Aamir Khan hakkında bilmedikleriniz

Renkleri, yemekleri, dansları, müzikleri ve sinema sektörüyle insanı içine çeken büyülü bir dünya olan Hindistan’ın ‘bay mükemmeliyetçisi’ olarak bilinen ve ismini tüm dünyaya duyuran Aamir Khan’ı biraz daha yakından tanımaya ne dersiniz? Aamir Khan hakkında bilmedikleriniz…

Çoğumuzun 3 Idiots adlı filmiyle tanıdığı ünlü aktör 14 Mart 1965 Mumbai doğumlu. Aslense Afgan.. soyuysa Hint özgürlük savaşçısı Abul Kalam Azad ailesinden geliyor.

 

Khan’ın sinemaya bulaşması tesadüf değil aslında… Çocukken evlerinde yapılan ve sektörü bir araya getiren sinema sohbetlerini yapımcı babasının dizinin dibinde dinleyerek büyüyen Khan bir yıldıza dönüştü.

 

İlk oyunculuk deneyimini 8 yaşındayken, 1973 yapımı drama filmi olan “Yaadon Ki Baaraat” Filminde küçük bir rolde yaşayan Khan Bollywood’un en önemli ve en çok kazanan oyuncusu…

Khan ilk ciddi rolünü 1984 yapımı “Holi” filminde kaptı. İlk başrolü ise 88 yapımı Qayamat Se Qayamat Tak filmi oldu.

Raakh filmiyle ilk ‘National Film Award (Jüri Özel Ödülü)’nü kucakladı.

1997 yapımı Ghulam filminde ekranlarda göründü ve bu filmde oyunculuğu kadar sesininde de iyi olduğunu, filmdeki bir şarkıyı seslendirerek kanıtladı.

 

2007 yapımı Taare Zameen Par filminde ilk yönetmenlik deneyimini yaşadı. Filmde bir öğretmeni canlandıran Khan’ın hem oyunculuğu hem yönetmenliği geçer not aldı.

 

2008 yılında çevirdiği Ghajini filmi büyük bir ticari başarı elde etti ve yılın en iyi filmi oldu. Filmfare En İyi Erkek Oyuncu Ödülüne 5. kere aday oldu, ancak ödülü alamadı.

 

Sürekli heykelciklere layık görülen Aamir Khan ödül törenlerine maalesef katılmıyor. Çünkü ödüllerin hak edilen kişilere dağıtılmadığı fikrinde. Hatta İngiltere’deki Madam Tussauds Balmumu Müzesi tarafından balmumu heykelinin yapılması teklifini geri çevirdi. “Bu, benim için önemli bir şey değil. İnsanlar isterlerse benim filmlerimi izlerler zaten.” diyor.

 

Sıkı bir Roger Federer hayranı olan Khan, öğrencilik günlerinde teniste okulunu eyalet düzeyindeki şampiyonalarda temsil etti. Teniste ulusal bir şampiyonayı kazanan yetenekli aktörün masa oyunlarına karşı da bir ilgisi var, hatta takıntı derecesinde seviyor.

Sigara ve alkolden ölümüne nefret eden oyuncu rolü gereği içmesi gerektiğinde karşı çıkmıyor.
Aktör Hollywood filmlerinden Star Wars hayranı. Alfred Hitchcock filmlerine de bayılıyor. Oyunculardan ise sonunda oscarına kavuşan Leonardo DiCaprio ile sinemadan emekli olan 3 oscarlı Daniel Day-Lewis’i beğeniyor.

Bolywood’un en çok kazanan oyuncusu olan Aamir Khan, 2012 yılında bir Talk Show programında konuk oyuncu olarak TV ekranlarında görünmesi için aldığı ücret o döneme kadar Hindistan’da bir konuk oyuncuya ödenen en yüksek ücret oldu.

Khan, 2013 yılında TIME dergisi tarafından dünyanın en etkili 100 insanı arasında gösterildi.

Bu haberleri de beğenebilirsiniz

The Peasants filmi hakkında bilinmeyenler!

‘Dune: Part Two’nun en iyi 10 karakteri!

2024’e damga vuracak filmler yolda!

2023’ün En İyi 10 Film Fragmanı!

1 thought on “Aamir Khan hakkında bilmedikleriniz”

  1. Gece 01,24 Aamir khanla tanışmam çok yeni iki hafta evveline kadar bi haberdim .Yeni nasip oldu çokda iyi oldu.38 yaşındayım filme hiç düşkünlüğün yok ama ne hikmetse Aamirin 1 haftadır filmlerini izliyorum.Sebebi ruhuma fazlasıyla dokunması vicdanlara seslenmesi enerjisi yakıßikliliği karizması herşeyiyle tesir edici iyiki tanıdım.Acayip bişey onu takibe devam ????Aamir seni takipteyim kendini kolla ben Reyoş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir