33. Altın Koza’da Ödüller Sahiplerini Buldu
33. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali, ödül töreniyle sona erdi. Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda gecenin büyük ödülü, Ali Vatansever’in yönettiği Bir Arada Yalnız filmine verildi. Vatansever aynı zamanda En İyi Yönetmen ödülünün de sahibi oldu.
26 Eylül-4 Ekim 2026 tarihleri arasında düzenlenen festivalin kapanış töreni, Çukurova Üniversitesi Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Jülide Ateş ve Volkan Severcan’ın sunduğu gecede, Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması başta olmak üzere farklı kategorilerde ödüller sahiplerini buldu.

En İyi Film ve Yönetmen Ödülleri “Bir Arada Yalnız”a
Ali Vatansever imzalı Bir Arada Yalnız, festivalin en önemli ödülü olan En İyi Film Ödülünü kazanırken, Vatansever de En İyi Yönetmen seçildi.
Yılmaz Güney Ödülü, Banu Sıvacı’nın yönettiği Günyüzü filmine verildi. Kadir Beycioğlu Jüri Özel Ödülü ise Miraç Atabey’in Moda Evlilik filmine gitti. Festivalin Adana İzleyici Ödülünün sahibi ise Tunç Şahin imzalı Canavar oldu.
Oyunculuk Ödüllerinin Sahipleri Belli Oldu
Festivalde En İyi Kadın Oyuncu Ödülü, Mutter: Bir Annenin Hatıra Defteri filmindeki performansıyla Hazar Ergüçlüye verildi. En İyi Erkek Oyuncu Ödülü ise Bir Arada Yalnız filmindeki rolüyle Fatih Alın oldu.
Yardımcı oyunculuk kategorilerinde ise Günyüzü ile Asena Hotamış En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu, Süleyman Kadim Kabaali ise En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödülünü kazandı.

“Mutter: Bir Annenin Hatıra Defteri” Teknik Ödüllerde Öne Çıktı
Mutter: Bir Annenin Hatıra Defteri, oyunculuk ödülünün yanı sıra teknik kategorilerde de dikkat çekti.
Filmin En İyi Görüntü Yönetmeni Ödülü Özkan Karaköse’ye, Ayhan Ergürsel En İyi Kurgu Ödülü Mesut Ulutaş’a verildi. En İyi Sanat Yönetmeni Ödülü ise Saye Özçelik, Gülseren Cizdan ve ekip arkadaşlarının oldu.
Belgesel ve Kısa Film Ödülleri
Ulusal Belgesel Film Yarışması’nda En İyi Belgesel Ödülü, Aylin Kuryel’in Stella ile 8 Mart filmine verildi. Sezen Kayhan imzalı Mor Menekşeli Kadınlar ise Jüri Özel Ödülü’ne layık görüldü.
Ulusal Kısa Film Yarışması’nın kazananı ise Halil Tanışan’ın yönettiği Otel oldu. Jüri Özel Ödülü, Dalya Keleş’in Yerçekimi filmine verildi.
33. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali, böylece Türk sinemasının yeni yapımlarını ve sinema emekçilerini bir araya getiren etkinliklerle tamamlanırken, Bir Arada Yalnız gecenin en çok ödül alan yapımlarından biri olarak öne çıktı.