı yayınlandı!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir