Avengers: Endgame Hakkında Mutlaka Bilinmesi Gereken 22 Bilgi

Marvel Sinematik Evreninin merakla beklenen filmi Avengers: Endgame, 25 Nisan’da vizyona girdi. Infinity War’un devam filmi olan yapımda Captain Marvel, Captain America, Iron Man, Black Widow, Hawkeye, Thor, Bruce Banner, Ant-Man, Nebula, Rocke gibi Marvel karakterleri karşımıza çıkıyor. Anthony Russo ve Joe Russo’nun yönetmen koltuğunda oturduğu filmin oyuncu kadrosunda Bradley Cooper, Brie Larson, Scarlett Johansson gibi isimler yer alıyor.

Filmde, Thanos tarafından başlatılan ve evrenin yarısını yok edip Avengers üyelerini ayıran vahim olaylar silsilesi, geri kalan Avengers üyelerini son bir kez daha bir araya getiriyor.

Avengers: Endgame hakkında mutlaka bilinmesi gereken 22 bilgiyi sizin için derledik.

1. 2018 yapımı Avengers: Infinity War (Yenilmezler: Sonsuzluk Savaşı) filminin devamı olan Avengers: Endgame, Marvel’in birinci serisinin sonu olacak.

2. 3 saat 1 dakikalık süresiyle Marvel’ın en uzun filmi olan yapım, aynı zamanda vizyona çıkan en uzun süper kahraman filmi.

Avengers: Endgame Hakkında Mutlaka Bilinmesi Gereken 22 Bilgi

3. Russo kardeşler, filmin uzunluğunu sorun olarak görmüyorlar çünkü filmi dört defa test gruplarına izlettiklerini ve üç grubun tuvalete bile gitmek için yerinden kalkmadığını söyledi.

4. Marvel Stüdyolarının Başkanı Kevin Fiege, filmle ilgili paylaşılan tanıtım ve fragmanların, filmin ilk 10-15 dakikasına ait olduğunu söylemişti. Filmin paylaşılan ilk trailerı 4 saat içinde Youtube’da 1 milyonun üzerinde beğeni aldı. İzlenme sayısı ise ilk 24 saatte 289 milyonu aştı.

5. Fiege’e göre Star Trek: The Next Generation (1987)’nın son bölümü bu film için ilham oldu.

6. Evangeline Lilly ve Paul Rudd bu filmin çekimleriyle aynı dönemde “Ant-Man and the Wasp (2018)” için de çalıştılar.

7. Chris Evans, bu filmle birlikte toplamda 10 kez Captain America/Steve Rogers karakterini canlandırdı.

8. Avengers: Endgame Marvel Sinematik Evreni’nin 22. Filmi.

9. Mark Ruffalo, bu filmin ardından bir daha Hulk oynamayacağını açıkladı.

10. Film, “Avengers: Infinity War, Part II” olarak da biliniyor.

11. Guardians of the Galaxy Vol. 2 (2017)’nin eventinde Zoe Saldana filmin ismini Avengers: Infinity Gauntlet olarak anons etti ancak  James Gunn, ismin bu olmadığını açıkladı.

12. Filmin çekimlerine 11 Eylül 2017’de meydana gelen Irma Kasırgası nedeniyle ara verilmişti.

13. Film, insan ağırlığındaki IMAX kameralarla çekilen ikinci Hollywood filmi. İlk film Avengers: Infinity Wars’du.

14. Filmin açılış gecesi biletleri oldukça yüksek fiyatlara satıldı. New Jersey’de çift kişilik IMAX bileti 15.000 dolara satıldı.

15. Avengers: Endgame, tüm dünyada ön satış rekoru kıran filmler arasında yerini aldı.

16. Avengers: Endgame, senarist Alan Silvestri’nin, Marvel evreni için yazdığı dördüncü senaryo. Daha önce Captain America: The First Avenger (2011), The Avengers (2012) ve Avengers: Infinity War (2018) filmlerinin senaryosunu kaleme aldı.

17. Avengers: Endgame, Quentin Tarantino’nun filmiyle aynı yıl çıkan 3. Avenger filmi. Tarantino’nun Once Upon a Time in Hollywood filmi 26 Temmuz’da vizyonda olacak. Daha önce 2012 yılında The Avengers ve Django Unchained, 2015 yılında ise Avengers: Age of Ultron ve The Hateful Eight filmleri vizyona girmişti.

18. Sözleşmeye göre, Avengers: Endgame filmi Robert Downey Jr.’un Tony Stark/Iron Man karakterini oynadığı son film olacak.

19. Filmden önce 32 karakter posteri “Avenge the Fallen” Tag’i ile paylaşıldı.

20. Filmin oyuncularından Evangeline Lilly, filmdeki rolünün kendisine  Lost dizisinde canladırdığı Kate Austen’i anımsattığını belirtmişti.

21. Brie Larson (Captain Marvel) ve Chris Evans (Captain America/Steve Rogers) Marvel sinematik evreninde bir araya gelmeden önce Scott Pilgrim vs. the World (2010)’de birlikte rol almışlardı.

22. Russo kardeşler, filmin fanlarıyla paylaştıkları mektupta #DontSpoilTheEndgame ve #ThanosDemandsYourSilence hashtaglerini paylaşarak viral bir kampanyaya da imza atmış oldular.

Bu haberleri de beğenebilirsiniz

The Peasants filmi hakkında bilinmeyenler!

‘Dune: Part Two’nun en iyi 10 karakteri!

2024’e damga vuracak filmler yolda!

2023’ün En İyi 10 Film Fragmanı!

4 thoughts on “Avengers: Endgame Hakkında Mutlaka Bilinmesi Gereken 22 Bilgi”

  1. Informations are very exciting and interesting.Reading is very funny, thank you for sharing.

  2. Informations are very exciting and informative. Thanks for sharing these funny informations.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir