‘American Psycho’ Yıldızları Şimdi Nerede?

Christian Bale, Willem Dafoe ve Jared Leto‘nun başrolleri paylaştığı psikolojik gerilim filmi American Psycho’nun üzerinden 20 yıl geçti. Film bundan tam 20 yıl önce 14 Nisan 2000‘de vizyona girmişti.

Film, Patrick Bateman isimli Wall Street zengininin insanları sebepsiz yere öldürerek işlediği cinayetleri merkezine alıyordu. Willem Dafoe, Jared Leto, Josh Lucas, Samantha Mathis, Matt Ross, Bill Sage, Chloe Sevigny, Cara Seymour, Justin Theroux, Guinevere Turner ve Reese Witherspoon‘un kadrosunda yer aldığı filmin yönetmenliğini Mary Harron üstlenmişti. Film, Bret Easton Ellis‘in aynı isimli romanından uyarlanan yapım prömiyerini Sundance Film Festivali’nde yapmış ve globalde 34.3 milyon $ gişe hasılatı elde etmişti.

Filmin devamı olan American Psycho 2 ise Haziran 2002’de vizyona girmiş Mila Kunis ve William Shatner filmde başrolü paylaşmıştı.

Hollywood Reporter, filmin vizyona girişinin 20. yılında oyuncu kadrosunda yer alan isimlerin o günden bugüne neler yaptıklarını inceledi.

Patrick Bateman – Christian Bale


Filmde Bale, hikayenin kahramanı Wall Street zengini ve seri katil yönünü gizleyen Patrick Bateman karakterine hayat vermişti. Bale, American Psycho filminde rol aldıktan sonra The Machinist, The Prestige, 3:10 to Yuma, Terminator Salvation, Public Enemies, Hostiles ve Ford v Ferrari filminde rol aldı.

Bale, 2010 yapımı “The Fighter” filmindeki performansıyla en iyi yardımcı erkek oyuncu Oscar’ını ve Altın Küre ödülünü kazandı. American Hustle, The Big Short ve Vice isimli yapımlarla da Oscar adaylığı kazanan Bale, Batman Begins, The Dark Knight ve The Dark Knight Rises‘da Batman karakterine hayat verdi. Bale’i önümüzdeki dönem Taika Waititi‘nin Thor: Love and Thunder filminde izleyeceğiz.

Dedektif Donald Kimball – Willem Dafoe


Filmde Dafoe, Patrick’in ortadan kaybolan iş arkadaşı Paul Allen (Jared Leto)’ı araştıran New York Polis dedektifi rolünde karşımıza çıkmıştı.

American Psycho’nun ardından Dafoe, Sam Raimi‘nin Spider-Man üçlemesinde, The Life Aquatic With Steve Zissou, The Aviator, Antichrist, Out of the Furnace, Nymphomaniac Vol. 2, John Wick, The Grand Budapest Hotel, Murder on the Orient Express ve The Lighthouse isimli yapımlarda rol aldı. Finding Nemo, Finding Dory ve Fantastic Mr. Fox filmlerinin seslendirme kadrosunda yer alan ve 4 Oscar adaylığı bulunan aktör Platoon, Shadow of the Vampire ve The Florida Project filmlerindeki performansıyla en iyi yardımcı erkek oyuncu Oscar’ına At Eternity’s Gate filmindeki performansıyla ise en iyi erkek oyuncu Oscar’ına aday gösterilmişti. Aktörü önümüzdeki dönem The French Dispatch, Nightmare Alley ve The Card Counter filmlerinde izleyeceğiz.

Paul Allen – Jared Leto


Leto, filmde Patrick’in iş arkadaşı ve cinayete kurban giden Paul Allen karakterine hayat vermişti. Filmin ardından Leto, Requiem for a Dream, Panic Room, Chapter 27, Alexander, Suicide Squad ve Blade Runner 2049 isimli yapımlarda yer aldı. 2013 yapımı Dallas Buyers Club‘daki performansıyla Oscar, Altın Küre ve Eleştirmenler Birliği Ödülü alan Leto, 1998 yılında kurulan Thirty Seconds to Mars grubunun vokalistliğini yapıyor. “The Kill,” “A Beautiful Lie,” “Kings and Queens,” “Up in the Air” ve “Walk on Water” şarkılarının klibini yöneten Leto’yu 2021’de Morbius ve Little Things‘de izleyeceğiz.

Evelyn Williams – Reese Witherspoon


Witherspoon filmde sosyal konumuna takıntılı, Patrick’İn nişanlısı Evelyn Williams karakterine hayat vermişti. American Psycho filminin ardından çok meşgul olan aktris Sweet Home Alabama, Vanity Fair, Just Like Heaven, Penelope, Four Christmases, How Do You Know, Water for Elephants, Mud, Wild, Hot Pursuit, Home Again ve A Wrinkle in Time filmlerinde rol aldı. 2001 yapımı Legally Blonde filminde Elle Woods filminde rol alan Witherspoon, 2003 yapımı devam filmi Legally Blonde: Red, White & Blonde’da da rol aldı. Witherspoon, Walk the Line filmindeki performansıyla Akademi, BAFTA, Altın Küre adaylığı kazandı.

Penelope, Gone Girl, Wild, Hot Pursuit ve  Lucy in the Sky gibi filmlerin yapımcılığını üstlenen aktris, TV tarafında King of the Hill, Friends, The Simpsons ve The Mindy Project‘de konuk oyuncu olarak yer aldı. HBO dizisi Emmy ödüllü Big Little Lies‘da rol alan oyuncu en son AppleTV+’ın The Morning Show ve Hulu’nun Little Fires Everywhere yapımlarında izlediğimiz oyuncu AppleTV+’nin Truth Be Told dizisinde yönetici yapımcı olarak yer alıyor.

Courtney Rawlinson – Samantha Mathis


Madde bağımlısı Courtney Rawlinson karakterine hayat veren Mathis, The Punisher, Believe in Me, Local Color, The New Daughter, Good Day for It, Atlas Shrugged: Part II, Affluenza, American Pastoral, Being Frank, The Clovehitch Killer ve Boarding School yapımlarında rol aldı. TV tarafında ise NBC dizisi First Years’ta Ann Weller karakterine , FX’in The Strainon dizisinde ise Justine Feraldo karakterine hayat verdi. Aktris, Night Visions, The Twilight Zone, Law & Order: Special Victims Unit, House, Lost, Grey’s Anatomy, Curb Your Enthusiasm, Under the Dome, Billions, Into the Dark ve Bull filmlerinde de konuk oyuncu olarak yer aldı.

Jean – Chloe Sevigny


Patrick’in kendisine aşık olduğuna inandığı sekreteri Jean rolünde izlediğimiz Sevigny, American Psycho‘nun ardından, Party Monster, Shattered Glass, Dogville, The Brown Bunny, Melinda and Melinda, Sisters, Zodiac, The Killing Room, Lovelace, Love & Friendship, Beatriz at Dinner, Lizzie, Love Is Blind, The Dead Don’t Die ve Queen & Slim filmlerinde rol aldı. HBO’nun Big Love dizisinde Nicolette Grant karakterine hayat veren Sevigny, Hit & Miss; Those Who Kill, Bloodline,  American Horror Story: Hotel ve The Act dizilerinde rol aldı.

Timothy Bryce – Justin Theroux


Patrick’in iş ve normal hayatta da arkadaşı olan Timothy Bryce karakterinde izlediğimiz Theroux, Mulholland Drive, Zoolander, Charlie’s Angels: Full Throttle, Duplex, Strangers With Candy, Miami Vice, Inland Empire, Wanderlust, The Girl on the Train, The Spy Who Dumped Me ve On the Basis of Sex filmlerinde rol aldı. Önümüzdeki dönem Violet ve False Positive filmlerinde izleyeceğimiz aktör, Tropic Thunder, Iron Man 2, Rock of Ages ve  Zoolander 2’nun senaryolarını da kaleme aldı. 2007 yapımı Dedication ile ilk yönetmenlik deneyimini yaşayan aktör The District  ve The Leftovers dizilerinde rol aldı. Theroux, önümüzdeki dönem Apple’ın yeni dizisi The Mosquito Coast‘un hem oyuncu hem de yapım kadrosunda yer alacak.

Craig McDermott – Josh Lucas


Lucas filmde Patrick’in iş arkadaşı Craig McDermott karakteri olarak yer aldı. American Psycho‘nun ardından ise You Can Count on Me, A Beautiful Mind, Sweet Home Alabama, Hulk, Secondhand Lions, Glory Road, Management, Life as We Know It, The Lincoln Lawyer, J. Edgar ve Red Dog filmlerinde rol aldı. En son Breakthrough ve Ford v Ferrari‘de izlediğimiz Lucas’ı, The Secret: Dare to Dream’de izleyeceğiz. Aktörü TV tarafında The Mysteries of Laura ve Yellowstone dizilerinde de izledik.

David Van Patten – Bill Sage


Sage appeared as David Van Patten, a Wall Street yatırımcısı David Van Patten karakterinde izlediğimiz Sage, Glitter, Mysterious Skin, Heavens Fall, Tennessee, Precious, Boy Wonder, Electrick Children, Surviving Family, We Are What We Are, Every Secret Thing, Fender Bender, AWOL, The Price ve After Everything filmlerinde rol aldı. Aktörü önümüzdeki dönem The Catch, The Dinner Party, The Pale Door ve Wrong Turn: The Foundation‘da izleyeceğiz.

Luis Carruthers – Matt Ross


Patrick’in öldürme girişiminde bulunduğu iş arkadaşı olan Luis Carruthers karakterinde izlediğimiz Ross, Just Visiting, Dust, Down With Love, The Aviator, Last HolidayTurn the River ve Good Night, and Good Luck,’ta yardımcı rollerde karşımıza çıktı. Big Love, Silicon Valley  ve American Horror Storyand Magic City dizilerinde rol alan Ross aynı zamanda yönetmen ve senarist olarak çalışıyor. 2012 yapımı  28 Hotel Rooms ile ilk yönetmenlik deneyimini yaşayan Ross, f2016’da Captain Fantastic‘i çekti.

Elizabeth – Guinevere Turner


Patrick’in kurbanlarından Elizabeth karakterine hayat veren Turner, filmin yardımcı senaristleri arasında da yer aldı. American Psycho‘nun ardından Pipe Dream, Crazy Bitches, Superpowerless ve I Am Fear fiilmlerinde rol alan aktris BloodRayneThe Notorious Bettie Page, Breaking the Girls ve Charlie Says‘in senaryosunu kaleme aldı. Turner, The L Word dizisinde de rol aldı.

Christie – Cara Seymour


Seymour portrayed Christie, a woman that Patrick’in Elizabeth ile eve getirdiği Christie karakterinde izlediğimiz Seymour, Adaptation, Dancer in the Dark, Gangs of New York, Hotel Rwanda, The Savages, An Education ve A Woman, a Part filmlerinde rol aldı. Aktris, dram dizisi The Knick‘ta da rol aldı.  

Bu haberleri de beğenebilirsiniz

The Peasants filmi hakkında bilinmeyenler!

‘Dune: Part Two’nun en iyi 10 karakteri!

2024’e damga vuracak filmler yolda!

2023’ün En İyi 10 Film Fragmanı!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir