Amazon’dan 17 Yeni Orijinal Dizi!

Amazon’dan 17 Yeni Orijinal Dizi! Variety’nin haberine göre, uluslararası içeriğini artırmayı hedefleyen Amazon Prime Video, İngiltere, Almanya, İtalya, İspanya, Hindistan, Japonya ve Meksika’dan 17 yeni original dizinin üretimine yeşil ışık yaktı. Bunlar arasında; Naomi Alderman’ın çok satan bilim-kurgu romanını temel alan bir İngiliz çağdaş gerilim serisi ‘The Power’; 2015 yılında FIFA’da yaşanan yolsuzluk skandalından ilham alınarak yazılan Meksika yapımı suç dizisi ‘El Presidente’; 1978 yılında yayınlanan tartışmalı otobiyografik roman ‘We Children of Bahnhof Zoo’yu merkezine alan aynı adlı Alman serisi; Himalayalar’da geçen ‘The Last Hour’ isimli Hint yapımı bir doğaüstü suç ve gerilim dizisi; Vice Media Japan tarafından üretilen ve Vice ile Amazon Prime Video arasındaki ilk iş birliğini işaret eden henüz ismi belirlenmemiş sosyal içerikli bir dizi de yer alıyor.

Amazon Studios’un başkanı Jennifer Salke; “Biliyoruz ki, dünyanın her yerinde Prime Video izleyen müşterilerimiz, kendi ülkelerinde çekilen original içerikleri izlemek ve kendi kültür farklılıkları ile deneyimlerini yansıtabilecek karakterlerin dahil olduğu projelere yatırım yapmak istiyorlar, bu sebeple dünyanın heryerinden hikaye anlatıcıların seslerini duyurmak ve vizyonlarını hayata geçirmek için oldukça heyecanlı ve kararlıyız.” dedi.

Uluslararası orijinallerin başkanı James Farrell ise, Amazon’un dünya çapındaki izleyicisinin yerel yapımcılar tarafından üretilen yerel işlere susamış olduğunu belirtti. Farrell, otomotiv içerikli ‘The Grand Tour’; perde arkası futbol programı ‘All or Nothing: Manchester City’ ve Alman yapımı ‘You Are Wanted’ gibi serilere büyük izleyici reaksiyonu aldıklarının altını çizdi.

Naomi Alderman’ın ünlü ‘The Power’ romanı dizi oluyor!

Yeni projelerden biri, Alderman’ın kaleme aldığı  ‘The Power’ adlı romandan uyarlanan ve erkeklerin kadınlardan korktuğu bir dünyada geçen 10 bölümlük bir seri. Tim Bricknell tarafından üretilen ve çekimleri dünyanın bir çok yerinde gerçekleşecek olan dizinin yapımcı ve yönetmenleri ise; Alderman, Jane Featherstone (‘Broadchurch’), Naomi de Pear (‘The Bisexual’) ve Reed Morano (‘The Handmaid’s Tale’).

Oscar ödüllü yönetmen Pablo Larrain’in yapım şirketi Fabula ve Gaumont tarafından üretilen ve gelecek yıl çekimlerine başlanacak olan ‘El Presidente’ ise 150 milyon dolarlık bir rüşvet kazanında kilit isim olan bir dönem Şili’nin futbol federasyonu kulüp başkanından yola çıkarak FIFA’daki yolsuzluk skandalını araştıran gerçek bir suç dizisi.

Annette Hess tarafından kaleme alınan ‘We Children of Bahnhof Zoo’, 1970 yılı, Batı Berlin’de uyuşturucuyla tanışan Christiane F. ve arkadaşlarının hikayesini anlatıyor. Bu otobiyografik roman 1981 yapımı ‘Christane F.’ filmine de ilham vermişti. Constantin Television için Oliver Berben ve Sophie von Uslar tarafından üretilen yeni seri Philipp Kadelbach tarafından yönetilecek ve bu yılın ilerleyen dönemlerinde Almanya’da Prime Video’da yayınlanacak.

Hint yapımı ‘The Last Hour’ Himalayalar’daki bir istasyonda geçen doğaüstü bir gerilim dizisi.  Amit Kumar tarafından üretilen dizinin yapımcılığını ise Asif Kapadiya üstleniyor.

Amazon Prime Video ayrıca, Nicola Guaglianone ve Menotti tarafından yazılacak olan ilk İtalyan orijinal serisine de yeşil ışık yaktı. Henüz ismi belli olmayan seri 1980’lerin sonunda Milan’da geçicek. Çekimlerine bu yıl başlanacak olan seri, babasının sevgisini kazanmak için mafyaya üye olan utangaç ve özgüvensiz bir ergenin öyküsünü merkezine alıyor ve  Amazon Studios adına Lorenzo Mieli ve Mario Gianani tarafından üretiliyor.

Bu haberleri de beğenebilirsiniz

Fallout dizisi 2. sezon onayını aldı!

“Legally Blonde” dizisi geliyor!

Televizyon tarihinin en uzun soluklu dizisi Grey’s Anatomy, 21. sezon onayını aldı!

Sylvester Stallone başrollü “Tulsa King”in çekimleri başladı!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir