Ann Hui ve Tilda Swinton’a Yaşam Boyu Başarı Ödülü!

77. Venedik Film Festivali’nde Ann Hui ve Tilda Swinton‘a Yaşam Boyu Başarı Ödülü verilecek.

Swinton, “Bu 30 yıldır kalbimi fetheden büyük bir festival, bu festival tarafından ödüllendirilmek oldukça mahcup edici. Bu yıl Venedik’e gelmek ve sinemanının ölümsüzlüğünü ve onun evrime karşı meydan okuyuşunu görmek benim için büyük bir mutluluk olacak” dedi.

Ann Hui & Tilda Swinton

Hui ise “Bu ödülü alacağım için çok mutluyum. Mutluluğumu anlatacak kelime bulamıyorum. Her şeyin tüm dünya için en kısa sürede çok iyi olmasını umuyorum” ifadelerini kullandı.

Hui’nin “A Simple Life” ve “The Golden Era” filmleri dünya prömiyerini Venedik Film Festivali’nde yapmıştı.

Swinton, 1991 yılında Derek Jarman imzalı “Edward II” filmindeki performansıyla festivalde en iyi kadın oyuncu ödülünü almıştı. En son “Suspiria”da izlediğimiz aktris “I Am Love” ve “A Bigger Splash” filmlerinde de rol almıştı. Swinton yakın dönemde Wes Anderson imzalı “The French Dispatch,” Joanna Hogg’un “The Souvenir,” ve Apichatpong Weerasethakul imzalı “Memoria,” filmlerinde rol aldı.

Önümüzdeki dönem aktrisi Pedro Almodóvar‘ın “The Human Voice” ve George Miller’ın “Three Thousand Year of Longing,” filminde Idris Elba ile birlikte izleyeceğiz.

1980’li yıllarda Hong Kong Yeni Dalga akımının önde gelen isimlerinden olan Hui, ilk oyunculuk deneyimini “The Secret” (1979)’da yaşadı. Hui, “Boat People” (1982), “Song of the Exile” (1990), “Summer Snow” (1995), “Ordinary Heroes” (1999), “A Simple Life” (2011) ve “The Golden Era”(2014) gibi yapımlarda da rol aldı.

Kaynak: Variety

Bu haberleri de beğenebilirsiniz

La Hayde Maske filminin fragmanı yayınlandı!

Deadpool & Wolverine’den yeni fragman!

Andy Weir’in yeni bilim kurgu filminde Ryan Gosling başrolde!

Wim Wenders ve Koji Yakusho ilk kez İstanbul’a geliyor!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir