‘Altın Portakal Film Festivali’nin Jüri Başkanı Belli Oldu!

‘Altın Portakal Film Festivali’nin jüri başkanı belli oldu! Bu yıl 59. kez düzenlenecek olan Altın Portakal Film Festivali’nin jüri başkanı Yeşim Ustaoğlu oldu. 

1-8 Ekim 2022 tarihleri arasında düzenlenecek 59. Antalya Altın Portakal Film Festivali Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’na yönetmen, senarist ve yapımcı Yeşim Ustaoğlu başkanlık edecek. 

1984 yılında çektiği ilk kısa filmi ‘Bir Anı Yakalamak’tan son filmi ‘Tereddüt’e kadar geçen süreçte ulusal ve uluslararası alanda bir çok ödül alan ve birbirinden başarılı filmlere imza atan yönetmen Yeşim Ustaoğlu’nun başkan olduğu ‘Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’ bölümünün ödülleri 14 dalda sahiplerini bulacak. 

‘Ulusal Uzun Metraj’, ‘Ulusal Belgesel’ ve ‘Ulusal Kısa Metraj Film Yarışmaları’na,  59. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nden önce Türkiye’de halka açık ticari veya özel gösterimi yapılmamış, yurt içinde bir festivale katılmamış Türkiye yapımı filmler katılabilecek. Festivalin websitesi üzerinden yapılacak başvurular 4 Ağustos 2022, Perşembe günü, saat 18.00’de sona erecek.

 

Bu haberleri de beğenebilirsiniz

La Hayde Maske filminin fragmanı yayınlandı!

Deadpool & Wolverine’den yeni fragman!

Andy Weir’in yeni bilim kurgu filminde Ryan Gosling başrolde!

Wim Wenders ve Koji Yakusho ilk kez İstanbul’a geliyor!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir