74. Cannes Film Festivali’nde Onursal Altın Palmiye Ödülü Jodie Foster’a Verilecek!

Cannes Film Festivali’nde Onursal Altın Palmiye Ödülü Jodie Foster’a Verilecek! Çifte Oscar’lı oyuncu, bu yıl 74. kez düzenlenecek Cannes Film Festivali’nde Onursal Altın Palmiye Ödülü alacak. Ödül, festivalin açılış günü olan 6 Temmuz’da Foster’a takdim edilecek.

Foster, Jeanne Moreau, Jane Fonda ve Agnès Varda’nın ardından bu ödülü alan isim olacak. Festival yönetimi tarafından yapılan açıklamalarda, ödülün Foster’ın parlak sanatsal yolculuğuna ithafen verildiği ifade edildi. Açıklamada Foster, “zamanımızın bazı önemli konularına mütevazı ama güçlü bir bağlılığı olan eşsiz bir kişilik” olarak tanımlandı.

Foster, henüz 13 yaşındayken, Martin Scorsese imzalı Taxi Driver filmindeki rolü nedeniyle Cannes’da yer almıştı. Film, festivalde en iyi film dalında Palme d’Or ödülünü aldı. Foster, “Cannes Film Festivali benim hayatımı tamamen değiştirdi. Hayalim, filmlerimin daima festivalde gösterilmesiydi. Yeni nesillere tecrübelerimi ve maceralarımı aktarma fırsatı yakalayacağım için çok gururluyum” ifadelerine yer verdi.

Cannes Film Festivali, 6-17 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Kaynak: Hollywood Reporter

Bu haberleri de beğenebilirsiniz

La Hayde Maske filminin fragmanı yayınlandı!

Deadpool & Wolverine’den yeni fragman!

Andy Weir’in yeni bilim kurgu filminde Ryan Gosling başrolde!

Wim Wenders ve Koji Yakusho ilk kez İstanbul’a geliyor!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir