Altın Küre Ödülleri’ne yeni kategoriler eklendi!

Amerika’nın en prestijli ödüllerinden biri olan  Altın Küre Ödülleri’ne yeni kategoriler eklendi!  Bu yıl 81. kez düzenlenecek olan Altın Küre Ödülleri’nde film kategorisinde En iyi Gişe Başarısı ödülü(Cinematic and Box Office Achievement in Motion Picture); Televizyona kategorisinde ise En İyi Stand-Up Komedyen ödülü (Best Stand-Up Comedian on Television) verilecek. 

En iyi Gişe Başarısı ödülü (Cinematic and Box Office Achievement in Motion Picture), filmin gişe başarısına göre verilecek ve adaylar arasında en çok hasılat elde eden yapımlar yer alacak. En İyi Stand-Up Komedyen ödülü (Best Stand-Up Comedian on Television) kategorisinde ise bu dalda 6 aday olacak ve stand-up gösterileri ilk kez ABD’de gösterilmiş  olmalı. Gösteri, televizyon dizisi veya kısa dizi olarak nitelendirilmemeli ve en az 30 dakika uzunluğunda olmalı.

Bu yıl 81’incisi kez verilecek olan Altın Küre Ödülleri, 7 Şubat 2024’te düzenlenecek törenle sahiplerini bulacak. 

Geçtiğimiz yıl, Game of Thrones evreninde geçen devam dizisi House of Dragon’ın En İyi Drama dizisi ödülünü, Abbott Elementary En İyi Komedi/Müzikal dizisi ödülünün sahibi olmuştu. Efsanevi yönetmen Steven Spielberg’in imzasını taşıyan Fabelmanlar Drama dalında En İyi Film seçilirken Colin Farrell’a En İyi Erkek Oyuncu ödülü kazandıran The Banshees of Inisherin filmi Komedi/Müzikal dalında En İyi film seçilmişti. 

Bu haberleri de beğenebilirsiniz

Meryl Streep Cannes Film Festivali’nde ödül alacak!

Rosamund Pike, ‘Now You See Me 3’ kadrosunda!

Ödüllü belgeseller Kundura Sinema’ya geliyor

Kristen Stewart ve Oscar Isaac, gerilim filmi için bir araya geliyor!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir