Altın Koza Film Festivali’nde Emek Ödülleri Verildi!

Altın Koza Film Festivali’nde Emek Ödülleri Verildi!  30. kez sinemaseverlerle buluşan Adana Uluslararası Altın Koza Film Festivali’nin açılış gecesinde Orhan Kemal Emek Ödülleri sahiplerine takdim edildi. Emek Ödülleri, Türk Sineması’na sesiyle büyük emeği veren, Yeşilçam’ın şarkılarının unutulmaz sesi Belkıs Özener ve “Genç Sinema” hareketinin kurucularından senarist, yazar ve yönetmen Ahmet Soner’e verildi.
 

Belkıs Özener’e ödülünü oyuncu Binnur Kaya takdim etti. Özener ödülünü alırken, “Çok bekledim. 40 sene sustum. Bu ses benim, demedim. Adım yazılmadı. Benim sesimi biliyordunuz ama beni tanımıyordunuz. Şimdi karşınızdayım. Sizleri çok seviyorum. İşte emek bu. Bu ödülün Cumhuriyetimizin 100. yılına rastlaması da ayrı bir güzellik” dedi.

Ahmet Soner’e ödülünü ise Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ile birlikte Orhan Kemal’in oğlu Işık Öğütçü takdim etti. Soner ödülünü alırken; “Orhan Kemal çok üretken ve çok çilekeş bir yazardı. Onun adına bu ödülü alıyor olmaktan çok mutluyum. Işıklar içinde yat Orhan Kemal” dedi.

 

 

Bu haberleri de beğenebilirsiniz

Ünlü oyuncu Chris Pratt, Garfield’e nasıl hazırlandığını anlattı!

 ‘Giant’ın setinden Pierce Brosnan’lı ilk görsel!

Sydney Sweeney başrollü ‘Barbarella’ filminin yönetmeni belli oldu!

Tiyatro ve sinemanın usta isimlerinden Ayten Gökçer hayatını kaybetti!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir