Angelina Jolie Hakkında Bilmeniz Gereken 15 İlginç Bilgi

Angelina Jolie hakkında bilmeniz gereken 15 ilginç bilgi. Hollywood’un en başarılı oyuncularından biri Angelina Jolie… Bugüne kadar gişe rekorları kıran birçok filmde rol alan yetenekli oyuncu, aynı zamanda dünyanın en güzel kadınları arasında gösteriliyor. Güzelliği ve kariyerindeki başarılarının yanı sıra iyi niyetiyle de markalaşan bir yıldız Jolie
Merakla beklediğimiz ve nihayet bu hafta sonu vizyona girecek olan ‘Maleficent: The Mistress of Evil’ filminden önce Jolie hakkında az bilinen gerçekleri sizler için derledik…

1. Angelina Jolie‘nin babası Jon Voight da bir aktör, hatta güzel oyuncu ilk kez 1982 yılında babasıyla birlikte rol aldığı ‘Lookin’ to Get Out’ filmiyde kamera karşısına geçti. Babası aynı zamanda filmin senaryosunu da kaleme aldı.


2. Babasıyla arasının hiçbir zaman çok iyi olmadığı ve bu sebeple onun soyadını kullanmadığı biliniyor. 2001 yılında Voight soyadının yerine ikinci ismi olan Jolie‘yi soyadı olarak kullanmak üzere mahkemeye başvurdu.


3. Jolie henüz 11 yaşındayken, annesinin ısrarları üzerine modellik yapmaya başladı ancak başarısız oldu. Hatta bu sebeple depresyona giren oyuncu kendine zarar vermeye başladı.


4. Aslında doğuştan sarışın olan Jolie, annesi tarafından çok küçük yaşta koyu renge boyatılan saçlarını o zamandan beri boyatmaya devam ediyor.


5. Küçük yaşta ölümle ilgili esrarengiz bir saplantı edinen Jolie, büyüdüğü zaman bir cenaze planlayıcısı olmak istediğini söylerdi.


6. 14 yaşındayken sergilediği asi davranışlar sebebiyle okuldan atılan oyuncu, saçlarını mor renge boyattı ve hatta erkek arkadaşıyla birlikte yaşamaya başladı.


7. Büyüme çağında sürüngenlerle farklı bir bağ kuran oyuncunun o dönemden beri beslediği birçok kertenkele ve yılanı oldu.


8. Ergenlik çağında ağır bir depresyona giren Jolie, kendini öldürmesi için bir kiralık katil tutmaya kalkıştı.


9. İlk evliliğini 1996 yılında Lee Miller ile yapan Jolie düğün gününde, siyah deri bir pantolon ve üzerinde kendi kanıyla damadın ismi yazılı olan beyaz bir tişört giydi. Çift üç yıl sonra boşandı.


10. İkinci evliliği 1999 yılında, ‘Pushin Tin’ filminin setinde tanıştığı Bob Thorton ile gerçekleşti. Birbirlerinin kanlarını boyunlarına taktıkları birer kolyeyle taşıyan çift, 2003 yılında boşandı.


11. 2004 yılında pilotluk dersleri almaya başlayan Jolie, lisanslı bir pilot oldu ve kendine ait Cirrus SR22 model bir uçağı var.


12. 2005 yılında ‘Mr. & Mrs. Smith’ filminin setinde Brad Pitt ile tanıştı, 9 yıllık beraberliğin ardından 2014 yılında evlenen çift, 2016 yılında boşandı.


13. Enteresan ilgi alanlarına sahip olan oyuncunun evinde bıçak ve silah koleksiyonları var. Şiddet içerikli filmlerdeki başarısı bu konudaki yetkinliğiyle yakında ilgili.


14. 2006 ve 2008 yıllarında dünyaya getirdiği biyolojik çocuklarının ilk fotoğraflarını bir servet karşılığında basına servis eden oyuncu, buradan elde ettiği geliri hayır kurumlarına bağışladı.


15. Amerikan vatandaşı olarak doğan Jolie, ‘Lara Croft: Tomb Raider’ filminin çekimleri sırasında Kamboçya’da yer aldığı birçok yardım çalışması sebebiyle Kamboçya vatandaşlığı aldı, ayrıca kendi yazıp yönettiği ve Bosna Savaşı’na değindiği ‘In the Land of Blood and Honey’ filmindeki duyarlılığı sebebiyle Avrupa vatandaşı olmaya hak kazandı.


Bu haberleri de beğenebilirsiniz

The Peasants filmi hakkında bilinmeyenler!

‘Dune: Part Two’nun en iyi 10 karakteri!

2024’e damga vuracak filmler yolda!

2023’ün En İyi 10 Film Fragmanı!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir